Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pokrenulo je savjetovanje

Otvoreno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za program sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike na središnjem portalu za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću pokrenulo je savjetovanje o nacrtu Uputa za prijavitelje Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“.

Detaljnije

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte sve najvažnije novosti i aktualnosti vezane za provođenje projektnih aktivnosti u sklopu projekta Apprenticeship HUB.

Objavljen drugi newsletter u sklopu projekta "Apprenticeship HUBs in agro-food sector"

Detaljnije

Nova nacionalna internet tržnica

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo Tržnica.hr gdje se mogu kupiti poljoprivredni proizvodi iz cijele Hrvatske

Nova nacionalna internet tržnica omogućava kupnju i prodaju domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske. U ovom trenutku u prodaji svojih proizvoda sudjeluje 550 poljoprivrednih proizvođača. Kupci mogu odabrati između 11 kategorija proizvoda, a nacionalna internet tržnica svakog dana nastavlja širiti svoju ponudu.

Detaljnije

U 2020. godini poljoprivrednicima kroz natječaje na raspolaganju 2,2 milijarde kuna

Ministarstvo poljoprivrede povećava financijska sredstva za nove natječaje za 650 milijuna kuna

U indikativni plan objave natječaja za 2020. godinu, kao odgovor na trenutnu situaciju, s ciljem povećanja samodostatnosti poljoprivredne proizvodnje dodana su tri nova natječaja za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.

Detaljnije

Novi natječaj za provedbu Mjere 17 Upravljanje rizicima

Objavljen natječaj za osiguranje usjeva, životinja i biljaka

Agencija za plaćanja objavila je dana, 25. svibnja 2020. novi natječaj za provedbu Mjere 17 Upravljanje rizicima, Podmjere 17.1 Osiguranje usjeva, životinja i biljaka iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Detaljnije

Projekt Perma - Horti

Projekt Perma – Horti odabran kao primjer dobre prakse na razini Europe

Projekt Perma – Horti – Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu je prepoznat kao jedan od najuspješnijih projekata i kao primjer dobre prakse na razini Europske unije te je objavljen na stranicama Europske komisije

Detaljnije

Daj šapu online!

Amaterska revija pasa 2020.

Zadnje tri godine Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, u suradnji s partnerima, organizira Amatersku reviju pasa u kojoj sudjeluju psi mješanci koji se natječu za titulu Njuška godine i psi iz Zadarskog azila i Skloništa u Privlaci, za titulu Miss i Mister azila.

Detaljnije

Projekt GECO2 predstavlja tržište ugljika

U sklopu projekta „Greene Economy and CO2“ održan prvi webinar za poljoprivrednike

U subotu 09.05.2020. AGRRA je u sklopu projekta „Green Economy and CO2“ održala prvi webinar za 30 poljoprivrednika na temu tržišta ugljičnog dioksida. Prvi je to od tri webinara (radionice) koji će se održati u sklopu ovog projekta koji ima za cilj poboljšati mjerenja klimatskih promjena i planiranje mjera utjecaja stakleničkih plinova na projektnom području.

Detaljnije

ZAVRŠAVA ALTERNET, PROJEKT UDRUGE „EKO-ZADAR“ I AGRRA-e

Nakon dvije godine provedbe završava projekt „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“

U projektu je sudjelovalo 45 dugotrajno nezaposlenih osoba iz 8 gradova i općina u Zadarskoj županiji. Projekt je provela udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA)

Detaljnije

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu Podmjere 6.2.

Objavljen novi natječaj za ulaganja u nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnim područjima vrijedan 120 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana, 4. svibnja 2020. Natječaj za provedbu Podmjere 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“

Detaljnije