PROGRAM ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE

Javni poziv za iskaz interesa

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u 2019. godini nastavlja poticati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, koje su u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske (Narodne novine, broj 123/17) stekle status potpomognutog područja, na svrhovito korištenje sredstava ulaganjem u infrastrukturu, gospodarstvo te cjelokupan razvoj tih područja.

Detaljnije

APPRENTICESHIP HUBS IN AGRO-FOOD SECTOR

Održan prvi projektni sastanak u sklopu projekta „Apprenticeship HUB“

Prvi projektni sastanak u sklopu projekta „Apprenticeship HUB“, održan je 12. i 13. veljače 2019. godine u Zadru. Domaćin sastanka bila je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije koja je ujedno i nositelj projekta.

Detaljnije

PERMA-HORTI - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu

Prijave za verificirano osposobljavanje u permakulturi i urbanoj hortikulturi

U sklopu projekta PERMA-HORTI - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu održati će se verificirano osposobljavanje iz područja permakulture i urbane hortikulture za 45 nezaposlenih polaznica.

Detaljnije

Otvoren natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/cu!

Otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu kojega četvrtu godinu zaredom organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Marijana Petir.

Detaljnije

IMPROVNG CIVIC COMPETENCES OF ADULT LEARNERS THROUGH DIGITAL TOOLS - COUNT ME IN

Treći projektni sastanak u sklopu projekta Count Me In održan u Prištini, Kosovo

Treći transnacionalni sastanak u sklopu ERASMUS+ projekta ‘’Count Me In’’ održan je 29. i 30. siječnja 2019. godine u Prištini, Kosovo. Sastanku su prisustvovali predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, a domaćin sastanka bio je projektni partner veleučilište Iliria.

Detaljnije

„Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“

AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Pakoštanima

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Pakoštanima će se održati edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“. Edukacija je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana; u srijedu 6. i četvrtak 7. veljače, a održava se u općinskoj vijećnici Općine Pakoštane, Kraljice Jelene 78, 23211 Pakoštane. Edukacija počinje u 10 sati, a održava ju Neven Jurjević, dipl. ing., savjetnik za poljoprivredu i ruralni razvoj u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Detaljnije

Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina

˝Nauči, usavrši, pokreni˝

U sklopu programa Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina Grad Benkovac provodi projekt ˝Nauči, usavrši, pokreni˝

Detaljnije

INVESTINFISH - Boosting INVESTments in INnovation of SMEs along the entire FISHery and aquaculture value chain

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA započela s provedbom projekta ''INVESTINFISH''

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA 1. siječnja 2019. godine započela je s provedbom projekta "INVESTINFISH" financiranog iz "INTERREG Italija-Hrvatska" programa. Projekt traje 30 mjeseci, a završetak projekta predviđen je za 30. lipnja 2021. godine.

Detaljnije

APPRENTICESHIP HUBS IN AGRO-FOOD SECTOR

Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije odobren novi projekt u sklopu programa Erasmus+

Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije odobren je novi projekt u sklopu programa Erasmus+. „Apprenticeship HUBs“ je međunarodni projekt vrijedan 177.986,00 € koji traje 24 mjeseca. Provedba projekta započela je 31. prosinca 2018. godine, a završetak projekta predviđen je za 30. prosinca 2020. godine.

Detaljnije

"EU2ME"

Hrvatska zajednica županija pokreće kreativni natječaj "EU2ME"

Hrvatska zajednica županija poziva sve kreativce od 16 do 30 godina da se prijave na natječaj „EU2ME“ za foto, video i literarne radove. Kreativni natječaj organizira se u sklopu projekta CROSSOVER financiranog iz programa Europa za građane.

Detaljnije