Count Me In

Održana završna konferencija projekta Count Me In

Dana 26. lipnja u Gradskoj knjižnici Benkovac održana je završna konferencija projekta Improving civic competences of adult learners through digital tools – Count Me In. Projekt je financiran sredstvima programa Erasmus+ programa te je trajao od 01. prosinca 2017. do 31. srpnja 2020. godine.

Detaljnije

Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru

Početne konferencije projekata

Dana 30. lipnja 2020. godine u Benkovcu, na Trgu domovinske zahvalnosti, s početkom u 10 sati održat će se početne konferencije za projekte: Sudjeluj – poticanje socijalne inkluzije kroz sport, #nauči #primijeni #promijeni, Lov na znanje i Bokun ure kulture

Detaljnije

Count Me In

Završna konferencija projekta „Improving civic competences of adult learnes through digital tools – Count Me In“

U petak 26. lipnja u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac, s početkom u 11:00 sati, održat će se završna konferencija projekta „Improving civic competences of adult learnes through digital tools – Count Me In“.

Detaljnije

Vlada donijela odluku o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći proizvođačima tovne junadi, tovnih svinja i janjadi za klanje

Dodatnih 9 milijuna kuna pomoći stočarstvu

Vlada Republike Hrvatske je u četvrtak, 21. svibnja 2020, donijela Odluku o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći proizvođačima tovne junadi, tovnih svinja i janjadi za klanje s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 te subjektima koji posluju u odobrenim objektima za klanje papkara. Ova izvanredna mjera pomoći vrijedna je 9 milijuna kuna, a financirat će se iz Državnog proračuna.

Detaljnije

Propisan je način registracije prvih kupaca te novi način ispunjavanja prodajnih listova i potvrda o ulovu

Važno! Od 1.6. prodajni listovi više se neće moći ispunjavati u aplikaciji Prvokupci ribe, nego isključivo na PGR-u

Stupanjem na snagu Pravilnika o sadržaju i obliku prodajnog lista i sadržaju registra prvih kupaca propisan je način registracije prvih kupaca te novi način ispunjavanja prodajnih listova i potvrda o ulovu (nekadašnjih certifikata za izvoz) na Portalu gospodarskog ribarstva (PGR).

Detaljnije

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pokrenulo je savjetovanje

Otvoreno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za program sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike na središnjem portalu za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću pokrenulo je savjetovanje o nacrtu Uputa za prijavitelje Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“.

Detaljnije

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte sve najvažnije novosti i aktualnosti vezane za provođenje projektnih aktivnosti u sklopu projekta Apprenticeship HUB.

Objavljen drugi newsletter u sklopu projekta "Apprenticeship HUBs in agro-food sector"

Detaljnije

Nova nacionalna internet tržnica

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo Tržnica.hr gdje se mogu kupiti poljoprivredni proizvodi iz cijele Hrvatske

Nova nacionalna internet tržnica omogućava kupnju i prodaju domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske. U ovom trenutku u prodaji svojih proizvoda sudjeluje 550 poljoprivrednih proizvođača. Kupci mogu odabrati između 11 kategorija proizvoda, a nacionalna internet tržnica svakog dana nastavlja širiti svoju ponudu.

Detaljnije

U 2020. godini poljoprivrednicima kroz natječaje na raspolaganju 2,2 milijarde kuna

Ministarstvo poljoprivrede povećava financijska sredstva za nove natječaje za 650 milijuna kuna

U indikativni plan objave natječaja za 2020. godinu, kao odgovor na trenutnu situaciju, s ciljem povećanja samodostatnosti poljoprivredne proizvodnje dodana su tri nova natječaja za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.

Detaljnije

Novi natječaj za provedbu Mjere 17 Upravljanje rizicima

Objavljen natječaj za osiguranje usjeva, životinja i biljaka

Agencija za plaćanja objavila je dana, 25. svibnja 2020. novi natječaj za provedbu Mjere 17 Upravljanje rizicima, Podmjere 17.1 Osiguranje usjeva, životinja i biljaka iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Detaljnije