Uspostavljene su prve tri od planiranih jedanaest info točaka u sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području

Posjetite info točke projekta AlterNET; pronađite knjigovođu za OPG

Uspostavljene su prve tri od planiranih jedanaest info točaka u sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području. Nalaze su u prostorijama udruge „Eko-Zadar“ na adresi Špire Brusine 12 u Zadru, Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA-e) na adresi Put Murvice 14 u Zadru, te u prostorijama Općine Gračac na adresi Park Sv. Jurja 1 u Gračacu.

Detaljnije

Program prekogranične suradnje INTERREG IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora

Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije odobren novi projekt u sklopu programa Interreg Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora

Zajednički odbor sastao se tijekom proteklog tjedna u Sarajevu kako bi odobrio nove projekte za financiranje u okviru navedenog programa. Drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga se provodio u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA sredstava te pridonosi Europskoj teritorijalnoj suradnji kao drugom cilju Kohezijske politike 2014. – 2020.

Detaljnije

Nacionalni program pomoći sektoru vina za radoblje od 2019. do 2023.

Obavijest svim zainteresiranim vinarima o skoroj objavi natječaja za mjeru Informiranje u državama članicama

Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava u sklopu navedene mjere bit će objavljen od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju krajem studenog ove godine.

Detaljnije

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Uskoro kreće isplata predujma poljoprivrednicima u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2019. godinu

Isplata predujma u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2019. godinu počinje 15. studenoga, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede. Potporu će primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2019. godini i koji su prošli kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Detaljnije

PERMA - HORTI - "ZADARSKA INICIJATIVA ZA PERMAKULTURNI DIZAJN I URBANU HORTIKULTURU"

Započela predavanja iz područja permakulture i urbane hortikulture u sklopu verificiranog programa osposobljavanja za nezaposlene žene (drugi ciklus)

U sklopu projekta PERMA-HORTI – Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu započelo je predavanje iz područja permakulture i urbane hortikulture u sklopu verificiranog programa osposobljavanja za nezaposlene žene (drugi ciklus).

Detaljnije

Novi proračun Ministarstva poljoprivrede

Planom proračuna za 2020. godinu poljoprivrednicima predviđen najveći iznos potpora do sada

Dobre vijesti za poljoprivrednike stižu iz resornog ministarstva! Naime, planom proračuna za sljedeću godinu Ministarstvo poljoprivrede povećava iznos za isplatu potpora u poljoprivredi i ribarstvu kroz EU fondove i državni proračun. Tako je u 2020. godini za isplatu potpora osigurano 6.243.252,065 kuna što je za 333.972,261 kuna, odnosno 5,7%, više u odnosu na tekuću 2019. godinu.

Detaljnije

Agencija za mobilnost i programe Europske unije

Besplatna radionica za strukovno obrazovanje u Otočcu za Erasmus+ početnike

Agencija za mobilnost i programe EU organizira 18. studenog 2019. u Otočcu u Maloj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Erasmus+ besplatnu regionalnu radionicu za pisanje projektnih prijedloga u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i radionicu za primjenu Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) radi pripreme za Erasmus+ natječaj za 2020. godinu.

Detaljnije

APPRENTICESHIP HUBS IN AGRO-FOOD SECTOR

Objavljen prvi newsletter u sklopu projekta Apprenticeship HUB

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte sve najvažnije novosti i aktualnosti vezane za provođenje projektnih aktivnosti u sklopu projekta Apprenticeship HUB.

Detaljnije

Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Na portalu e-savjetovanja objavljena tri nacrta natječaja za provedbu Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“

Podsjećamo, podmjera 4.1. čini jednu od sastavnica Mjere 4 Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. - "Ulaganja u fizičku imovinu". Navedenom mjerom se omogućava brojna ulaganja u primarnu poljoprivredu i preradu poljoprivrednih proizvoda, kao i u djelatnosti usmjerene ka navodnjavanju poljoprivrednih površina i očuvanja krajobraznih vrijednosti.

Detaljnije

Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Ministarstvo poljoprivrede potpisalo 51 ugovor kojima poljoprivrednicima osigurava 76,5 milijuna kuna u okviru mjere 4 Programa ruralnog razvoja RH

Ugovori o financiranju odnose se na tipove operacija 4.1.1., 4.1.2. te 4.1.3, odnosno na projekte restrukturiranja, modernizacije i povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava te na projekte smanjenja štetnog utjecaja na okoliš i korištenja obnovljivih izvora energije.

Detaljnije