ODRŽIVA TEKSTILNA INDUSTRIJA

U posljednjem ovosezonskom AGRRArizmu razgovarali smo o dizajnu s dizajnericom Klarom Ivanović

Nešto drugačije izdanje AGRRArizma mogli ste poslušati u posljednjem ovosezonskom izdanju prije ljetne stanke. Razgovarali smo s jednom zanimljivom i nadasve kreativnom gošćom. Klara Ivanović dizajnerica je koja u svom poslovanju slijedi načela etičke i održive mode. Bilo da se radi o personaliziranim bluzama s porukom, jastučnicama s uzorkom flore ili haljinama ukrašenim vlastoručnim crtežima ptica možete biti sigurni da u rukama imate unikatan i kvalitetan proizvod.

Detaljnije

AGRICOOPVALUE

U sklopu projekta AgriCoopValue održan peti projektni online sastanak

Danas je održan peti po redu sastanak u sklopu projekta AgriCoopValue putem digitalne platforme ZOOM. U nastavku pogledajte dnevni red sastanka.

Detaljnije

JAVNI POZIV za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2021. godinu za MJERE 6 i 7 te za MJERE 1, 2, 3 i 8

Aktivni natječaji Zadarske županije

Dana 7. srpnja 2021, na službenim stranicama Zadarske županije objavljen je JAVNI POZIV za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2021. godinu za MJERE 6 i 7 te JAVNI POZIV za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2021. godinu za MJERE 1, 2, 3 i 8

Detaljnije

Sedam korisnika iz sektora ribarstva i akvakulture dobilo po 60.000 kuna za inovacije

AGRRA predstavila inovativne projekte iz sektora ribarstva i akvakulture

Na konferenciji "Inovativni pilot projekti Zadarske županije u sektoru ribarstva i akvakulture" danas je u Kneževoj palači predstavljeno sedam pilot projekata tvrtki Zadarske županije, koje su za pokretanje inovativnih procesa u svom poslovanju dobili sredstva u ukupnom iznosu od 420.000 kn. Po 60 tisuća kuna dobili su Akvakultura, Marikomerc, Vele Mare, Kali Tuna te obrti SEASUN, Pidoća i Škrapa, a svima je zajedničko provođenje novih procesa i inovativnih metoda u poslovanju.

Detaljnije

RAZVOJ BIODINAMIČKE POLJOPRIVREDE

AGRRA organizirala predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi u suradnji s Centrom dr. Rudolf Steiner

Na poziv Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije u prostorijama zgrade Poduzetničkog inkubatora Biograda na Moru, danas 23. lipnja održana su prva dva u nizu predavanja Centra dr. Rudolfa Steinera na temu biodinamičke poljoprivrede.

Detaljnije

AGRICOOPVALUE

U sklopu projekta AgriCoopValue održan četvrti online sastanak

Danas je održan četvrti po redu sastanak u sklopu projekta AgriCoopValue putem digitalne platforme ZOOM. U nastavku pogledajte dnevni red sastanka.

Detaljnije

AGRRA I CCI4TOURISM

AGRRA ODRŽALA RADIONICE ZA KULTURNJAKE I KREATIVCE U TURIZMU

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA održala je dvodnevnu radionicu 15. i 16. lipnja u Centru za Kreativne Industrije u Poduzetničkom Inkubatoru Biograd. Radionice su se održale u sklopu projekta CCI4TOURISM, financiranog programom Interreg Adrion. Projekt CCI4TOURISM ima za cilj otkrivanje poduzetnika i novih talenata, ali i jačanja poduzetničkih vještina i asimilacije između kulturnih, kreativnih i turističkih poduzeća za stvaranje novih tvrtki i za dizajn novih proizvoda. Stoga su sudionici dvodnevnih radionica bili akteri iz različitih kulturnih i kreativnih industrija u turizmu na našem području. Ovaj raznovrstan spoj kulturnjaka i kreativaca bio je upravo ključ uspjeha održanih radionica.

Detaljnije

Izazovi s kojima se žene suočavaju u poslovanju

U Benkovcu održan 2. međusektorski okrugli stol s temom Žene na rukovodećim pozicijama

Dana 17. lipnja 2021. godine u prostorijama Lokalnog centra podrške za udruge u Benkovcu održan je 2. tematski okrugli stol pod temom Žene na rukovodećim pozicijama- izazovi Organizator okruglog stola je Lokalni centar podrške za udruge koji je oformljen u sklopu projekta #nauči#promijeni#primijeni. U ime organizatora prisutne sudionike je pozdravio Matej Mikulić, voditelj projekta, zapisnik je vodila Tina Bačić koordinatorica za OCD. Okrugli stol moderirala je Koordinatorica za međusektorsku suradnju Suzana Šimunac.

Detaljnije

EUROPE IN THE MAKING - provođenje oblika sudjelovanja na lokalnoj razini i na razini EU-a

EUROPEAN ACADEMY NETWORK i AGRRA pozivaju vas na 3. međunarodnu online konferenciju

Treći međunarodni događaj projekta European Academy Network koji će se održati online 17. lipnja, pružit će uvid u maksimiziranje građanskog i političkog sudjelovanja na razini EU-a za europske građane i pružit će međunarodnim i lokalnim sudionicima priliku da saznaju više o mogućnostima sudjelovanja u europskim institucijama

Detaljnije

„EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge - CUHaCHA“

U Tivtu održan 2. sastanak u sklopu provedbe projekta "CUHaCHA"

U sjedištu Općine Tivat, dana 10. i 11.06.2021. godine održan je drugi projekti sastanak partnera na projektu „EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge - CUHaCHA“.

Detaljnije