Agencija za mobilnost i programe Europske unije

Besplatna radionica za strukovno obrazovanje u Otočcu za Erasmus+ početnike

Agencija za mobilnost i programe EU organizira 18. studenog 2019. u Otočcu u Maloj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Erasmus+ besplatnu regionalnu radionicu za pisanje projektnih prijedloga u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i radionicu za primjenu Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) radi pripreme za Erasmus+ natječaj za 2020. godinu.

Detaljnije

APPRENTICESHIP HUBS IN AGRO-FOOD SECTOR

Objavljen prvi newsletter u sklopu projekta Apprenticeship HUB

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte sve najvažnije novosti i aktualnosti vezane za provođenje projektnih aktivnosti u sklopu projekta Apprenticeship HUB.

Detaljnije

Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Na portalu e-savjetovanja objavljena tri nacrta natječaja za provedbu Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“

Podsjećamo, podmjera 4.1. čini jednu od sastavnica Mjere 4 Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. - "Ulaganja u fizičku imovinu". Navedenom mjerom se omogućava brojna ulaganja u primarnu poljoprivredu i preradu poljoprivrednih proizvoda, kao i u djelatnosti usmjerene ka navodnjavanju poljoprivrednih površina i očuvanja krajobraznih vrijednosti.

Detaljnije

Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Ministarstvo poljoprivrede potpisalo 51 ugovor kojima poljoprivrednicima osigurava 76,5 milijuna kuna u okviru mjere 4 Programa ruralnog razvoja RH

Ugovori o financiranju odnose se na tipove operacija 4.1.1., 4.1.2. te 4.1.3, odnosno na projekte restrukturiranja, modernizacije i povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava te na projekte smanjenja štetnog utjecaja na okoliš i korištenja obnovljivih izvora energije.

Detaljnije

Program transnacionalne suradnje INTERREG V-B Mediteran

U sklopu programa Interreg Mediteran odobreno 13 projekta

Objavljeni su rezultati ocjenjivanja u sklopu 3. Poziva na dostavu projektnih prijedloga, putem kojega je odobreno 13 projekata od 25 pristiglih prijava. Treći Poziv na dostavu projektnih prijedloga se provodio u okviru Programa transnacionalne suradnje INTERREG V-B Mediteran te se financirao iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA sredstava, pri čemu pridonosi Europskoj teritorijalnoj suradnji kao drugom cilju Kohezijske politike 2014. – 2020.

Detaljnije

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA)

Edukacija „A sad na posao“ u Benkovcu 23.10. u 10 h: Kako otvoriti OPG, obrt, j.d.o.o. i udrugu i javno se predstaviti

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Benkovcu će se održati edukacija pod nazivom „A sad na posao“. Edukacija će se održati u srijedu 23. listopada 2019. u 10 sati u prostoru Lovačke udruge Benkovac, Ulica Ante Starčevića 6 c, Benkovac

Detaljnije

Potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata financiranih iz EU

Sjajne vijesti za AGRRA-u

Marko Pavić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije danas će u Domu županije u Zadru uručiti deset ugovora u kojima se, uz ostalo, radi o financiranju energetske obnove zgrada Psihijatrijske bolnice Ugljan, osnovne škole u Škabrnji i Gračacu. Evo tko je dobio novce iz EU fondova i za koje projekte

Detaljnije

Kako otvoriti OPG. obrt, j.d.o.o. ili udrugu i javno se predstaviti

Edukacija „A sad na posao“ u Gračacu 22.10. u 10 h

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Gračacu će se održati edukacija pod nazivom „A sad na posao“. Edukacija će se održati u utorak 22. listopada 2019. u 10 sati u općinskoj vijećnici Općine Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440 Gračac.

Detaljnije

IMPROVING CIVIC COMPETENCES OF ADULT LEARNERS THROUGH DIGITAL TOOLS - COUNT ME IN

U Rigi održan četvrti međunarodni projektni sastanak u sklopu projekta Count Me In

Četvrti međunarodni projektni sastanak u sklopu ERASMUS+ projekta ‘’Count Me In’’ održan je 1. i 2. listopada 2019. godine u Rigi, Latvija. Sastanku su prisustvovali predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, a domaćin sastanka bio je projektni partner Apeirons, nevladina organizacija osoba s invaliditetom i njihovih prijatelja.

Detaljnije

SKILLS+ - SUPPORTING KNOWLEDGE CAPACITY IN ICT AMONG SME TO ENGAGE IN GROWTH AND INNOVATION

Akcijski plan Zadarske županije predstavljen u Norveškoj

U sklopu projekta ''SKILLS+'' financiranog iz INTERREG Europe programa 24. rujna 2019. godine u Trondheimu - Norveška, održan je projektni sastanak na kojem su predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije predstavili Akcijski plan Zadarske županije. Projekt se trenutno nalazi u drugoj fazi provedbe, tijekom koje će naglasak biti stavljen na provođenje Akcijskih planova koji su izrađeni u prvoj fazi provedbe.

Detaljnije