ALTER NET

Edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“ u Benkovcu 10. i 13. 8. 2018.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Benkovcu će se održati edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“. Edukacija je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana; u petak 10. kolovoza i u ponedjeljak 13. kolovoza, a održava se u prostorijama Lovačke udruge Benkovac, Ulica Ante Starčevića 6 c, Benkovac

Detaljnije

PERMA – HORTI - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu

Početna konferencija

Početna konferencija projekta PERMA – HORTI - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu će se održati 31. srpnja 2018. (Utorak) u Poljoprivredno, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića s početkom u 10.00 sati. U nastavku donosimo nekoliko informacija o samom projektu kao i pozivnicu za početnu konferenciju.

Detaljnije

Hrvatska u EU

Prvih pet godina u EU

1. srpnja 2013. Hrvatska se formalno pridružila velikoj europskoj obitelji, kao 28. članica Europske unije. Pet godina nakon toga, objavljena je brošura "5 godina RH u EU" gdje je, između ostalog, dostupno više informacija o rezultatima i uspješnim primjerima EU projekata.

Detaljnije

Ministarstvo poljoprivrede

Regionalne radionice o financijskim instrumentima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.

Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za ruralni razvoj, u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR), organizira šest radionica s ciljem predstavljanja financijskih instrumenata Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.: Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj, Pojedinačno jamstvo za ruralni razvoj i Investicijski krediti za ruralni razvoj.

Detaljnije

COUNT ME IN - IMPROVING CIVIC COMPETENCES OF ADULT LEARNERS THROUGH DIGITAL TOOLS

Izrađen prvi newsletter projekta Count Me In

Projekt Count Me In financiran u sklopu ERASMUS+ programa, počeo je s provedbom 01. prosinca 2017. godine. Koordinator projekta je neprofitna organizacija Open Europe iz Španjolske, a Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA je jedna od osam projektnih partnera. Glavni cilj projekta je podržati razvoj kvalitetnog obrazovanja odraslih s naglaskom na promicanje korištenja novih tehnologija kako u obrazovnim procesima tako i u procesima uključivanja civilnog društva.

Detaljnije

COUNT ME IN: IMPROVING CIVIC COMPETENCES OF ADULT LEARNERS THROUGH DIGITAL TOOLS

Izrađena web stranica projekta "COUNT ME IN"

Projekt ''Count Me In'' koji ima za cilja podržati razvoj kvalitetnog obrazovanja odraslih s naglaskom na promicanje korištenja novih tehnologija kako u obrazovnim procesima tako i u procesima uključivanja civilnog društva, dobio je i službenu web stranicu! Poveznicu na stranicu potražite u nastavku teksta.

Detaljnije

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/ dječjim vrtićima u 2018. godini.

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata, sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića.

Detaljnije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt 2016. – 2017.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokreće Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2016.-2017. u svrhu prezentacije i promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.

Detaljnije

EUROPSKA KOMISIJA

Proračun EU-a: Novi Socijalni fond, Fond za prilagodbu globalizaciji i fond Pravosuđe, prava i vrijednosti

Za sljedeći dugoročni proračun EU-a Komisija predlaže daljnje jačanje socijalne dimenzije Unije pomoću obnovljenoga Europskoga socijalnog fonda („Europski socijalni fond plus” (ESF+)) te jačega i učinkovitijega Europskog fonda za prilagodbu globalizaciji (EGF).

Detaljnije

Novigradska je dagnja drugačija i ukusnija od drugih iz Jadrana i Europe

Panel organoleptičkog ocjenjivanja poznatog novigradskog školjkaša

U organizaciji Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA-a

Detaljnije