„AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“

Održana 1. motivacijska radionica u OŠ Sv. Filip i Jakov

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ održana je u OŠ Sv. Filip i Jakov u srijedu 11. prosinca 2019. prva motivacijska radionica s učenicima.

Detaljnije

Agencija AGRRA sudjeluje u četiri projekta, uključujući riječni i – morski!

ZADARSKA ŽUPANIJA 'VUČE' EUROPSKI NOVAC: Agencija AGRRA sudjeluje u četiri projekta, uključujući riječni i – morski!

Potreba za očuvanjem i zaštitom kulturne baštine, uključujući i od najvećih razaranja, potaknula je brojne promjene, a među onima koji pokušavaju pozitivno utjecati na ljudsko djelovanje i podići razinu društvene odgovornosti u pogledu očuvanja prirodnih i kulturnih dobara ističe se i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA.

Detaljnije

Uzgojimo bolju klimu!

GECO 2 u Zadru

Krajem studenog u Zadru održan je koordinacijski sastanak AGRRA-e s voditeljem projekta Green Economy and CO2 GECO2 gospodinom Antoniom Cintiem. Riječ je o projektu čija je ukupna vrijednost oko 2,5 milijuna eura, a financira se iz prekograničnog programa suradnje Interreg Italija-Hrvatska.

Detaljnije

AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU

Započela isplata predujma poljoprivrednicima u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2019. godinu

Premda su iz Ministarstva poljoprivrede najavili kako isplata predujma u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2019. godinu počinje 15. studenoga, s navedenim postupkom se započelo jučer, 12. studenoga. Podsjećamo, potporu će primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2019. godini i koji su prošli kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Detaljnije

IMPROVING CIVIC COMPETENCES OF ADULT LEARNERS THROUGH DIGITAL TOOLS

U funkciji je hrvatska inačica web platforme projekta Count Me In

Kao jedan od resursa otvorenog obrazovanja navedena platforma olakšava osmišljavanje i implementaciju obuke za trenere te e-tečajeva za odrasle nastavnike kako bi unaprijedili svoje digitalne i profesionalne kompetencije. Nadalje, putem navedene platforme moguće je pristupiti e-tečajevima usmjerenim na mlade ljude i ljude s posebnim potrebama kako bi unaprijedili svoje digitalne vještine i građansku pismenost te bili u mogućnosti napraviti "pametne" promjene.

Detaljnije

ERASMUS+

„Gaming techniques for Youth Workers“

U sklopu projekta „Gaming techniques for Youth Workers“ Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA sudjelovala je na sedmodnevnom treningu za osobe koje rade s mladima (Youth Worker)

Detaljnije

Uspostavljene su prve tri od planiranih jedanaest info točaka u sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području

Posjetite info točke projekta AlterNET; pronađite knjigovođu za OPG

Uspostavljene su prve tri od planiranih jedanaest info točaka u sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području. Nalaze su u prostorijama udruge „Eko-Zadar“ na adresi Špire Brusine 12 u Zadru, Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA-e) na adresi Put Murvice 14 u Zadru, te u prostorijama Općine Gračac na adresi Park Sv. Jurja 1 u Gračacu.

Detaljnije

Program prekogranične suradnje INTERREG IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora

Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije odobren novi projekt u sklopu programa Interreg Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora

Zajednički odbor sastao se tijekom proteklog tjedna u Sarajevu kako bi odobrio nove projekte za financiranje u okviru navedenog programa. Drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga se provodio u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA sredstava te pridonosi Europskoj teritorijalnoj suradnji kao drugom cilju Kohezijske politike 2014. – 2020.

Detaljnije

Nacionalni program pomoći sektoru vina za radoblje od 2019. do 2023.

Obavijest svim zainteresiranim vinarima o skoroj objavi natječaja za mjeru Informiranje u državama članicama

Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava u sklopu navedene mjere bit će objavljen od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju krajem studenog ove godine.

Detaljnije

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Uskoro kreće isplata predujma poljoprivrednicima u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2019. godinu

Isplata predujma u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2019. godinu počinje 15. studenoga, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede. Potporu će primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2019. godini i koji su prošli kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Detaljnije