Projekt INVESTINFISH privodi se kraju

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA U SKLOPU PROJEKTA INVESTINFISH

Dana 20. studenoga 2021. održana je završna konferencija u sklopu projekta „Boosting INVESTments in INnovation of SMEs along the entire FISHery and aquaculture value chain – INVESTINFISH“. Konferencija je održana u Ferrari (Italija) tijekom međunarodnog sajma Sealogy koji je u potpunosti posvećen plavoj ekonomiji.

Detaljnije

Poljoprivrednici će moći prodavati pravo na CO2

AGRRA PROVODI PROJEKT GECO2

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije danas je u hotelu Kolovare za javni sektor priredila radionicu "Zeleno tržište i dobrovoljno tržište ugljika - GECO2". Riječ je o aktivnosti u okviru Interreg projekta koji se provodi na području 11 talijanskih regija i tri hrvatske županije - Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj, a cilj mu je uspostava regionalnih centara za promatranje klimatskih promjena kao i predstavljanje hrvatskim tvrtkama novog dobrovoljnog tržišta ugljika kroz ekonomsku valorizaciju poljoprivrednih praksa.

Detaljnije

AGRICOOPVALUE

AGRRA na treningu u Bilbau sudjelovala u razvoju kalkulatora socijalne vrijednosti

U sklopu Erasmus+ projekta AgriCoopValue održana je petodnevna edukacija za projektne partnere u Bilbau, Španjolska

Detaljnije

Elektronsko savjetovanje s javnošću

U e-savjetovanju Pravilnik o provedbi programa potpore uzgajivačima ovaca i koza vrijedan 7,5 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak, 18. listopada 2021. godine, uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Pravilnik o provedbi Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja ovaca i koza za razdoblje od 2021. do 2023. godine, kako bi se pružila financijska pomoć poljoprivrednicima koji sudjeluju u provedbi uzgojnih programa određene pasmine ovaca i/ili koza. Za ovaj Program potpore predviđeno je 2,5 milijuna kuna za svaku godinu provedbe, odnosno 7,5 milijuna kuna za provedbu cjelokupnog programa, a sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Detaljnije

MLADE PODUZETNICE I BRAND KALIOPI

U ličkom dijelu Zadarske županije pokrenuta proizvodnja obuće branda “Kalliopi”

Kroz program „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza l“ Održivo društvo (ODP) iz Gračaca provodi projekt pod nazivom „Održivim društvom do unapređenja i razvoja zajednice“ u sklopu kojeg ODP počinje poslovati prema načelima društvenog poduzetništva. Kao odgovor na probleme u zajednici: nezaposlenost, neravnomjeran razvoj, socijalna isključenost, siromaštvo i dr., ODP osnovalo je svoj brand „Kalliopi“. Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim, a ujedno i trendy modelom, obuća Kalliopi pravo je rješenje.

Detaljnije

DIGIT@L LITERACY PORTAL

U Turskoj održan projektni sastanak u sklopu projekta Digit@l Literacy Portal

U sklopu projekta Digit@l Literacy Portal održan je projektni sastanak u Turskoj, Bilecik

Detaljnije

U sklopu projekta CUHaCHA prikupljaju se recepti tradicionalnih jela Zadarske županije

JAVNI POZIV ZA DOSTAVU RECEPATA TRADICIONALNIH JELA

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA poziva sve zainteresirane dionike (restorane, OPG-ove, agroturizme i ostale pružatelje usluga, kao i građane) da se jave i podijele svoje recepte tradicionalne hrane. Recepti trebaju biti vezani uz područje Zadarske županije, te mogu podrazumijevati jela i slastice koje su se tradicionalno pripremale u različitim prigodama.

Detaljnije

POSJET PRIMJERIMA DOBRE PRAKSE U SKLOPU PROJEKTA ECOWAVES

AGRRA provela brodske agente kroz Ravne kotare: „Ovo je izniman turistički dragulj“

Nakon dvodnevne konferencije koju je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) organizirala u hotelu Kolovare, u sklopu projekta ECOWAVES uslijedilo je studijsko putovanje kroz Ravne kotare na kojem su sudjelovali novinari, brodski i kruzing i turistički agenti koji djeluju na području od Istre do Dubrovnika, te predstavnici lučkih uprava i kapetanija.

Detaljnije

AGRICOOPVALUE

U sklopu projekta AgriCoopValue održan šesti projektni online sastanak

Danas je održan šesti sastanak u sklopu projekta AgriCoopValue putem digitalne platforme ZOOM. U nastavku pogledajte dnevni red sastanka.

Detaljnije

KONFERENCIJA AGRRA-E I ECOWAVES

AGRRA kroz ECOWAVES povezala sve korisnike lučkog područja

U organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, a u sklopu projekta ECOWAVES, danas je u zadarskom hotelu Kolovare održana konferencija pod nazivom “Jačanje kapaciteta za pravilno gospodarenje otpadom u lučkom području“. Projekt ECOWAVES se provodi u sklopu programa Interreg ADRION, nositelja Uprave lučke mreže Ionskog mora – Luke Taranto, a usmjeren je na održivi razvoj luka na području sedam država (Italija, Hrvatska, Slovenija, Grčka, Srbija, Crna Gora i Albanija), su Hrvatskoj ga provodi Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA). Vrijednost projekta je 2.114,750 eura, a razdoblje provedbe je od 1. ožujka 2020. do 31. kolovoza 2022. godine.

Detaljnije