Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Regionalni dani EU fondova u Karlovcu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Karlovcem i Javnom ustanovom Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac organizira informativno-edukativnu manifestaciju s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije.

Detaljnije

ALTER NET

Edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“ u Benkovcu 10. i 13. 8. 2018.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Benkovcu će se održati edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“. Edukacija je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana; u petak 10. kolovoza i u ponedjeljak 13. kolovoza, a održava se u prostorijama Lovačke udruge Benkovac, Ulica Ante Starčevića 6 c, Benkovac

Detaljnije

PERMA – HORTI - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu

Početna konferencija

Početna konferencija projekta PERMA – HORTI - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu će se održati 31. srpnja 2018. (Utorak) u Poljoprivredno, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića s početkom u 10.00 sati. U nastavku donosimo nekoliko informacija o samom projektu kao i pozivnicu za početnu konferenciju.

Detaljnije

IMPROVNG CIVIC COMPETENCES OF ADULT LEARNERS THROUGH DIGITAL TOOLS - count me in

Održan drugi projektni sastanak u sklopu projekta Count Me In

Drugi transnacionalni sastanak u sklopu ERASMUS+ projekta ‘’Count Me In’’ održan je 24. i 25. srpnja 2018. godine u Szczecin-u, Poljska. Sastanku su prisustvovali predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, a domaćin sastanka bio je projektni partner Collegium Balticum.

Detaljnije

Hrvatska u EU

Prvih pet godina u EU

1. srpnja 2013. Hrvatska se formalno pridružila velikoj europskoj obitelji, kao 28. članica Europske unije. Pet godina nakon toga, objavljena je brošura "5 godina RH u EU" gdje je, između ostalog, dostupno više informacija o rezultatima i uspješnim primjerima EU projekata.

Detaljnije

Ministarstvo poljoprivrede

Regionalne radionice o financijskim instrumentima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.

Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za ruralni razvoj, u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR), organizira šest radionica s ciljem predstavljanja financijskih instrumenata Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.: Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj, Pojedinačno jamstvo za ruralni razvoj i Investicijski krediti za ruralni razvoj.

Detaljnije

COUNT ME IN - IMPROVING CIVIC COMPETENCES OF ADULT LEARNERS THROUGH DIGITAL TOOLS

Izrađen prvi newsletter projekta Count Me In

Projekt Count Me In financiran u sklopu ERASMUS+ programa, počeo je s provedbom 01. prosinca 2017. godine. Koordinator projekta je neprofitna organizacija Open Europe iz Španjolske, a Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA je jedna od osam projektnih partnera. Glavni cilj projekta je podržati razvoj kvalitetnog obrazovanja odraslih s naglaskom na promicanje korištenja novih tehnologija kako u obrazovnim procesima tako i u procesima uključivanja civilnog društva.

Detaljnije

COUNT ME IN: IMPROVING CIVIC COMPETENCES OF ADULT LEARNERS THROUGH DIGITAL TOOLS

Izrađena web stranica projekta "COUNT ME IN"

Projekt ''Count Me In'' koji ima za cilja podržati razvoj kvalitetnog obrazovanja odraslih s naglaskom na promicanje korištenja novih tehnologija kako u obrazovnim procesima tako i u procesima uključivanja civilnog društva, dobio je i službenu web stranicu! Poveznicu na stranicu potražite u nastavku teksta.

Detaljnije

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/ dječjim vrtićima u 2018. godini.

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata, sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića.

Detaljnije

EUROPSKA KOMISIJA

Proračun EU-a: Novi Socijalni fond, Fond za prilagodbu globalizaciji i fond Pravosuđe, prava i vrijednosti

Za sljedeći dugoročni proračun EU-a Komisija predlaže daljnje jačanje socijalne dimenzije Unije pomoću obnovljenoga Europskoga socijalnog fonda („Europski socijalni fond plus” (ESF+)) te jačega i učinkovitijega Europskog fonda za prilagodbu globalizaciji (EGF).

Detaljnije