Horizon 2020

Osmi otvoreni natječaj za potpore u području ICT standardizacije - StandICT.eu

U okviru StandICT.eu projekta otvorene su prijave za financijske potpore u području standardizacije ICT-ja!

U okviru StandICT.eu projekta (Supporting European Experts Presence in International Standardisation Activities) otvorene su prijave za financijske potpore u području standardizacije ICT-ja (informacijskih i komunikacijskih tehnologija). Uspješni prijavitelji mogu dobiti sredstva u iznosu od 1.000 € do 5.000 €, ovisno o podnesenom tipu prijedloga (One-Shot ili Short-Term Contributions).

U središtu je projekta StandICT.eu, financiranoga u sklopu programa Obzor 2020., potreba za ICT standardizacijom i definiranje pragmatičnijeg pristupa te pojednostavljenog procesa za jačanje stručnosti EU na međunarodnoj sceni standardizacije ICT-a. Putem alata Standards Watch, StandICT.eu analizira i prati razvoj međunarodnih standarda u području ICT-ja te surađuje s organizacijama za razvoj standarda (Standards Development Organisations – SDOs) i organizacijama za određivanje standarda (Standard Setting Organisations – SSOs) te ostalim ključnim organizacijama kako bi se utvrdili prioriteti koji odgovaraju ciljevima inicijative Europske komisije Digital Single Market.

Teme osmog otvorenog kruga natječaja u sklopu projekta StandICT.eu u skladu su s prioritetnim područjima plana Europske komisije 2019 Rolling Plan for ICT Standardisation.  

Prijave su otvorene do 30. kolovoza 2019. do 17 sati (CET), a iše informacija može se pronaći na poveznici.