VOLONTERSKA ŠUMA

Poziv na 3. edukaciju „Menadžment volontera“ u sklopu projekta „Volonterska šuma“

Nakon uspješno provedene dvije edukacije, ovim putem Vas pozivamo na treću edukaciju „Menadžment volontera“ koja će se održati 8. i 9. ožujka 2018. godine, te 15. ožujka 2018. godine u terminu od 15.00 - 20.00 sati u prostoru Knjižnice i čitaonice Novigrad, Stjepana Radića 1, 23312 Novigrad. Za sudionike će biti osigurana hrana i osvježenje.

Detaljnije

Podsjećamo: jedinstveni zahtjev za ovu godinu podnosi se od 5. ožujka do 15. svibnja

IAKS mjere ruralnog razvoja – novosti u 2018. godini

MJERA 10 POLJOPRIVREDA, OKOLIŠ I KLIMATSKE PROMJENE U tipu operacije 10.1.6 “Uspostava poljskih traka” pojednostavljene su obveze kako bi se olakšala provedba ove, za okoliš i bioraznolikost, vrlo važne operacije. MJERA 13 PLAĆANJA PODRUČJIMA S PRIRODNIM OGRANIČENJIMA ILI OSTALIM POSEBNIM OGRANIČENJIMA Od ove se godine uvodi uvjet za ARKOD parcele koje su registrirane u ARKOD sustavu kao krški pašnjak. Za ove je parcele moguće ostvariti potpornu jedino ako korisnik održava površinu s najmanje 0,3 UG/ha goveda, kopitara, ovaca i/ili koza. MJERA 14 DOBROBIT ŽIVOTINJA Ova mjera nije do sada bila dio Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. te je uvrštena u trenutne izmjene. Nakon što završi postupak pregovora s EK o sadržaju mjere, pristupiti će se izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2018. godinu kako bi se omogućilo korisnicima da na jedinstvenom zahtjevu izvrše dopunu i uključe se u potporu.

Detaljnije

Kako raditi na promociji i ponudi sadržaja?

II. Ruralna konferenciju na temu RURALNI TURIZAM ZADARSKE ŽUPANIJE

Udruga za ruralni razvoj „Ravni kotari“ u suradnji sa Zadarskom županijom, LAG „Laurom“, HGK Zadar, Gradom Benkovcem, TZ Benkovac, TZ Bibinje, TZ Poličnik, TZ Pag, TZ Sv. Filip i Jakov, Općinom Zemunik Donji, Općinom Privlaka, Općinom Sv. Filip i Jakov, Općinom Starigrad, OPG Butić, Agro Mare, Sonik, Kamen Benkovac te uz potporu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, TZ Zadarske županije, TZ Zagrebačke županije, TZ Nedelišće, Međimurske županije, Općine Stankovci, LAG Bura, LAG Mareta organizira II. Ruralnu konferenciju na temu RURALNI TURIZAM ZADARSKE ŽUPANIJE – Kako raditi na promociji i ponudi sadržaja? koja će se održati 2. ožujka 2018. godine u hotelu Adriatic u Biogradu na Moru.

Detaljnije

Objavljena konačna rang lista projekata malih poljoprivrednika (tip operacije 6.3.1.) u ukupnoj vrijednosti 151 milijun kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

„Interes koji su mali poljoprivrednici iskazali za ovu mjeru pokazuje koliko je potencijala za poljoprivrednu proizvodnju u našim ruralnim područjima. Malim poljoprivrednicima moramo pomoći da postanu veći, a upravo ova mjera omogućava im unaprjeđenje gospodarstva i povećanje vrijednosti njihove proizvodnje, što je preduvjet za javljanje na druge izdašnije mjere iz Programa ruralnog razvoja RH“ – izjavio je ministar Tolušić te dodao „Ovo je bio natječaj koji je proveden po starim procedurama i zato su poljoprivrednici dugo čekali na obradu njihovih projekata. U međuvremenu smo izmijenili i olakšali procedure dodjele sredstava za mjeru 6, pa će novi natječaj (u lipnju) biti raspisan po jednostavnijim pravilima.“

Detaljnije

Provedba tipa operacije 6.2.1. – Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djhelatnsoti u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

NIŠTA OD TURIZMA U RURALNOM PROSTORU ZADARSKE ŽUPANIJE Novi pravilnik eliminirao 80 posto potencijalnih korisnika

Tekst objavljen u ZADARSKOM LISTU u podlistku PLODOVI ZEMLJE I MORA dana 15. veljače 2018. godine

Detaljnije

DANI OTVORENIH VRATA AGROTURIZMA ZADARSKE ŽUPANIJE

Javni poziv za sudjelovanje na Danima otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije

U organizaciji Zadarske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu i županijske Turističke zajednice, od 27. do 29. travnja 2018. godine održat će se Dani otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije. Prijave se primaju do 28. veljače.

Detaljnije

volonterstvo

Prvi okrugli stol u sklopu projekta "Volonterska šuma"

Pozivamo Vas na prvi okrugli stol u sklopu projekta "Volonterska šuma" s temom volonterstva i pronalaženja rješenja u volonterstvu. Okrugli stol održat će se u srijedu 21. veljače 2018. godine s početkom u 10:00h u Srednjoj školi Obrovac, Obala hr. časnika Senada Župana 17.

Detaljnije

Umrežavanje i podrška organizatorima volontiranja za održivi razvoj volonterstva

Volonterska šuma

Predstavljamo vam letak projekta "Volonterska šuma".

Detaljnije

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Informativni dan za područje Mala i srednja poduzeća u okviru programa Obzor 2020.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG- BICRO) te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, uz podršku Europske poduzetničke mreže, pozivaju na Informativni dan za područje Mala i srednja poduzeća u okviru programa Obzor 2020. Informativni dan će se održati u petak, 23. veljače 2018., s početkom u 10 sati, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38, Zagreb).

Detaljnije

POTPISANI UGOVORI VRIJEDNI 650 MILIJUNA KUNA KROZ PROGRAM RURALNOG RAZVOJA RH

Potpisani ugovori za 212 projekata vrijednih 650 milijuna kuna

Danas su načelnici i gradonačelnici 212 jedinica lokalne samouprave u Zagrebu potpisali ugovore kojima će se sa 647.021.632,44 milijuna kuna kroz Program ruralnog razvoja RH financirati projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije.

Detaljnije