SUTRA PREDSTAVLJANJE PROJEKTNIH AKTIVNOSTI I REZULTATA

Završna konferencija za projekt Apprenticeship Hubs in agro-food sector

Završna konferencija projekta Apprenticeship HUBs in agro-food sector (2018-1-HR01-KA202-047505) financiranog u sklopu programa Erasmus+ održati će se u četvrtak, 25.ožujka 2021. godine u 10:00 sati putem Teams aplikacije. Na konferenciji će biti predstavljene projektne aktivnosti i ostvareni rezultati u sklopu projekta.

Detaljnije

OTVARA SE CENTAR ZA KREATIVNE INDUSTRIJE VRIJEDAN 1.580.00 EURA

AGRRA dovršila vrijedan projekt za razvoj turizma-idućeg tjedna u Biogradu

U Biogradu se idućeg tjedna otvara Centar za kreativne industrije kao rezultat projekta županijske Agencije za ruralni razvoj-AGRRA. Centar se otvara u prostorima Poduzetničkog inkubatora, a financiran je u sklopu programa Interreg Adrion započetog 2020.godine.

Detaljnije

AGRRA PARTNER NA PROJEKTU ZA RAZVOJ DRUŠTVENOG PODUZETNIŠTVA AktiBiz

Ministar Aladrović sutra u Zadru uručuje osam ugovora

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan sutra će u Zadru svečano uručiti osam ugovora u sklopu Poziva „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika - faza I." ukupne vrijednosti gotovo 10 milijuna kuna. Odluka o financiranju projekata donesena je u prošlog mjeseca, a među osam onih koji će se sutra ugovoriti u Zadru su i dva s područja Zadarske županije.

Detaljnije

Digit@l Literacy Portal

U sklopu projekta Digit@l Literacy Portal održan je sastanak projektnih partnera

U sklopu projekta Digit@l Literacy Portal održan je sastanak projektnih partnera

Detaljnije

JEDINSTVEN PROJEKT AGRRA-E

AGRRA potiče i povećava inicijativu kod Žena poduzetnica

U današnjem vremenu mnoge se manjine, skupine ili sektori društva suočavaju s različitim i specifičnim izazovima, što je posebno izraženo kod žena. Žene se bore pronaći nove načine za usklađivanje poslovnog i privatnog života kako bi započele vlastitu profesionalnu karijeru i pokrenule svoje poslove. Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA prepoznala je ovaj problem s kojim se suočavaju i žene na našem području te kao jedan od projektnih partnera sudjeluje u provedbi jedinstvenog projekta „Žena Poduzetnica" (eng. Female Entrepreneur) koji potiče povećanje stručnosti žena u kulturnom i kreativnom sektoru te će ženama u nepovoljnom položaju - onima koje žive u ruralnim područjima, ekonomski ugroženima, dugotrajno nezaposlenima i slično - pružiti atraktivne mogućnosti učenja putem digitalnih alata, podršku u stjecanju vještina i poduzetničkih kompetencija te osigurati i održati njihovo sudjelovanje na tržištu rada.

Detaljnije

U Biogradu niče multifunkcionalni pogon za preradu voća i povrća vrijedan 500 tisuća kuna

JEDINSTVENI PROJEKT NA NAŠEM PODRUČJU

Pogon će se otvoriti za tri do četiri mjeseca i služit će svim OPG-ovima na području Zadarske županije. Vrijedan je oko 500.000 kuna i bit će opremljen s tri linije za preradu proizvoda: kotlovi i ostala oprema za džemove, marmelade, ajvare i sl., sušara voća koje OPG-ovi proizvode u kućnoj radinosti, uglavnom na crno. A svi koji će koristiti naš pogon imat će zaštićen logo te će svoje proizvode moći plasirati na tržište, kazao je Ivan Čupić, voditelj LAG-a Laura.

Detaljnije

PLANINSKI PROIZVOD

Projekt Medene kuće služit će promociji velebitskog kraja

Kuća planinskog proizvoda - "Medena kuća" je objekt tradicionalnog tipa gradnje (velebitska kuća) u kojoj bi se nalazila soba za ispitivanje hrane te bi se uspostavila nova oznaka "Planinski proizvod", prodajni i izložbeni dio planinskih proizvoda (mliječni proizvodi poput sira, vino, med, razni džemovi, mesnati proizvodi). Osim toga, u sklopu objekta bi se nalazila kuhinja - praktikum, koja bi bila opremljena po HACCP standardu. Ista bi služila OPG-ovima da koriste profesionalne aparate i alate u kuhinji za preradu svojih proizvoda (npr. džem ili čaj). Samim tim bi zadovoljili potrebne minimalne tehničke uvjete za preradu. Također, istom bi se mogli koristiti za praktikum odnosno za radionice u sklopu edukacije poljoprivrednih proizvođača.

Detaljnije

Doznali smo sve o uzgoju u sustavu krava – tele

U današnjoj emisiji AGRRArizam ugostili smo Leu i Antoniju iz OPG-a Brkić

Detaljnije

Danas u 16:20h u eteru Novog govorimo o uspješnim lokalnim proizvođačima

S AGRRA-om OD POLJA DO STOLA

Detaljnije

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte sve najvažnije novosti i aktualnosti vezane za provođenje projektnih aktivnosti u sklopu projekta "Apprenticeship HUBs in agro-food sector"

Objavljen četvrti newsletter u sklopu projekta "Apprenticeship HUBs in agro-food sector"

Nakon dvije godine projekt Apprenticeship HUBs in agro-food sector približava se svom završetku. Kroz zajednički rad na projektu partneri su razvili nove pristupe naukovanju u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Detaljnije