DIGIT@L LITERACY PORTAL

U Turskoj održan projektni sastanak u sklopu projekta Digit@l Literacy Portal

U sklopu projekta Digit@l Literacy Portal održan je projektni sastanak u Turskoj, Bilecik

Detaljnije

U sklopu projekta CUHaCHA prikupljaju se recepti tradicionalnih jela Zadarske županije

JAVNI POZIV ZA DOSTAVU RECEPATA TRADICIONALNIH JELA

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA poziva sve zainteresirane dionike (restorane, OPG-ove, agroturizme i ostale pružatelje usluga, kao i građane) da se jave i podijele svoje recepte tradicionalne hrane. Recepti trebaju biti vezani uz područje Zadarske županije, te mogu podrazumijevati jela i slastice koje su se tradicionalno pripremale u različitim prigodama.

Detaljnije

POSJET PRIMJERIMA DOBRE PRAKSE U SKLOPU PROJEKTA ECOWAVES

AGRRA provela brodske agente kroz Ravne kotare: „Ovo je izniman turistički dragulj“

Nakon dvodnevne konferencije koju je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) organizirala u hotelu Kolovare, u sklopu projekta ECOWAVES uslijedilo je studijsko putovanje kroz Ravne kotare na kojem su sudjelovali novinari, brodski i kruzing i turistički agenti koji djeluju na području od Istre do Dubrovnika, te predstavnici lučkih uprava i kapetanija.

Detaljnije

AGRICOOPVALUE

U sklopu projekta AgriCoopValue održan šesti projektni online sastanak

Danas je održan šesti sastanak u sklopu projekta AgriCoopValue putem digitalne platforme ZOOM. U nastavku pogledajte dnevni red sastanka.

Detaljnije

KONFERENCIJA AGRRA-E I ECOWAVES

AGRRA kroz ECOWAVES povezala sve korisnike lučkog područja

U organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, a u sklopu projekta ECOWAVES, danas je u zadarskom hotelu Kolovare održana konferencija pod nazivom “Jačanje kapaciteta za pravilno gospodarenje otpadom u lučkom području“. Projekt ECOWAVES se provodi u sklopu programa Interreg ADRION, nositelja Uprave lučke mreže Ionskog mora – Luke Taranto, a usmjeren je na održivi razvoj luka na području sedam država (Italija, Hrvatska, Slovenija, Grčka, Srbija, Crna Gora i Albanija), su Hrvatskoj ga provodi Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA). Vrijednost projekta je 2.114,750 eura, a razdoblje provedbe je od 1. ožujka 2020. do 31. kolovoza 2022. godine.

Detaljnije

Bokun ure kulture

U sklopu projekta "Bokun ure kulture" održani 2. dani otvorenih vrata

U petak, 24. rujna 2021. godine u Nadinu održana je aktivnost 2. Dani otvorenih vrata u sklopu projekta „Bokun ure kulture“ na kojem je partner AGRRA

Detaljnije

AGRRA JUČER DANAS SUTRA

Agrra jučer, danas, sutra – poslušajte posebno izdanje Agrrarizma u kojem smo ugostili Vladimira Kovačevića, ravnatelja AGRRA-e

U ovom, nešto drugačijem izdanju emisije Agrrarizam, nakon 12 emisija u kojima smo upoznali razne mlade poduzetnike, ispričali vam mnoštvo zanimljivih priča, predstavili brojne kreativce i entuzijaste, predstavljamo vam osobu koja se nalazi iza svega toga – ravnatelja Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, Vladimira Kovačevića.

Detaljnije

CCI4TOURISM U BIOGRADU

Održan još jedan set uspješnih radionica - AGRRA i projekt CCI4TOURISM

Nakon prvog seta u Benkovcu, u petak, 17. rujna Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA organizirala je nastavak predviđenih radionica u sklopu projekta CCI4TOURISM financiranog programom Interreg Adrion. Predavanja su se održala u prostoru AGRRA-inog Kulturnog Središta (Creative Hub) u Poduzetničkom Inkubatoru Biograd.

Detaljnije

MLADA USPJEŠNA PODUZETNICA

U ovom izdanju AGRRArizma razgovaramo s Marijom Josić: “Nudim usluge analize mošta i vina, šećera, kiselina, sumpora, PH vrijednosti…”

U prvoj emisiji druge sezone emitiranja Agrrarizma ugostili smo Mariju Josić, vlasnicu Agro Vitisa, obrta za poljoprivredu i usluge – laboratorija za analizu mošta i vina. Ideja o pokretanju vlastitog posla u posljednje dvije godine zapravo se nametala sama po sebi s obzirom na razvoj poljoprivrede, vinarstva te posljednjih godina kada je sve više europskih i državnih strateških dugoročnih ciljeva usmjereno na poljoprivredu. Marija je završila preddiplomski studij Primijenjene ekologije u poljoprivredi u Zadru, a nakon toga diplomski studij na Agronomskom fakultetu u Zagrebu smjer vinogradarstvo i vinarstvo. Samo fakultetsko obrazovanje bilo je predodređeno s obzirom da se njena obitelj bavi poljoprivrednom proizvodnjom te je u poljoprivredi cijelog svog života.

Detaljnije

NASTAVLJAMO S PREDAVANJIMA PO ZADARSKOJ ŽUPANIJI

U sklopu projekta CCI4TOURISM - Novi set radionica već u petak 17. rujna

Nakon uspješnog i zanimljivog prvog seta radionica koji se održao u ponedjeljak, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na novi set predavanja u sklopu projekta CCI4TOURISM. Prvo predavanje je predviđeno u petak,17.09.2021. s početkom u 17 sati, te drugo predavanje istog dana s početkom u 18.30 u Poduzetničkom Inkubatoru Biogradu.

Detaljnije