Utjecaj poljoprivrede na okoliš i ruralni prostor u cjelini je vrlo velik, te se kroz IAKS mjere nastoji umanjiti ili zaustaviti negativni utjecaj poljoprivrede na prirodne resurse i bioraznolikost

Objavljena brošura o IAKS mjerama

U Program ruralnog razvoja 2014. - 2020. (PRR) uvrštene su tri IAKS mjere: MJERA 10 Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene (M10) MJERA 11 Ekološki uzgoj (M11) MJERA 13 Plaćanja područjima s prirodnim i ostalim posebnim ograničenjima (M13)

Detaljnije

Poziv na predstavljanje financijskog instrumenta

Svečano predstavljanje Financijskih instrumenata Programa ruralnog razvoja

Poziv donosimo u cjelosti

Detaljnije

Interreg V-B Adriatic-Ionian programme - ADRION

Početna konferencija 2. Poziva na dostavu projektnih prijedloga

Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014. – 2020. (ADRION) promiče suradnju i razmjenu iskustava među partnerima. U programu sudjeluje osam država jadransko-jonskog područja - 12 regija u Italiji, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Albanija i Grčka.

Detaljnije

predavanje članova Udruge Faust Vrančić iz Obrovca i Udruge Eko Kvarner s otoka Krka o njihovom volonterskom iskustvu i volonterskom angažmanu u lokalnoj zajednici

Poziv na predavanje

Pozivamo Vas na zanimljivo predavanje članova Udruge Faust Vrančić iz Obrovca i Udruge Eko Kvarner s otoka Krka o njihovom volonterskom iskustvu i volonterskom angažmanu u lokalnoj zajednici. Predavanje će se održati u srijedu 11. travnja 2018. godine s početkom u 12:50 h u Srednjoj školi Obrovac na adresi Obala hrvatskog časnika Senada Župana 17, 23450 Obrovac. S ovim predavanjem završavamo ciklus predavanja ljudi i organizacija s volonterskim iskustvom koje smo proveli u sklopu projekta "Volonterska šuma". Više o samom pozivu pogledajte u prilogu. Ukoliko ste slobodni i zainteresirani prisustvovati predavanju, molimo potvrdite Vaše prisustvovanje g. Ivanu Matiću na email: ivanmatic1@gmail.com do 10. travnja 2018. godine.

Detaljnije

1. Sajam udruga koji će se održati u sklopu projekta „Volonterska šuma“

Sajam udruga

Pozivamo Vas da svoju udrugu prijavite za sudjelovanje na ​​1. Sajmu udruga koji će se održati u sklopu projekta „Volonterska šuma“.​ Udruge će na sajmu imati priliku predstaviti rad svoje udruge zainteresiranoj javnosti i privući nove članove, volontere i donatore. ​ Sajam udruga održat će se u n​​edjelju, 15. travnja 2018. godine s početkom u 10:00​ ​h ispred crkve sv. Nikole biskupa u Poličniku, Ul. Dr. Franje Tuđmana, 23241 Poličnik. ​Za potrebe sajma, udruge će imati osigurano mjesto na štandu.​ Više o pozivu nalazi se u prilogu​.​ ​S obzirom da imamo ograničeni broj mjesta, molimo potvrdite prisustvovanje g. Ivanu Matiću putem prijavnice u prilogu na email: ivanmatic1@gmail.com do 13. travnja 2018. godine.

Detaljnije

EUROPSKI POLJOPRIVREDNI FOND ZA RURALNI RAZVOJ - PROGRAM RURALNOG RAZVOJA 2014.-2020.

Izmjene natječaja za podmjeru 10.2. Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi

Obavještavamo sve potencijalne korisnike da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 04.travnja 2018. objavila izmjene natječaja za provedbu podmjere 10.2.Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi.

Detaljnije

DANI OTVORENIH VRATA AGROTURIZMA ZADARSKE ŽUPANIJE

Letak - vodič kroz gastro događanja

U organizaciji AGRRA-e i pokroviteljstvom Zadarske županije

Detaljnije

BLUE SMART- BLUE EDUCATION FOR SUSTAINABLE MANAGEMENT OF AQUATIC RESOURCES

Održano predstavljanje on-line tečaja "Osnove dobre prakse u ribarstvu"

U utorak 27. ožujka 2018. godine u DHM dvorani Sveučilišta u Zadru održano je predstavljanje novog on-line tečaja koji je izrađen u okviru projekta Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources (BLUE SMART).

Detaljnije

BLUE SMART- Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources

Svečano predstavljanje novog on-line tečaja „Osnove dobre prakse u ribarstvu“

U utorak 27. ožujka 2018. godine u 10:00 sati u DHM dvorani Sveučilišta u Zadru (Ruđera Boškovića 5/3) održat će se predstavljanje novog on-line tečaja „Osnove dobre prakse u ribarstvu“.

Detaljnije

INTERREG EUROPE

Poziv na informativni dan i najava 4. Poziva na dostavu projektnih prijedloga

Detaljnije