Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Uskoro kreće isplata predujma poljoprivrednicima u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2019. godinu

Isplata predujma u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2019. godinu počinje 15. studenoga, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede. Potporu će primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2019. godini i koji su prošli kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Detaljnije

PERMA - HORTI - "ZADARSKA INICIJATIVA ZA PERMAKULTURNI DIZAJN I URBANU HORTIKULTURU"

Započela predavanja iz područja permakulture i urbane hortikulture u sklopu verificiranog programa osposobljavanja za nezaposlene žene (drugi ciklus)

U sklopu projekta PERMA-HORTI – Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu započelo je predavanje iz područja permakulture i urbane hortikulture u sklopu verificiranog programa osposobljavanja za nezaposlene žene (drugi ciklus).

Detaljnije

Novi proračun Ministarstva poljoprivrede

Planom proračuna za 2020. godinu poljoprivrednicima predviđen najveći iznos potpora do sada

Dobre vijesti za poljoprivrednike stižu iz resornog ministarstva! Naime, planom proračuna za sljedeću godinu Ministarstvo poljoprivrede povećava iznos za isplatu potpora u poljoprivredi i ribarstvu kroz EU fondove i državni proračun. Tako je u 2020. godini za isplatu potpora osigurano 6.243.252,065 kuna što je za 333.972,261 kuna, odnosno 5,7%, više u odnosu na tekuću 2019. godinu.

Detaljnije

Agencija za mobilnost i programe Europske unije

Besplatna radionica za strukovno obrazovanje u Otočcu za Erasmus+ početnike

Agencija za mobilnost i programe EU organizira 18. studenog 2019. u Otočcu u Maloj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Erasmus+ besplatnu regionalnu radionicu za pisanje projektnih prijedloga u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i radionicu za primjenu Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) radi pripreme za Erasmus+ natječaj za 2020. godinu.

Detaljnije

APPRENTICESHIP HUBS IN AGRO-FOOD SECTOR

Objavljen prvi newsletter u sklopu projekta Apprenticeship HUB

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte sve najvažnije novosti i aktualnosti vezane za provođenje projektnih aktivnosti u sklopu projekta Apprenticeship HUB.

Detaljnije

Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Na portalu e-savjetovanja objavljena tri nacrta natječaja za provedbu Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“

Podsjećamo, podmjera 4.1. čini jednu od sastavnica Mjere 4 Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. - "Ulaganja u fizičku imovinu". Navedenom mjerom se omogućava brojna ulaganja u primarnu poljoprivredu i preradu poljoprivrednih proizvoda, kao i u djelatnosti usmjerene ka navodnjavanju poljoprivrednih površina i očuvanja krajobraznih vrijednosti.

Detaljnije

Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Ministarstvo poljoprivrede potpisalo 51 ugovor kojima poljoprivrednicima osigurava 76,5 milijuna kuna u okviru mjere 4 Programa ruralnog razvoja RH

Ugovori o financiranju odnose se na tipove operacija 4.1.1., 4.1.2. te 4.1.3, odnosno na projekte restrukturiranja, modernizacije i povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava te na projekte smanjenja štetnog utjecaja na okoliš i korištenja obnovljivih izvora energije.

Detaljnije

Program transnacionalne suradnje INTERREG V-B Mediteran

U sklopu programa Interreg Mediteran odobreno 13 projekta

Objavljeni su rezultati ocjenjivanja u sklopu 3. Poziva na dostavu projektnih prijedloga, putem kojega je odobreno 13 projekata od 25 pristiglih prijava. Treći Poziv na dostavu projektnih prijedloga se provodio u okviru Programa transnacionalne suradnje INTERREG V-B Mediteran te se financirao iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA sredstava, pri čemu pridonosi Europskoj teritorijalnoj suradnji kao drugom cilju Kohezijske politike 2014. – 2020.

Detaljnije

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA)

Edukacija „A sad na posao“ u Benkovcu 23.10. u 10 h: Kako otvoriti OPG, obrt, j.d.o.o. i udrugu i javno se predstaviti

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Benkovcu će se održati edukacija pod nazivom „A sad na posao“. Edukacija će se održati u srijedu 23. listopada 2019. u 10 sati u prostoru Lovačke udruge Benkovac, Ulica Ante Starčevića 6 c, Benkovac

Detaljnije

Potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata financiranih iz EU

Sjajne vijesti za AGRRA-u

Marko Pavić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije danas će u Domu županije u Zadru uručiti deset ugovora u kojima se, uz ostalo, radi o financiranju energetske obnove zgrada Psihijatrijske bolnice Ugljan, osnovne škole u Škabrnji i Gračacu. Evo tko je dobio novce iz EU fondova i za koje projekte

Detaljnije