ERASMUS+ Guide Me Green

Održan četvrti projektni sastanak u sklopu projekta Guide Me Green

U sklopu projekta Guide Me Green, financiranog iz ERASMUS+ programa, 21. i 22. rujna 2023. godine održan je četvrti projektni sastanak u Trevigliu, Italija.

Detaljnije

ERASMUS+ GUIDEMEGREEN

U tijeku priprema online tečaja u sklopu projekta Guide Me Green

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije u sklopu programa ERASMUS+ provodi projekt pod nazivom Guide Me Green.

Detaljnije

AGRICOOPVALUE

Održan Multiplier event u sklopu projekta AgriCoopValue

Dana 25. srpnja 2023. godine u Gradskoj knjižnici Benkovac održan je Multiplier event projekta AgriCoopValue.

Detaljnije

AGRI Smart

Održan Multiplier event u sklopu projekta AGRI Smart

Dana 25. srpnja 2023. godine održan je Multiplier event projekta AGRI smart. Sam događaj se održao u prostorijama Gradske knjižnice u Benkovcu. Događaju je prisustvovalo 35 sudionika sa područja grada Benkovca i okolice.

Detaljnije

U sklopu projekta održana je završna konferencija projekta

PROJEKT „OCD KAO ODGOVOR NA KRIZU“

Udruga studenata Bukovice i Kotara - BIK u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA-om provela je projekt „OCD kao odgovor na krizu“ - Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ UP.04.2.1.11.0285. U sklopu projekta, 25. srpnja 2023. godine u Benkovcu, održana je završna konferencija projekta „OCD kao odgovor na krizu“. Završna konferencija održana je u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac. Na konferenciji je prisustovalo 30-ak sudionika uključujući predstavnike javnog, privatnog i civilnog sektora kao i mnogobrojni članovi udruge BIK koji su sudjelovali u projektu. Kroz projekt je održano 5 tečajeva za upravljanje kapacitetima u kriznim situacijama. Provedena je edukacija za koordinatore volontera kao i edukacija 1 na 1 s ciljem legitimnog utjecaja na javne politike. Također, kroz projekt je održana volonterska akcija kao i 3 jednodnevne završne vježbe.

Detaljnije

Projekt "OCD kao odgovor na krizu"

Priručnik za ponašanje u kriznoj situaciji

Udruga studenata Bukovice i Kotara kojoj je partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA izdala je Priručnik za ponašanje u kriznoj situaciji kao rezultat provedbe projekta "OCD kao odgovor na krizu"

Detaljnije

Veliki uspjeh AGRRA-e nakon osam godina rada

Novigradska dagnja postala 43. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji

„Novigradska dagnja“ je dobila europsku zaštićenu oznaku izvornosti, objavila je Europska komisija u Službenom listu Europske unije od 28. lipnja 2023. godine. Time je ovaj naziv proizvoda upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla te zaštićen na području cijele Europske unije. EU znak zaštićene oznake izvornosti odnosno zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla koji se nalazi na ambalaži, potrošaču jamči kupnju autentičnog proizvoda.

Detaljnije

Konferencija i sajam EU projekata

10 godina u EU: Na području Zadarske županije provedeno je ili se trenutno provodi projekata u vrijednosti 500 milijuna eura

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, povodom 10. godišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, organizirala je konferenciju i sajam EU projekata koji su održani 26. lipnja 2023. godine u Providurovoj palači u Zadru.Na Sajmu u Atriju Providurove palače 26 izlagača predstavilo je svoje EU projekte. Izlagači su bili pravi odraz raznolikosti u provedbi EU projekata. Među izlagačima su bili predstavnici javnog, privatnog, znanstvenog i civilnog sektora. Svi oni zajedno proveli su preko 100 projekata čija se brojčana vrijednost mjeri u milijunima eura, a ona društvena je još mnogostruko veća. Izlagači su bili Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA; Općina Preko; Sveučilište u Zadru; Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije; Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar; Opća bolnica Zadar; Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar; Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar; Dom zdravlja Zadarske županije; Gradska knjižnica Zadar; Dom za odrasle osobe Zemunik; Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru; Grad Nin; Županijska lučka uprava Zadar; Aluflexpack Novi d.o.o.; Omial Novi d.o.o.; Zadarska županija; Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija; Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA; Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari; Marex Elektrostroj d.o.o.; Grad Zadar; LAG Laura; LAGUR/FLAG Lostura; Volonterski centar Zadar; EUROPE DIRECT Zadar.

Detaljnije

GREEN TO BLUE

GREEN TO BLUE

Održan treći po redu sastanak projektnog tima GREEN TO BLUE projekta

Detaljnije

GREEN TO BLUE

GREEN TO BLUE project meeting

Organized by the Zadar County Rural Development Agency (AGRRA), 15. and June 16, 2023. The third meeting of the project team of the GREEN TO BLUE project financed by the Erasmus+ program was held in Zadar. The project partners elaborated the training implementation concept and agreed on the next steps and responsibilities essential for the successful continuation of the project implementation. This project is strictly related to environmental sustainability, however, it develops a strategy with the aim of introducing environmental technical skills to the mariculture sector with an emphasis on protecting marine and natural resources from marine pollution through waste collection as well as problems related to climate change.

Detaljnije