AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području

Edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“ u Polači 11. i 12. prosinca

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Polači će se održati edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“. Edukacija je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana; u utorak 11. i srijedu 12. prosinca, a održava se u općinskoj vijećnici Općine Polača, Polača 231/A. Edukacija počinje u 10 sati, a održava ju Neven Jurjević, dipl. ing., savjetnik za poljoprivredu i ruralni razvoj u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Edukacija jeprije svega namijenjenadugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su,ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno kojesu, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Naedukaciju se također mogu prijaviti i članovi udruga koje djeluju na području ruralnog razvojaili to planiraju, poljoprivrednici i predstavnici javnog sektora naadministrativnom području Općine Polača. Zainteresirani za sudjelovanje mogu seprijaviti voditeljici projekta Nives Rogoznici na e mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je četvrtaod ukupno osam ovakvih edukacija, a naredne će se održati u Novigradu,Pakoštanima, Stankovcima i Sv. Filipu i Jakovu.  Projekt AlterNET provodiudruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarskežupanije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg ćetrajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjempovećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom područjuZadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnihna ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještinaposlovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti jefinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.