Projekt Perma - Horti

Projekt Perma – Horti odabran kao primjer dobre prakse na razini Europe

Projekt Perma – Horti – Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu je prepoznat kao jedan od najuspješnijih projekata i kao primjer dobre prakse na razini Europske unije te je objavljen na stranicama Europske komisije

Detaljnije

Daj šapu online!

Amaterska revija pasa 2020.

Zadnje tri godine Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, u suradnji s partnerima, organizira Amatersku reviju pasa u kojoj sudjeluju psi mješanci koji se natječu za titulu Njuška godine i psi iz Zadarskog azila i Skloništa u Privlaci, za titulu Miss i Mister azila.

Detaljnije

Projekt GECO2 predstavlja tržište ugljika

U sklopu projekta „Greene Economy and CO2“ održan prvi webinar za poljoprivrednike

U subotu 09.05.2020. AGRRA je u sklopu projekta „Green Economy and CO2“ održala prvi webinar za 30 poljoprivrednika na temu tržišta ugljičnog dioksida. Prvi je to od tri webinara (radionice) koji će se održati u sklopu ovog projekta koji ima za cilj poboljšati mjerenja klimatskih promjena i planiranje mjera utjecaja stakleničkih plinova na projektnom području.

Detaljnije

ZAVRŠAVA ALTERNET, PROJEKT UDRUGE „EKO-ZADAR“ I AGRRA-e

Nakon dvije godine provedbe završava projekt „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“

U projektu je sudjelovalo 45 dugotrajno nezaposlenih osoba iz 8 gradova i općina u Zadarskoj županiji. Projekt je provela udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA)

Detaljnije

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu Podmjere 6.2.

Objavljen novi natječaj za ulaganja u nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnim područjima vrijedan 120 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana, 4. svibnja 2020. Natječaj za provedbu Podmjere 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“

Detaljnije

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu Podmjere 6.4.

Objavljen natječaj za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima vrijedan 120 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana, 28. travnja 2020. Natječaj za provedbu Podmjere 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti« – provedba tipa operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Detaljnije

Državne potpore u ribarstvu i akvakulturi

Dodjela državne potpore u ribarstvu i akvakulturi za pomoć gospodarstvu COVID-19: rok za prijavu do 20. svibnja 2020. godine

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da je objavljen Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore u ribarstvu za pomoć gospodarstvu – COVID-19 („Narodne novine“, broj 53/20).

Detaljnije

Nova internet platforma Ministarstva poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede poziva Vas da se pridružite nacionalnoj internet tržnici

Tržnica.hr je internet platforma Ministarstva poljoprivrede nastala odlukom Vlade Republike Hrvatske, u cilju pomoći hrvatskim poljoprivrednicima u izvanrednim okolnostima nastalima širenjem pandemije COVID-19. Nacionalna internet tržnica (NIT) omogućit će prodaju domaćih proizvoda s njiva, farmi i ribarica iz cijele Hrvatske.

Detaljnije

Poništava se Natječaj za provedbu Podmjere 6.4.

Poništen natječaj za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima

Poništava se Natječaj za provedbu Podmjere 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti«

Detaljnije

Privremeni okvir za mjere državne potpore u svrhu podrške gospodarstvu u aktualnoj pandemiji COVID–19

30 milijuna kuna za ribarstvo i akvakulturu

Kako je ranije objavljeno, Europska komisija usvojila je Privremeni okvir za mjere državne potpore u svrhu podrške gospodarstvu u aktualnoj pandemiji COVID–19, kojom se omogućuje dodjela privremene pomoći gospodarskim subjektima pogođenim ovom krizom.

Detaljnije