Horizon 2020

Osmi otvoreni natječaj za potpore u području ICT standardizacije - StandICT.eu

U okviru StandICT.eu projekta otvorene su prijave za financijske potpore u području standardizacije ICT-ja!

Detaljnije

Panorama 69: Uvođenje brzog interneta u europske regije

Uvođenje brzog interneta u europske regije

Europska komisija je uspostavila Akcijski plan za širokopojasni pristup internetu u ruralnim područjima. Ključni aspekt ove inicijative jest pristup među različitim službama Europske komisije koje se bave regionalnim razvojem, ruralnim razvojem i digitalnom politikom.

Detaljnije

Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja

Radionica osnova pisanja EU projekta i projekata iz područja ruralnog razvoja u Benkovcu 23. i 24.srpnja

Radionica je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana te se održava u utorak 23. i srijedu 24. srpnja 2019. s početkom u 10 sati u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac, Šetalište kneza Branimira 46, 23420 Benkovac

Detaljnije

Green Economy and CO2

Održan prvi projektni sastanak u sklopu projekta GECO 2

Prvi projektni sastanak projektnog konzorcija projekta GECO2 održan je u Ravenni 27. i 28. lipnja. Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije sudjelovala je na sastanku kao partnerska organizacija.

Detaljnije

Inovativna ideja iza GECO2 projekta je započeti dobrovoljno tržište ugljičnog dioksida i njemu jednakih emisija (CO2e) temeljeno na poljoprivrednom sektoru

U Hrvatskoj i Italiji počinje projekt GECO2: novo dobrovoljno CO2 tržište temeljeno na poljoprivredi

GECO 2 EU pridružuje se borbi protiv klimatskih promjena, razvijajući novi poljoprivredni i industrijski model. Projekt će postaviti regionalne centre za promatranje klimatskih promjena te će hrvatskim i talijanskim tvrtkama predstaviti novo dobrovoljno tržište ugljika kako bi se unovčile poljoprivredne prakse. Cjelokupni proračun projekta je skoro 2.5 milijuna eura.

Detaljnije

CIVIL PROTECTION EMERGENCY DSS BASED ON CITIZEN JOURNALISM TO ENHANCE SAFETY OF ADRIATIC BASIN

Održan prvi projektni sastanak u sklopu projekta ''E-CITIJENS''

Prvi projektni sastanak u sklopu projekta "E-CITIJENS" održan je 18. i 19. lipnja 2019. godine u Campochiaro, Italija. Sastanku su prisustvovali predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije.

Detaljnije

ALTERNET – EDUKACIJOM I UMREŽAVANJEM DO ZAPOSLENJA NA RURALNOM PODRUČJU

Edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“ u Sv. Filipu i Jakovu 30. i 31. svibnja

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Sv. Filipu i Jakovu će se održati edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“.

Detaljnije

Edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“ u Stankovcima 27. i 28. svibnja, prijavite se!

Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Stankovcima

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Stankovcima će se održati edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“. Edukacija je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana; u ponedjeljak 27. i utorak 28 . svibnja 2019. s početkom u 18 sati.

Detaljnije

U sklopu 1. Poziva programa ERASMUS+, aktivnosti KA1 – KA105 – Mobilnosti za mlade, odobren je projekt „Gaming techniques for Youth Workers“

Gaming techniques for Youth Workers

U sklopu projekta održati će se radionica za osobe koje rade s mladima. Od ukupno 9 zemalja, po 3 predstavnika svake zemlje (ukupno 27 osoba) sudjelovati će na sedmodnevnom tečaju / radionici u Beču u Austriji, i to u periodu od 04. – 11. studenog 2019.

Detaljnije

AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Pakoštanima

Radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“ u Pakoštanima 20.5. – prijave u tijeku

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Pakoštanima će se održati radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“. Radionica je besplatna za sudionike/ce.

Detaljnije