Poziv na radionice valorizacije kulturne baštine

U petak 13. svibnja kreću radionice u sklopu projekta ADRINETBOOK

U organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) i Znanstvene knjižnice Zadar, tijekom svibnja održava se serija predavanja o prezentaciji i turističkoj valorizaciji kulturne baštine, s naglaskom na knjižnu i arhivsku baštinu, časopise, slike, zbirke umjetničke dokumentacije i sl. Radionica je namijenjena javnim i privatnim organizacijama koje upravljaju vrijednom građom, kulturnim organizacijama koje su kroz vlastito djelovanje prikupile vrijedne zbirke dokumenata, strukovnim školama i fakultetima, OCD-ovima u kulturi i dionicima privatnog sektora koji kreiraju kulturnu i turističku ponudu Zadra.

Detaljnije

LAG LIKA

LAG Natječaj za provedbu Mjere 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“

Lokalna akcijska grupa Lika objavljuje dana 10. svibnja 2022. godine šesti LAG Natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020. za provedbu Mjere 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima koja je usklađena s tipom operacije 6.1.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Detaljnije

SKILLS+ radionica u Ostravi, Češkoj Republici

Održana radionica "Kružna Ekonomija i IT u Ruralnim Područjima" u sklopu projekta SKILLS+

Danas, 8. veljače 2022., u Ostravi, Češkoj Republici, održana je radionica "Kružna Ekonomija i IT u Ruralnim Područjima" u sklopu projekta SKILLS+ na kojoj je sudjelovala Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA kao jedan od partnera. SKILLS+ je projekt međuregionalne suradnje s ciljem poboljšanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća. Cilj projekta je unaprjeđenje javnih politika koje promiču informacijsko komunikacijske (ICT) vještine između malih i srednjih poduzeća u ruralnim sredinama kako bi poduzetnici na ruralnom području uvidjeli prilike koje pruža jedinstveno digitalno tržite kao i prednosti digitalnog gospodarstva. Na radionici su predstavljeni primjeri dobre prakse kružne ekonomije u poslovnom sektoru, različiti inovativni digitalni alati, strategije za podršku malim i srednjim poduzećima te pametna rješenja u procesu recikliranja. Među predavačima su bili predstavnici Tehničkog Sveučilišta Ostrava, Regionalne Poljoprivredne komore Moravsko-šleske regije, Mreža europskih poduzeća i Poduzetničkog Inkubatora Tehničkog Sveučilišta Ostrava MSIC.

Detaljnije

Projekt Female Entrepreneur

U Suceavi održan 3. transnacionalni sastanak u sklopu provedbe projekta „Female Entrepreneur“

Treći transnacionalni sastanak u sklopu projekta Female Entreprneur na kojem Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, ima ulogu partnera održao se 28. i 29. travnja 2022. u Suceavi, u Rumunjskoj. Na ovom sastanku imali smo priliku upoznati pridružene članove partnerskih organizacija, te uživo razmijeniti mišljenja o dosadašnjim i sljedećim projektnim aktivnostima.

Detaljnije

PROJEKT AGRRA-E

Kroz E-Citijens nastat će platforma za hitne slučajeve

U Centru za kreativne industrije danas je predstavljen projekt E-citijens u kojem je jedan od partnera i AGRRA – Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije. O čemu je riječ u projektu rekla nam je Martina Friganović Šimunov, voditeljica projekata AGRRA- e:

Detaljnije

AGRRA I REVIJA "NJUŠKA GODINE"

NJUŠKA GODINE I MISS I MISTER AZILA 2022

Učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, smjer veterinarski tehničar, već petu godinu zaredom organiziraju Amatersku reviju pasa „Daj šapu!" u kojoj sudjeluju psi mješanci i psi iz skloništa „Privlaka". Suorganizatori su Zadarska županija i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Detaljnije

POVJERENSTVO GRADA I ŽUPANIJE PREGLEDALO NASADE 13 POLJOPRIVREDNIKA

Započela kontrola OPG-ovaca koji traže oznaku domaćeg proizvoda

Povjerenstvo Tržnice Zadar, županijske Agencije za ruralni razvoj i Odjela za poljoprivredu i ribarstvo obavilo je kontrolu polja trinaestorice poljoprivrednih proizvođača Zadarske županije kako bi utvrdili tko je zaslužio certifikat »Proizvodi hrvatskog seljaka«. Velik je ovo iskorak za naše proizvođače jer će odsad na štandovima imati oznake koje ih izdvajaju od onih koji voće i povrće samo preprodaju. Velika je ovo promjena, napominje direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić, i za ovu gradsku tvrtku koja će odsad na svojim tržnicama moći nuditi robu s certifikatom izvornog proizvoda. - Nadzor nad poljima vlasnika OPG-a koji traže ovu oznaku provodimo ovoga tjedna. U Povjerenstvu su dva djelatnika Tržnice Zadar te dva agronoma iz AGRRA-e i županijskog Odjela za poljoprivredu. Proveli smo kontrolu nad gospodarstvima 13 prodavača te ćemo uskoro objaviti tko je dobio certifikat kojim oni sami jamče prodaju vlastitih proizvoda. Zadovoljstvo mi je što vam mogu prenijeti prve rezultate kontrole jer je nadzor pokazao da OPG-ovci koji su se prijavili za ovu oznaku na poljima zaista imaju sve ono što prodaju na pijaci. Ali, kontrola će i dalje utvrđivati imaju li na štandovima proizvode koje smo zatekli na poljima jer se certifikat može oduzeti utvrdimo li da nude robu koju nisu sami proizveli, najavljuje Letinić.

Detaljnije

AGRRA i Rera S.D. predstavili GECO2 na BIM WORLD-u

Predstavljanje projekta GECO2 – Green Economy and CO2 na manifestaciji BIM World Bas-Carbone Paris 2022

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA i Javna ustanova Rera S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-Dalmatinske županije sudionici su dvodnevne manifestacije BIM World Bas-Carbone, koja se održava 5. i 6. travnja u Francuskoj (Pariz). Naime, BIM WORLD Bas-Carbone Solutions mjesto je okupljanja ključnih aktera uključenih u ekološku tranziciju građevina i teritorija. To je od 2015.g. nezaobilazno mjesto susreta profesionalaca i zajednica za korištenje BIM-a i digitalne tehnologije u službi izgradnje, nekretnina i urbanog razvoja. Tu je i preko stotinjak izlagača te mnogobrojne radionice i konferencije za sudionike.

Detaljnije

AGRRA objavila javni poziv "HIBRIDIZACIJA TURIZMA I SEKTORA KULTURNE I KREATIVNE INDUSTRIJE (KKI)" u sklopu projekta CCI4TOURISM

JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZA HIBRIDIZACIJU SEKTORA TURIZMA TE KULTURNIH I KREATIVNIH INDUSTRIJA

Projekt CCI4TOURISM ima za cilj povećanje kapaciteta i utjecaja kulturnog i kreativnog sektora na nekoliko razina. Jedna od važnih je povezivanje s turističkim sektorom i unapređenje turističkih proizvoda/usluga koji zadovoljavaju načela održivosti i razvoja kulturnog i kreativnog turizma. Kako bismo podržali umrežavanje tvrtki koje posluju u ovim sektorima i mogu zajedno implementirati inovativne proizvode/usluge za kulturni turizam, prelazimo na sljedeću fazu projektnih aktivnosti.

Detaljnije

Lov na znanje

Održana završna konferencija projekta Lov na znanje

U nedjelju, 27. ožujka 2022. godine, održana je završna konferencija projekta Lov na znanje.

Detaljnije