Umrežavanje i podrška organizatorima volontiranja za održivi razvoj volonterstva

Volonterska šuma

Predstavljamo vam letak projekta "Volonterska šuma".

Detaljnije

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Informativni dan za područje Mala i srednja poduzeća u okviru programa Obzor 2020.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG- BICRO) te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, uz podršku Europske poduzetničke mreže, pozivaju na Informativni dan za područje Mala i srednja poduzeća u okviru programa Obzor 2020. Informativni dan će se održati u petak, 23. veljače 2018., s početkom u 10 sati, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38, Zagreb).

Detaljnije

POTPISANI UGOVORI VRIJEDNI 650 MILIJUNA KUNA KROZ PROGRAM RURALNOG RAZVOJA RH

Potpisani ugovori za 212 projekata vrijednih 650 milijuna kuna

Danas su načelnici i gradonačelnici 212 jedinica lokalne samouprave u Zagrebu potpisali ugovore kojima će se sa 647.021.632,44 milijuna kuna kroz Program ruralnog razvoja RH financirati projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije.

Detaljnije

7. međunarodno natjecanje ekstra djevičanskih maslinovih ulja Mediterana

ZLATO MEDITERANA 2018.

U cilju promicanja kulturne razmjene i poticanja promotivnih aktivnosti između država cijelog Mediteranskog bazena, pokrenuta je 7. međunarodna nagrada ''Zlato Mediterana 2018.'', natjecanje ekstra djevičanskih maslinovih ulja, rezervirano za ulja proizvedena u državama Mediterana.

Detaljnije

Erasmus+ - Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva

Poziv na sudjelovanje na regionalnoj radionici u području odgoja i općeg obrazovanja u okviru programa Erasmus+ - Uvod u Ključnu aktivnost 2: Strateška partnerstva

Detaljnije

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1 “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”

U Narodnim novinama, broj 9/2018., od 26. siječnja 2018. godine, objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi mjere 4 »Ulaganja u fizičku imovinu«, podmjere 4.1 »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Detaljnije

EUROPSKI SOCIJALNI FOND - OPERATIVNI PROGRAM UČINKOVITI LJUDSKI POTENCIJALI 2014. - 2020.

1. Izmjena natječajne dokumentacije : Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina

Dana 12. siječnja 2018. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je dokument ”Izmjene natječajne dokumentacije” u okviru Poziva.

Detaljnije

Radionica za korisnike za mjeru „I.22. „Dodana vrijednost, kvaliteta proizvoda i korištenje neželjenog ulova“ u Zadru

14. veljače 2018. 11:00 - 15:00h Hotel Kolovare, Ulica Bože Peričića 14, Zadar, Hrvatska

Detaljnije

Za pošumljavanje opožarenog područja na području Zadarske županije prikupljeno 9.540,00 kuna

ZAVRŠENA ONLINE KAMPANJA “SVIM’ NA ZEMLJI, DARUJ DRVCE!”

Za pošumljavanje opožarenog područja na području Zadarske županije građani i građanke Hrvatske donirali su ukupno 9.540,00 kuna od čega je 8.040 kuna prikupljeno putem uplata na žiro račun udruge „Eko-Zadar“ , dok su 1.500,00 kuna donirali građani i građanke Zagreba tijekom javne akcije prikupljanja donacija koju je 20. prosinca 2017. organizirala udruga Zelena akcija. Rezultat je ovo blagdanske online kampanje naziva “Svim’ na Zemlji, daruj drvce!” koju su provele udruge Zelena akcija, “Eko-Zadar” i Eko Zrmanja, a koja je trajala od 13. prosinca 2017. do 15. siječnja 2018. Ovom kampanjom građane i građanke nastojalo se potaknuti da kupovinu božićnog drvca zamijene minimalnom donacijom od 20 kuna za vrijednost koje će biti posađeno stablo na opožarenom području. Mladice će prvo biti posađene u rasadniku i zbrinute do jeseni, kada će udruge “Eko-Zadar” i Eko Zrmanja, u suradnji s lokalnim volonterima i volonterkama te uz stručno vodstvo Hrvatskih šuma i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, posaditi mlada drvca. Vrsta stabala i lokacija sadnje bit će određena u suradnji s Hrvatskim šumama.

Detaljnije

Poziv na konferenciju "Europa za građane/ke", Zagreb, 25.1.2018.

Konferencija "Europa za građane/ke"

Ured za udruge, kao Kontakt točka programa Europa za građane, organizira konferenciju Europa za građane/ke, u četvrtak, 25. siječnja 2018. godine, u Zagrebu, u kongresnom centru Forum.

Detaljnije