RAŽANAČKA BURA

Agrrarizam na Anteni Zadar: Ante Miletić

Mnogi stanovnici našeg kraja znaju da kad zapuše bura da najjače puše u Ražancu. Upravo zbog toga nekoliko je mještana ovog dalmatinskog mjesta došlo na ideju da iskoristi potencijale i samu buru.

Detaljnije

Ivica Pintur novi ravnatelj Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije

Ivica Pintur novi je ravnatelj Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA-e. Upravno vijeće je na svojoj 56. sjednici jednoglasno donijelo odluku o imenovanju Ivice Pintura ravnateljem Ustanove, nakon obavljenog razgovora s kandidatima te analize njihovog Plana i programa rada AGRRA-e za naredno razdoblje.

Detaljnije

AGRRA U ECOWAVES PROJEKTU

U Anconi potpisan sporazum o održivom upravljanju lukama

U Anconi je potpisan Transnacionalni sporazum o održivom upravljanju lučkih područja s lučkim upravama u Adrion području - Venecijom, Barijem, Zadrom i Dubrovnikom. S hrvatske strane, na potpisivanju i pripadajućoj konferenciji sudjelovali Vlado Kovačević, v.d. ravnatelja AGRRA-e, su Đoni Štambuk, v.d. ravnatelja Lučke uprave Zadar, Dario Barbarić, voditelj Odjela za sigurnost, zaštitu okoliša i operativne poslove Lučke uprave Dubrovnik i Ivana Dević, zamjenica ravnatelja AGRRA-e i voditeljica projekta. Sporazumom se otvaraju mogućnosti za odgovorno i zeleno poslovanje u zaštiti okoliša, te se definiraju ciljevi za očuvanje prirodnih i gospodarskih bogatstava i osiguravanje zelene budućnosti u okvirima europskog „Green Deal"-a.

Detaljnije

DALMATINSKA TRADICIJA HEKLANJA I PLETENJA

Agrrarizam na Anteni Zadar: Sandra Sršen

U nastavku serijala emisija Agrrarizam koji emitiramo u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije, ovog smo tjedna u našem studiju ugostili Sandru Sršen. Sandra se bavi heklanjem, pletenjem te stvaranjem prekrasnih umjetničkih radova, objedinjenih pod brendom “My Silba”, za kojeg sama autorica kaže da potječe od rodbinskih veza i odrastanja na Silbi.

Detaljnije

Supporting knowledge capacity in ICT among SME to engage in growth and innovation - SKILLS+

Gosti predavači i sudionici online radionice o promicanju digitalnih vještina malih i srednjih poduzetnika za vrijeme pandemije razmijenili svoja iskustva i primjere dobre prakse!

U četvrtak, 27. siječnja, u sklopu projekta SKILLS+ 2.0 kojeg provodi Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA, održana je online radionica „Promicanje digitalnih vještina u malim i srednjim poduzećima radi povećanja njihove konkurentnosti.” Tema radionice bila je digitalna transformacija malih i srednjih poduzeća u ruralnim područjima za vrijeme trajanja pandemije Covid-19, a na njoj su gostovali doc. dr. sc. Mladen Turuk sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, vlasnica OPG-a prirodne kozmetike „Viktoria“ Brankica Borović te Josip Zurak, idejni začetnik i vlasnik platforme „Authland.“ U svojim zanimljivim prezentacijama podijelili su znanja i iskustva iz prakse te svojim primjerom dokazali da je digitalizacija ključna za poslovanje, posebice za vrijeme trajanja pandemije.

Detaljnije

Dodijeljena sportska oprema u sklopu projekta SuDjeluj

INKLUZIJA I ZDRAV ŽIVOT OSOBA TREĆE DOBI KROZ SPORT

Korisnicima Doma za starije i nemoćne Sv. Ivan Pavao II u Biljanama Donjim dodijeljena je sportska oprema u sklopu projekta „SuDjeluj – poticanje socijalne inkluzije kroz sport“. Društvo sportske rekreacije „Talent“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA i Hrvačkim klubom Zadar provodi projekt „SuDjeluj- poticanje socijalne inkluzije kroz sport“. Projekt je vrijedan 1.499.900,00 kn, a financirala ga je u potpunosti Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj mu je razviti i unaprijediti socijalnu uslugu i sadržaje na području Grada Benkovca i potaknuti socijalnu uključenost za 70 djece i mladih do 29 godina i 50 osoba starijih od 54 godine.

Detaljnije

PROJEKT SKILLS+ 2.0

Nijemci podržali AGRRA-u: razmjena iskustava o pandemiji

Mala i srednja poduzeća su okosnica gospodarstva. Broj malih i srednjih poduzeća na području Zadarske županije iz godine u godine neprestano raste. Od ukupnog broja tvrtki koje posluju na području Zadarske županije, njih čak 99,8% su mala i srednja poduzeća. Zato je iznimno važno omogućiti poduzetnicima na ruralnom području jednake uvjete koje imaju poduzetnici na urbanom području kako bi nesmetano mogli rasti i razvijati se.

Detaljnije

Facol design

Agrrarizam na Anteni Zadar: Melani Jane Damjanić

O marami, modnom detalju koji krasi svaku damu, gospođu, točnije svaku gospođu koju u svom modom izričaju drži do sebe, razgovarali smo s Melani Jane Damjanić. Upravo je ona u svojoj glavi osmislila i krenula u dizajniranje marama, koje danas krase mnoge modne izričaje, kako u našem gradu tako i puno dalje.

Detaljnije

OUTDOOR SPORT IN NATURE FOR HEALTHY LIFESTYLES

2. Lokalni seminar u sklopu projekta SpIN

U sklopu projekta SpIN u Benkovcu 17.12.2021. održan 2.lokalni seminar koji je uključivao djelatnike iz turističkog sektora, javnog sektora te sportske organizacije. Na seminaru su prisustvovali predstavnici: TZ Novigrad, TZ Ravni kotari, TZ Jasenice, TZ Starigrad, TZ Posedarje i TZ Obrovac te Sportska zajednica Benkovac , Biciklistički klub Stankovci i Odbojkaški klub Benkovac kao predstavnici sportskih organizacija te Općina Stankovci.

Detaljnije

BOKUN URE KULTURE

Održana završna konferencija projekta Bokun ure kulture

U subotu 18. prosinca 2021. godine održana je završna konferencija projekta „Bokun ure kulture“

Detaljnije