27.2.2020. u prostorijama Lovačke udruge Benkovac održan je sastanak na kojem su sudionice projekta osmislile prijedlog turističke rute

AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ u Benkovcu

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ u Benkovcu je 27.2.2020. u prostorijama Lovačke udruge Benkovac održan je sastanak na kojem su sudionice projekta osmislile prijedlog turističke rute koja može predstavljati cjelodnevni izlet kojim se izletnici upoznaju s različitim aspektima Zadarske županije

Detaljnije

Utorak, 18. veljače 2020. godine, u Press centru dvorane Krešimir Ćosić na Višnjiku s početkom u 17.00 h

Znanstveno-stručni skup „Konoplja – biljka prošlosti, sadašnjosti i budućnosti“

Konoplja je jedna od najstarijih kultiviranih biljaka čovječanstva. Industrijska konoplja, zvana još i “superbiljka” ima potencijal da se od nje proizvodi gotovo 33 000 proizvoda. Legalna je za uzgoj i prodaju, a kao sirovina ima veliku iskoristivost u brojnim sektorima u društvu.

Detaljnije

RADIONICA OSNOVA PISANJA EU PROJEKATA I PROJEKATA IZ PODRUČJA RURALNOG RAZVOJA U OBROVCU 24. I 27. SIJEČNJA

AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Obrovcu

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Obrovcu će se održati Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja

Detaljnije

Radionica osnova pisanja EU projekata i projekata iz područja ruralnog razvoja u Novigradu 22. i 23. siječnja

AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Novigradu

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Novigradu će se održati Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja.

Detaljnije

Radionica osnova pisanja EU projekata i projekata iz područja ruralnog razvoja u Sv. Filipu i Jakovu 20. i 21. siječnja

AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Sv. Filipu i Jakovu

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Sv. Filipu i Jakovu će se održati Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja.

Detaljnije

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili SMS porukom na broj mob. 091 20 85 696.

Edukacija „A sad na posao“ u Polači 8.1. u 10 h: Kako otvoriti OPG, obrt, j.d.o.o. ili udrugu i javno se predstaviti

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Polači će se održati edukacija pod nazivom „A sad na posao“. Edukacija će se održati u srijedu 8. siječnja 2020. u 10 sati u općinskoj vijećnici Općine Polača, Polača 231/A.

Detaljnije

CIVIL PROTECTION EMERGENCY DSS BASED ON CITIZEN JOURNALISM TO ENHANCE SAFETY OF ADRIATIC BASIN

Održan projektni sastanak u okviru projekta "E-CITIJENS"

Predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije sudjelovali su na sastanku u okviru projekta "E-CITIJENS", održanom u Bologni (Italija) 19. prosinca 2019. godine. Glavna tema sastanka odnosila se na stvaranje platforme sustava podrške za donošenje odluka u hitnim situacijama (EDSS), koji će potom biti testiran i korišten od strane talijanskog i hrvatskog sektora civilne zaštite, kao i u prekograničnim funkcionalnim centrom (CFC).

Detaljnije

INVESTINFISH - BOOSTING INVESTMENTS IN INNOVATION OF SMES ALONG THE ENTIRE FISHERY AND AQUACULTURE VALUE CHAIN

Održan Blue Innovation Thematic Lab u sklopu projekta "InvestInFish"

Konferencija održana 20. prosinca 2019. godine u Kneževoj palači, Zadar, bila je posvećena glavnim izazovima u sektoru ribarstva i akvakulture, s naglaskom na inovativne potrebe sektora: odlaganje otpada, nove metode u zaštiti zdravlja riba, novi materijali koji se koriste u sektoru te širenje tržišta.

Detaljnije

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA)

Info dan: Dan za razvoj u Pridrazi u petak, 20. prosinca 2019.

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ u petak 20. prosinca 2019. u Pridrazi (općina Novigrad) će se održati događanje „Info dan: Dan za razvoj“. „Info dan“ gostuje kod manifestacije Božićni sajam u Pridrazi.

Detaljnije

„AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“

Održana 1. motivacijska radionica u OŠ Sv. Filip i Jakov

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ održana je u OŠ Sv. Filip i Jakov u srijedu 11. prosinca 2019. prva motivacijska radionica s učenicima.

Detaljnije