Boosting INVESTments in INnovation of SMEs along the entire FISHery and aquaculture value chain

Javni poziv zainteresiranim dionicima iz sektora ribarstva i akvakulture

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije u suradnji s ostalim partnerima na projektu INVESTINFISH objavljuje otvoreni poziv putem kojeg svi zainteresirani dionici iz sektora ribarstva i akvakulture mogu doprinijeti ka unaprjeđenju svoje radne okoline. Uz pomoć ovog poziva identificirat će se inovacijski centri izvrsnosti, a napravit će se i njihova temeljita analiza. Uz navedeno, identificirat će se i dostupni javni i privatni programi financiranja te će se utvrditi potrebe za inovacijama koje će u konačnici poslužiti kao temelj za prikaz inovacijskog potencijala i potreba u sektoru ribarstva i akvakulture u pet uključenih regija. Navedeni otvoreni pozivi za sudjelovanje će biti otvoreni do kraja provedbe projekta (30. lipnja 2021. godine), kako bi se stvorilo što dinamičnije okruženje i prikupio čim veći broj korisnih informacija i podataka.

Detaljnije

INTERREG V-B Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014. – 2020.

Treći poziv za dostavu prijedloga: krajnji rokovi odgođeni za 12. i 13. rujna

Treći poziv za dostavu prijedloga odgađa se za kako slijedi: 12. rujna 2019. godine u 15:00 sati za Prioritetnu os 1 13. rujna 2019. godine u 15:00 sati za Prioritetnu os 3

Detaljnije

INTERREG V-B Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014. – 2020.

U sklopu programa Interreg ADRION odobrena 22 projekta

Jadransko-jonski Interreg V-B program, poznatiji kao ADRION je europski transnacionalni program koji predstavlja jedan od ključnih instrumenata Europske unije (EU), budući da podržava prekograničnu suradnju kroz financiranje projekata. ADRION promiče suradnju i solidarnost između osam partnerskih država unutar jadransko-jonske regije, uključujući Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Grčku, Italiju, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju.

Detaljnije

Horizon 2020

Osmi otvoreni natječaj za potpore u području ICT standardizacije - StandICT.eu

U okviru StandICT.eu projekta otvorene su prijave za financijske potpore u području standardizacije ICT-ja!

Detaljnije

Panorama 69: Uvođenje brzog interneta u europske regije

Uvođenje brzog interneta u europske regije

Europska komisija je uspostavila Akcijski plan za širokopojasni pristup internetu u ruralnim područjima. Ključni aspekt ove inicijative jest pristup među različitim službama Europske komisije koje se bave regionalnim razvojem, ruralnim razvojem i digitalnom politikom.

Detaljnije

Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja

Radionica osnova pisanja EU projekta i projekata iz područja ruralnog razvoja u Benkovcu 23. i 24.srpnja

Radionica je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana te se održava u utorak 23. i srijedu 24. srpnja 2019. s početkom u 10 sati u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac, Šetalište kneza Branimira 46, 23420 Benkovac

Detaljnije

Green Economy and CO2

Održan prvi projektni sastanak u sklopu projekta GECO 2

Prvi projektni sastanak projektnog konzorcija projekta GECO2 održan je u Ravenni 27. i 28. lipnja. Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije sudjelovala je na sastanku kao partnerska organizacija.

Detaljnije

Inovativna ideja iza GECO2 projekta je započeti dobrovoljno tržište ugljičnog dioksida i njemu jednakih emisija (CO2e) temeljeno na poljoprivrednom sektoru

U Hrvatskoj i Italiji počinje projekt GECO2: novo dobrovoljno CO2 tržište temeljeno na poljoprivredi

GECO 2 EU pridružuje se borbi protiv klimatskih promjena, razvijajući novi poljoprivredni i industrijski model. Projekt će postaviti regionalne centre za promatranje klimatskih promjena te će hrvatskim i talijanskim tvrtkama predstaviti novo dobrovoljno tržište ugljika kako bi se unovčile poljoprivredne prakse. Cjelokupni proračun projekta je skoro 2.5 milijuna eura.

Detaljnije

CIVIL PROTECTION EMERGENCY DSS BASED ON CITIZEN JOURNALISM TO ENHANCE SAFETY OF ADRIATIC BASIN

Održan prvi projektni sastanak u sklopu projekta ''E-CITIJENS''

Prvi projektni sastanak u sklopu projekta "E-CITIJENS" održan je 18. i 19. lipnja 2019. godine u Campochiaro, Italija. Sastanku su prisustvovali predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije.

Detaljnije

ALTERNET – EDUKACIJOM I UMREŽAVANJEM DO ZAPOSLENJA NA RURALNOM PODRUČJU

Edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“ u Sv. Filipu i Jakovu 30. i 31. svibnja

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Sv. Filipu i Jakovu će se održati edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“.

Detaljnije