Radionica osnova pisanja EU projekata i projekata iz područja ruralnog razvoja u Sv. Filipu i Jakovu 20. i 21. siječnja

AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Sv. Filipu i Jakovu

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Sv. Filipu i Jakovu će se održati Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja.

Detaljnije

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili SMS porukom na broj mob. 091 20 85 696.

Edukacija „A sad na posao“ u Polači 8.1. u 10 h: Kako otvoriti OPG, obrt, j.d.o.o. ili udrugu i javno se predstaviti

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Polači će se održati edukacija pod nazivom „A sad na posao“. Edukacija će se održati u srijedu 8. siječnja 2020. u 10 sati u općinskoj vijećnici Općine Polača, Polača 231/A.

Detaljnije

CIVIL PROTECTION EMERGENCY DSS BASED ON CITIZEN JOURNALISM TO ENHANCE SAFETY OF ADRIATIC BASIN

Održan projektni sastanak u okviru projekta "E-CITIJENS"

Predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije sudjelovali su na sastanku u okviru projekta "E-CITIJENS", održanom u Bologni (Italija) 19. prosinca 2019. godine. Glavna tema sastanka odnosila se na stvaranje platforme sustava podrške za donošenje odluka u hitnim situacijama (EDSS), koji će potom biti testiran i korišten od strane talijanskog i hrvatskog sektora civilne zaštite, kao i u prekograničnim funkcionalnim centrom (CFC).

Detaljnije

INVESTINFISH - BOOSTING INVESTMENTS IN INNOVATION OF SMES ALONG THE ENTIRE FISHERY AND AQUACULTURE VALUE CHAIN

Održan Blue Innovation Thematic Lab u sklopu projekta "InvestInFish"

Konferencija održana 20. prosinca 2019. godine u Kneževoj palači, Zadar, bila je posvećena glavnim izazovima u sektoru ribarstva i akvakulture, s naglaskom na inovativne potrebe sektora: odlaganje otpada, nove metode u zaštiti zdravlja riba, novi materijali koji se koriste u sektoru te širenje tržišta.

Detaljnije

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA)

Info dan: Dan za razvoj u Pridrazi u petak, 20. prosinca 2019.

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ u petak 20. prosinca 2019. u Pridrazi (općina Novigrad) će se održati događanje „Info dan: Dan za razvoj“. „Info dan“ gostuje kod manifestacije Božićni sajam u Pridrazi.

Detaljnije

„AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“

Održana 1. motivacijska radionica u OŠ Sv. Filip i Jakov

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ održana je u OŠ Sv. Filip i Jakov u srijedu 11. prosinca 2019. prva motivacijska radionica s učenicima.

Detaljnije

Agencija AGRRA sudjeluje u četiri projekta, uključujući riječni i – morski!

ZADARSKA ŽUPANIJA 'VUČE' EUROPSKI NOVAC: Agencija AGRRA sudjeluje u četiri projekta, uključujući riječni i – morski!

Potreba za očuvanjem i zaštitom kulturne baštine, uključujući i od najvećih razaranja, potaknula je brojne promjene, a među onima koji pokušavaju pozitivno utjecati na ljudsko djelovanje i podići razinu društvene odgovornosti u pogledu očuvanja prirodnih i kulturnih dobara ističe se i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA.

Detaljnije

Uzgojimo bolju klimu!

GECO 2 u Zadru

Krajem studenog u Zadru održan je koordinacijski sastanak AGRRA-e s voditeljem projekta Green Economy and CO2 GECO2 gospodinom Antoniom Cintiem. Riječ je o projektu čija je ukupna vrijednost oko 2,5 milijuna eura, a financira se iz prekograničnog programa suradnje Interreg Italija-Hrvatska.

Detaljnije

AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU

Započela isplata predujma poljoprivrednicima u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2019. godinu

Premda su iz Ministarstva poljoprivrede najavili kako isplata predujma u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2019. godinu počinje 15. studenoga, s navedenim postupkom se započelo jučer, 12. studenoga. Podsjećamo, potporu će primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2019. godini i koji su prošli kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Detaljnije

IMPROVING CIVIC COMPETENCES OF ADULT LEARNERS THROUGH DIGITAL TOOLS

U funkciji je hrvatska inačica web platforme projekta Count Me In

Kao jedan od resursa otvorenog obrazovanja navedena platforma olakšava osmišljavanje i implementaciju obuke za trenere te e-tečajeva za odrasle nastavnike kako bi unaprijedili svoje digitalne i profesionalne kompetencije. Nadalje, putem navedene platforme moguće je pristupiti e-tečajevima usmjerenim na mlade ljude i ljude s posebnim potrebama kako bi unaprijedili svoje digitalne vještine i građansku pismenost te bili u mogućnosti napraviti "pametne" promjene.

Detaljnije