Za pošumljavanje opožarenog područja na području Zadarske županije prikupljeno 9.540,00 kuna

ZAVRŠENA ONLINE KAMPANJA “SVIM’ NA ZEMLJI, DARUJ DRVCE!”

Za pošumljavanje opožarenog područja na području Zadarske županije građani i građanke Hrvatske donirali su ukupno 9.540,00 kuna od čega je 8.040 kuna prikupljeno putem uplata na žiro račun udruge „Eko-Zadar“ , dok su 1.500,00 kuna donirali građani i građanke Zagreba tijekom javne akcije prikupljanja donacija koju je 20. prosinca 2017. organizirala udruga Zelena akcija. Rezultat je ovo blagdanske online kampanje naziva “Svim’ na Zemlji, daruj drvce!” koju su provele udruge Zelena akcija, “Eko-Zadar” i Eko Zrmanja, a koja je trajala od 13. prosinca 2017. do 15. siječnja 2018. Ovom kampanjom građane i građanke nastojalo se potaknuti da kupovinu božićnog drvca zamijene minimalnom donacijom od 20 kuna za vrijednost koje će biti posađeno stablo na opožarenom području. Mladice će prvo biti posađene u rasadniku i zbrinute do jeseni, kada će udruge “Eko-Zadar” i Eko Zrmanja, u suradnji s lokalnim volonterima i volonterkama te uz stručno vodstvo Hrvatskih šuma i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, posaditi mlada drvca. Vrsta stabala i lokacija sadnje bit će određena u suradnji s Hrvatskim šumama.

Detaljnije

Poziv na konferenciju "Europa za građane/ke", Zagreb, 25.1.2018.

Konferencija "Europa za građane/ke"

Ured za udruge, kao Kontakt točka programa Europa za građane, organizira konferenciju Europa za građane/ke, u četvrtak, 25. siječnja 2018. godine, u Zagrebu, u kongresnom centru Forum.

Detaljnije

26.742.631,68 kn za nerazvrstane ceste na području Zadarske županije

Započelo izdavanje Odluka o prihvatljivosti projekata građenja nerazvrstanih cesta, na dan 22. prosinca 2017. godine

Za osam gradova i općina s područja Zadarske županije (Poličnik, Zemunik Donji, Benkovac, Kali, Preko, Pakoštane, Sveti Filip i Jakov te Nin) odobreno je 26.742.631,68 kn za provedbu Mjere M7, Operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta

Detaljnije

U Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) u četvrtak je javnosti predstavljena regionalna oznaka kvalitete “Kvaliteta zadarskog kraja” pod sloganom "Jedi dobro - živi zdravo!"

DOBRE VIJESTI IZ AGENCIJE ZA RURALNI RAZVOJ ZADARSKE ŽUPANIJE Predstavljena regionalna oznaka "Kvaliteta zadarskog kraja"

- Zadarska županija ova projekt je započela prije dvije godine, a danas imamo priliku službeno ga predstaviti javnosti. Na razini Europske unije za male proizvođače predviđenu su regionalne oznake kao dokaz izvornosti i geografskog podrijetla. Kroz oznaku "Kvalitete zadarskog kraja"

Detaljnije

PRODUŽEN ROK ZA PROVEDBU PROJEKATA KORISNIKA IZ PRVOG NATJEČAJA ZA OPERACIJU 4.1.1.

AGENCIJA ZA PLAĆANJE U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU

Detaljnije

Count Me In: Improving civic competences of adult learners through digital tools

Održan prvi projektni sastanak u sklopu projekta ''Count Me In''

Prvi projektni sastanak u sklopu projekta Count Me In, održan je 12. i 13. prosinca 2017. godine u Torinu, Italija. Sastanku su prisustvovali predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije.

Detaljnije

EUROPSKIM SREDSTVIMA PROŠIRIO PAŠNJAKE I KUPIO ELEKTRIČNU MUZILICU

"I OVCE I NOVCE" Ivica Protić iz Kolana povukao 15 tisuća eura

Svaka kuna dobro dođe. Moderniziramo se, čistije je, urednije, manje bakterija, a i dobio sam jedan pašnjak da mogu širiti stado, ističe Prtorić

Detaljnije

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

OBJAVLJEN PRAVILNIK O PROVEDBI TIPA OPERACIJE 6.2.1. »POTPORA ULAGANJU U POKRETANJE NEPOLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI U RURALNIM PODRUČJIMA« IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE ZA RAZDOBLJE 2014. – 2020

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, kao što je bilo i najavljeno, donijelo je izmijene po Pravilniku podmjere 6.2. operacije 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020

Detaljnije

Count Me In: Improving civic competences of adult learners through digital tools

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA započela s provedbom projekta ''Count Me In''

1. prosinca 2017. godine Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA započela je s provedbom projekta ''Count Me In'' financiranog iz ERASMUS+ programa. Projekt traje 30 mjeseci, a završetak projekta predviđen je za 31. svibnja 2020. godine.

Detaljnije

Volonterski centar Zadar raspisuje natječaj za dodjelu nagrada "VOLONTERSKA RUKA" 2017.

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU NA NATJEČAJ ZA DODJELU NAGRADA "VOLONTERSKA RUKA" 2017.

Volonterski centar​ Zadar​ se ovim putem želi upoznati s radom volontera i organizacija koje organiziraju​ ​volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i​ programa. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva.

Detaljnije