SKILLS+ - Supporting knowledge capacity in ICT among SME to engage in growth and innovation

Održan prvi peer review sastanak u sklopu projekta ''SKILLS+''

U sklopu projekta ''SKILLS+'', prvi peer review sastanak održao se od 4. do 7. rujna 2017. godine u gradu Magdeburg, Njemačka. Na sastanku i intervjuima prisustvovali su predstavnici partnerskih organizacija iz Norveške i Hrvatske te njihovi ključni dionici.

Detaljnije

Štete od požara: Župan proglasio elementarnu nepogodu

Župan Zadarske županije Božidar Longin donio je odluku o proglašenju elementarne nepogode uzrokovane požarima za područje Grada Benkovca, Općine Lišane Ostrovičke, Općine Sv. Filip i Jakov te naselja Vrana na području Općine Pakoštane.

Detaljnije

BLUE SMART - Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources

Na Sveučilištu u Zadru održano svečano predstavljanje novog diplomskog studija “Održivo upravljanje vodenim ekosustavima”

U utorak 5. rujna 2017. održano je svečano predstavljanje novog sveučilišnog diplomskog studija „Održivo upravljanje vodenim ekosustavima“ koji je pokrenut u sklopu projekta "Blue Education for Sustainable Management of Aquatica Resources - BLUE SMART" na kojem AGRRA ima ulogu partnera

Detaljnije

Veliki interes za obnovu poljoprivrednog zemljišta stradalog u požarima EU sredstvima

Održana radionica na temu Mjere 5. Programa ruralnog razvoja

Timovi Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Savjetodavne službe održavaju operativne sastanke s predstavnicima lokalne samouprave, razvojnih agencija i lokalnih akcijskih grupa – kako bi, udruženim snagama, poljoprivrednike čiji je poljoprivredni potencijal stradao, što učinkovitije pripremilo za prijavu dokumentacije natječaj za podmjeru 5.2. Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima iz Programa ruralnog razvoja RH, za koju se prijave počinju zaprimati 2. listopada 2017. godine.

Detaljnije

Zakonom o brdsko-planinskim područjima osigurat će se podloga za jačanje razvoja brdsko-planinskih područja

Savjetovanje o Obrascu prethodne procjene za Nacrt prijedloga Zakona o brdsko-planinskim područjima

Zakonom o brdsko-planinskim područjima osigurat će se podloga za jačanje razvoja brdsko-planinskih područja s naglaskom na ruralni razvoj, poljoprivredu, šumarstvo i drvno-prerađivačku industriju kao strateške odrednice konkurentnosti i ostvarenja vlastitih razvojnih potencijala brdsko-planinskih područja.

Detaljnije

Za vodoopskrbu i odvodnju te za uspostavu šumske infrastrukture potpisani ugovori u iznosu od 72 milijuna kuna

26 milijuna kuna za vodoopskrbu Zadarske županije

Danas su potpisani ugovori za vodoopskrbu i odvodnju te za uspostavu šumske infrastrukture ukupne vrijednosti 72 milijuna kuna. Riječ je o projektima koji će biti financirani novcem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Detaljnije

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske otvara savjetovanje s javnošću o Nacrtu Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2017. do 2021. godine.

Savjetovanje o Nacrtu Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2017. do 2021. godine

Detaljnije

Potpisani ugovori za vodoopskrbu vrijedni 164 milijuna kuna

Detaljnije

Vodič za korisnike za unos prigovora putem Agronet-a

Objavljen Vodič za korisnike za unos prigovora putem Agronet-a

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pripremila je Vodič za korisnike za unos prigovora putem AGRONET-a.

Detaljnije

BLUE SMART - Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources

Svečano predstavljanje sveučilišnog diplomskog studija ''Održivo upravljanje vodenim ekosustavima''

Pozivamo Vas na svečano predstavljanje sveučilišnog diplomskog studija ''Održivo upravljanje vodenim ekosustavima'' koje će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru 5. rujna 2017. godine.

Detaljnije