Projekt „OCD kao odgovor na krizu".

Studenti Bukovice i Kotara uče o prepoznavanju fake news

Udruga studenata Bukovice i Kotara, u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije provodi projekt „OCD kao odgovor na krizu". Projektom će se kroz provedbu aktivnosti mapiranja, edukacijama, jačanjem volonterizma, tečajem zaštite i sigurnosti, praktičnom zajedničkom vježbom, on line priručnikom, umrežavanjem te osiguravanjem preduvjeta za korištenje sredstava iz različitih izvora financiranja ojačati i unaprijediti organizacije civilnog društva (OCD) s područja Bukovice i Kotara za izgradnju vlastitih kapaciteta za suočavanje s kriznom situacijom.

Detaljnije

EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge - CUHaCHA

4. Projektni sastanak i konferencija prekograničnog projekta CUHaCHA

Kroz projekt EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge / Unaprjeđenje održivog razvoja turizma kroz kulinarsku baštinu, u organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, u četvrtak i petak, 27. i 28. listopada 2022. održan je u Mostaru 4. projektni sastanak i konferencija.

Detaljnije

Javni poziv

Zadarska županija objavila Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja STARTUP-ova na području Zadarske županije za 2022. godinu

Radi stvaranja snažnog malog i srednjeg poduzetništva i poticajnog poslovnog okruženja, Zadarska županija pokrenula je Program za poticanje razvoja STARTUP-ova na području Zadarske županije za 2022.godinu

Detaljnije

AGRRA I AKTIBIZ

KONFERENCIJA U SKLOPU PROJEKTA AKTIBIZ U ZADRU OKUPILA DRUŠTVENE PODUZETNIKE Društveni poduzetnici žele se umrežiti i postati vidljiviji u lokalnim sredinama

Potrebno je utvrditi jasne kriterije za određivanje tko je društveni poduzetnik, te povećati vidljivost društvenih poduzeća u lokalnoj zajednici. Jednako je važno educirati građane/ke o tome zašto je društveno poduzetništvo važno za razvoj zajednice i udružiti se u krovnu organizaciju koja bi predstavljala i pred donositeljima odluka zastupala potrebe društvenih poduzeća. Ovo su neki od zaključaka s konferencije „Društveno poduzetništvo: Stvaranje ekonomije dobrobiti zajednice“ održane u Zadru 7. listopada 2022. Konferenciju su organizirali udruga „Eko-Zadar“, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA i udruga „Prospero“ partneri na projektu „AktiBiz – društveno poduzetništvo udruga za stabilnu zajednicu“, a okupila je predstavnike/ce 11 društvenih poduzeća iz različitih krajeva Hrvatske.

Detaljnije

Digit@l Literacy Portal

Održan sastanak u sklopu projekta Digit@l Literacy Portal

U sklopu Digit@l Literacy Portal projekta, financiranog iz ERASMUS+ programa, 4. i 5. listopada 2022. godine održan je projektni sastanak u Zadru.

Detaljnije

AGRRA I ADRINETBOOK

Održan Međunarodni događaj u skopu projekta Adrinetbook u Beogradu.

Na ovom događaju u organizaciji Sveučilišne knjižnice „Svetozar Marković“ - Beograd sudjelovali su predstavnici projektnih partnera: Općina Macerata ( Italija ), Općina Gjirokastra ( Albanija ), Znanstveno-edukacijski centar dvorac Rakičan ( Slovenija ), Muzej suvremene umjetnosti Zagreb,( Hrvatska ), Agencija za ruralni razvoj -AGRRA( Hrvatska ), partner ICCU - Središnji institut za katalogizaciju i bibliografske podatke talijanskih knjižnica ( Italija ) ,Općina Thassos (Grčka) sudjelovali su online te kao domaćin Sveučilišna knjižnica "Svetozar Marković"( Srbija ), U sklopu Međunarodnog događaja održane su radionice na temu „ Cultural Heritage and Tourism: experirnces from Western Balkans“

Detaljnije

ENCOURAGING DEMOCRATIC PARTICIPATION AT EU LEVEL

European Academy Network

Projekt „European Academy Network“ proveden je uz potporu Europske unije u okviru programa „Europa za građane“.

Detaljnije

Projekt MOŽEMO ZAJEDNO

U benkovačkoj knjižnici okrugli stol na temu prednosti umrežavanja i razvoja međusektorske suradnje

U četvrtak, 25. kolovoza 2022. godine u 18:00 sati u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac održat će se okrugli stol na temu: Prednosti umrežavanja i razvoja međusektorske suradnje. Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“ Benkovac u partnerstvu s Udrugom invalida i osoba s poteškoćama u razvoju Zajedno i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA provodi projekt „Možemo zajedno - Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ UP.04.2.1.11.0130. Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici javnog, civilnog i privatnog sektora.

Detaljnije

KREATIVNO LJETO

Održan je prvi Summer Art Festival u sklopu projekta CCI4TOURISM

Festival Summer Art je spoj kulture i turizma, tim projektom željeli smo svim posjetiteljima omogućiti da nekoliko dana "uđu u cipele umjetnika" i da osjete što znači biti umjetnik... Cilj je bio svakog posjetioca ili prolaznog turistu uključiti u samu izložbu kroz kreativne radionice za djecu i odrasle. Projekt se sastoji od 5 kreativaca koji su iz različitih područja kreativne industrije. Tako ćete se upoznati s različitim pristupima umjetnosti i biti dio njihovih priča. Sama lokacija Lavander Lounge Bara na kojoj se održava izložba je otvorenog tipa i mogu doći i sudjelovati svi koji žele. Ideja je bila da osim izložbe kroz radionice pokažemo dio svakodnevnog svijeta jednog umjetnika. U sklopu projekta CCI4TOURISM Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA objavila je javni poziv "Hibridizacija turizma i sektora kulturne i kreativne industrije (KKI)" gdje je project Summer Art prepoznat kao projektni prijedlog kojeg vrijedi podržati.

Detaljnije

Gude Me Green

Održan drugi sastanak u sklopu Guide Me Green projekta

U sklopu Guide Me Green projekta, financiranog iz ERASMUS+ programa, 27. i 28. lipnja 2022. godine održan je drugi projektni sastanak u Zadru.

Detaljnije