European Commission

Europska Komisija objavila godšnje izvješće za Hrvatsku

Detaljnije

MINISTARSTVO ZA DEMOGRAFIJU, OBITELJ, MLADE I SOCIJALNU POLITIKU

Obavijest prijaviteljima na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. god.

Obavještavaju se Prijavitelji za prijavu projekata da se u natječajnim uvjetima unosi dopuna u točci 2.1.1. Prihvatljivi prijavitelji te izmjena u točci 2.2.3. Rok za podnošenje Prijave.

Detaljnije

LIFE program

Info dan LIFE programa, Split - 6.ožujka 2018. godine

LIFE INFO dan održat će se u Splitu, 6. ožujka 2018. s početkom u 9:30, na lokaciji Dom HV, Kongresno- ugostiteljski centar „Poljud“, Poljudsko šetalište 1.

Detaljnije

VOLONTERSKA ŠUMA

Poziv na 3. edukaciju „Menadžment volontera“ u sklopu projekta „Volonterska šuma“

Nakon uspješno provedene dvije edukacije, ovim putem Vas pozivamo na treću edukaciju „Menadžment volontera“ koja će se održati 8. i 9. ožujka 2018. godine, te 15. ožujka 2018. godine u terminu od 15.00 - 20.00 sati u prostoru Knjižnice i čitaonice Novigrad, Stjepana Radića 1, 23312 Novigrad. Za sudionike će biti osigurana hrana i osvježenje.

Detaljnije

Podsjećamo: jedinstveni zahtjev za ovu godinu podnosi se od 5. ožujka do 15. svibnja

IAKS mjere ruralnog razvoja – novosti u 2018. godini

MJERA 10 POLJOPRIVREDA, OKOLIŠ I KLIMATSKE PROMJENE U tipu operacije 10.1.6 “Uspostava poljskih traka” pojednostavljene su obveze kako bi se olakšala provedba ove, za okoliš i bioraznolikost, vrlo važne operacije. MJERA 13 PLAĆANJA PODRUČJIMA S PRIRODNIM OGRANIČENJIMA ILI OSTALIM POSEBNIM OGRANIČENJIMA Od ove se godine uvodi uvjet za ARKOD parcele koje su registrirane u ARKOD sustavu kao krški pašnjak. Za ove je parcele moguće ostvariti potpornu jedino ako korisnik održava površinu s najmanje 0,3 UG/ha goveda, kopitara, ovaca i/ili koza. MJERA 14 DOBROBIT ŽIVOTINJA Ova mjera nije do sada bila dio Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. te je uvrštena u trenutne izmjene. Nakon što završi postupak pregovora s EK o sadržaju mjere, pristupiti će se izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2018. godinu kako bi se omogućilo korisnicima da na jedinstvenom zahtjevu izvrše dopunu i uključe se u potporu.

Detaljnije