MINISTARSTVO ZA DEMOGRAFIJU, OBITELJ, MLADE I SOCIJALNU POLITIKU

Obavijest prijaviteljima na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. god.

Obavještavaju se Prijavitelji za prijavu projekata da se u natječajnim uvjetima unosi dopuna u točci 2.1.1. Prihvatljivi prijavitelji te izmjena u točci 2.2.3. Rok za podnošenje Prijave.

Detaljnije

LIFE program

Info dan LIFE programa, Split - 6.ožujka 2018. godine

LIFE INFO dan održat će se u Splitu, 6. ožujka 2018. s početkom u 9:30, na lokaciji Dom HV, Kongresno- ugostiteljski centar „Poljud“, Poljudsko šetalište 1.

Detaljnije

VOLONTERSKA ŠUMA

Poziv na 3. edukaciju „Menadžment volontera“ u sklopu projekta „Volonterska šuma“

Nakon uspješno provedene dvije edukacije, ovim putem Vas pozivamo na treću edukaciju „Menadžment volontera“ koja će se održati 8. i 9. ožujka 2018. godine, te 15. ožujka 2018. godine u terminu od 15.00 - 20.00 sati u prostoru Knjižnice i čitaonice Novigrad, Stjepana Radića 1, 23312 Novigrad. Za sudionike će biti osigurana hrana i osvježenje.

Detaljnije

Podsjećamo: jedinstveni zahtjev za ovu godinu podnosi se od 5. ožujka do 15. svibnja

IAKS mjere ruralnog razvoja – novosti u 2018. godini

MJERA 10 POLJOPRIVREDA, OKOLIŠ I KLIMATSKE PROMJENE U tipu operacije 10.1.6 “Uspostava poljskih traka” pojednostavljene su obveze kako bi se olakšala provedba ove, za okoliš i bioraznolikost, vrlo važne operacije. MJERA 13 PLAĆANJA PODRUČJIMA S PRIRODNIM OGRANIČENJIMA ILI OSTALIM POSEBNIM OGRANIČENJIMA Od ove se godine uvodi uvjet za ARKOD parcele koje su registrirane u ARKOD sustavu kao krški pašnjak. Za ove je parcele moguće ostvariti potpornu jedino ako korisnik održava površinu s najmanje 0,3 UG/ha goveda, kopitara, ovaca i/ili koza. MJERA 14 DOBROBIT ŽIVOTINJA Ova mjera nije do sada bila dio Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. te je uvrštena u trenutne izmjene. Nakon što završi postupak pregovora s EK o sadržaju mjere, pristupiti će se izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2018. godinu kako bi se omogućilo korisnicima da na jedinstvenom zahtjevu izvrše dopunu i uključe se u potporu.

Detaljnije

Kako raditi na promociji i ponudi sadržaja?

II. Ruralna konferenciju na temu RURALNI TURIZAM ZADARSKE ŽUPANIJE

Udruga za ruralni razvoj „Ravni kotari“ u suradnji sa Zadarskom županijom, LAG „Laurom“, HGK Zadar, Gradom Benkovcem, TZ Benkovac, TZ Bibinje, TZ Poličnik, TZ Pag, TZ Sv. Filip i Jakov, Općinom Zemunik Donji, Općinom Privlaka, Općinom Sv. Filip i Jakov, Općinom Starigrad, OPG Butić, Agro Mare, Sonik, Kamen Benkovac te uz potporu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, TZ Zadarske županije, TZ Zagrebačke županije, TZ Nedelišće, Međimurske županije, Općine Stankovci, LAG Bura, LAG Mareta organizira II. Ruralnu konferenciju na temu RURALNI TURIZAM ZADARSKE ŽUPANIJE – Kako raditi na promociji i ponudi sadržaja? koja će se održati 2. ožujka 2018. godine u hotelu Adriatic u Biogradu na Moru.

Detaljnije