U sklopu projekta Žena poduzetnica održan Multiplier event

Žena poduzetnica

Dana 28. veljače 2023. godine održan je Multiplier event u Gradskoj knjižnici u Benkovcu. Događaju je prisustvovalo 29 žena poduzetnica sa područja Benkovca i okolice.

Detaljnije

Guide Me Green

Održan treći projektni sastanak u sklopu Guide Me Green projekta

U sklopu Guide Me Green projekta, financiranog iz ERASMUS+ programa, 21. i 22. veljače 2023. godine održan je drugi projektni sastanak u Reusu, Španjolska.

Detaljnije

Održana završna konferencija projekta ECOWAVES

ECOWAVES Projekt osigurao temelje za budući održivi razvoj luka na Jadranu

Od 22. do 23. veljače 2023. održana je dvodnevna završna konferencija projekta “ECOWAVES” sufinanciranog iz Interreg Adrion programa. Razdoblje provedbe projekta je od 01. ožujka do 28. veljače 2023., dok ukupna vrijednost projekta iznosi 2.114.750,00 €. Na završnoj konferenciji koja je održana u Beogradu na poluotoku Ada Huja na Dunavu sudjelovao je projektni konzorcij sastavljen od osam partnera iz sedam zemalja – Središnja uprava luka na Jadranu (IT), Lučka uprava Igoumenitsa S.A (GR), Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (HR), Regionalna razvojna agencija Sjeverne Primorske d.o.o. Nova Gorica (SLO), Poslovno udruženje za sport, rekreaciju, rehabilitaciju i poslovanje Eko Zona Ada Huja (SRB), Luka Vlora (AL) i Ministarstvo prometa i pomorstva (MN). U sklopu završne konferencije predstavljena su dva tehnička radna paketa: Ekološko stanje u lukama i Osnaživanje kapaciteta lučkih uprava.

Detaljnije

ADRINETBOOK

Održan Međunarodni događaj u sklopu provedbe projekta Adrinetbook

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA u svojstvu projektnog partnera na projektu ADRINETBOOK financiranoga iz Interreg Adrion programa sudjelovala na Međunarodnom događaju koji se održao 01. i 02. veljače 2023. u Macerati, Italija

Detaljnije

Projekt Erasmus + Cities Go Climate Neutral – održan Kick-off sastanak na Malti: Korak prema održivim gradovima

Program Erasmus+ pokrenuo je novu inicijativu naziva Cities Go Climate Neutral s ciljem podržavanja gradova u postizanju veće održivosti prema klimi. Program je zajednički napor nekoliko europskih organizacija, uključujući AGRRA-u

Detaljnije

AGRRA potpisala Sporazum o suglasnosti između partnera iz klastera kulturnih i kreativnih industrija kojeg sačinjavaju tri projekta financiranih iz programa Interreg Adrion: CCI4TOURISM, EMOUNDERGROUNDS i CREATURES, organizacije s partnerima iz Italije,

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

Danas 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA bila je domaćin projektnim partnerima Tecnpolis Parku Znanosti i Tehnologije, Italija, vodećem partneru i Friulli Innovazione Centru za Istraživanje i Prijenos Tehnologije, Italija na razmjenskoj posjeti AGRRA-inom Centru za Kulturne i Kreativne Industrije koji je uspostavljen u Benkovcu. Radni sastanak održan je u Zavičajnom Muzeju u Benkovcu te je tom prilikom svečano potpisan i Sporazum o suglasnosti (eng. Memorandum of Understanding) između javnih i privatnih aktera kulturnog i kreativnog sektora u jadransko-jonskoj regiji. Potpisivanju sporazuma nazočili su predstavnici AGRRA-e, Grada Benkovca i Zavičajnog Muzeja u Benkovcu koji će u budućnosti surađivati u unaprjeđenju sektora kulturnih i kreativnih industrija u našoj regiji.

Detaljnije

B.Ready – Snažne udruge za otpornu zajednicu.

Poziv na drugu radionicu u sklopu edukacije „Udruga: uhvati priliku, volontiraj, zaposli(se), doprinesi“ u sklopu projekta B.Ready

Druga radionica u sklopu edukacije „Udruga: uhvati priliku, volontiraj, zaposli(se), doprinesi“ održati će se u Jasenicama u sklopu projekta B.Ready – Snažne udruge za otpornu zajednicu održati će se u utorak 24. siječnja 2023., s početkom u 14 h u prostorijama Općine Jasenice, Petra Zoranića 61, 23243 Jasenice. Jedna od tema bit će Osnove pisanja projekata i prijava na natječaje.

Detaljnije

Nagrada Grada Zadra „ Nasmješeno sunce“ za turističku rutu „Zadar - Le Belle Epouqe tour“

U sklopu provedbe projekta ADRINETBOOK suradnjom Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, Znanstvene knjižnice Zadar te Udruge turističkih vodiča Zadra – Donat nastala je kulturna turistička ruta naziva „Zadar – Le Belle Époque tour”

Detaljnije

TRACK - Training for Agrifood Competences on Blockchain

Najava događanja s multiplicirajućim efektom u sklopu projekta TRACK

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije organizira događanje s multiplicirajućim efektom u sklopu projekta TRACK koji će se održati u petak, 16. prosinca 2022. godine u multimedijskoj dvorani centra za razvoj i edukaciju Poličnik u Poličniku.

Detaljnije

CCI4TOURISM

Održan kreativni dijalog Agrra Creative Hub-a

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) u subotu, 10. prosinca, održala je kreativni dijalog kroz svoj Agrra Creative Hub-a u Bure Centru u Biogradu na Moru. Cilj događanja bio je upoznati širu javnost s kreativnim poduzetnicima sa zadarskog područja koji su kroz CCI4Tourism projekt prepoznati kao ključni ljudi u turističkom sektoru.

Detaljnije