Digit@l Literacy Portal

Održan sastanak u sklopu projekta Digit@l Literacy Portal

U sklopu Digit@l Literacy Portal projekta, financiranog iz ERASMUS+ programa, 4. i 5. listopada 2022. godine održan je projektni sastanak u Zadru.

Detaljnije

AGRRA I ADRINETBOOK

Održan Međunarodni događaj u skopu projekta Adrinetbook u Beogradu.

Na ovom događaju u organizaciji Sveučilišne knjižnice „Svetozar Marković“ - Beograd sudjelovali su predstavnici projektnih partnera: Općina Macerata ( Italija ), Općina Gjirokastra ( Albanija ), Znanstveno-edukacijski centar dvorac Rakičan ( Slovenija ), Muzej suvremene umjetnosti Zagreb,( Hrvatska ), Agencija za ruralni razvoj -AGRRA( Hrvatska ), partner ICCU - Središnji institut za katalogizaciju i bibliografske podatke talijanskih knjižnica ( Italija ) ,Općina Thassos (Grčka) sudjelovali su online te kao domaćin Sveučilišna knjižnica "Svetozar Marković"( Srbija ), U sklopu Međunarodnog događaja održane su radionice na temu „ Cultural Heritage and Tourism: experirnces from Western Balkans“

Detaljnije

ENCOURAGING DEMOCRATIC PARTICIPATION AT EU LEVEL

European Academy Network

Projekt „European Academy Network“ proveden je uz potporu Europske unije u okviru programa „Europa za građane“.

Detaljnije

Projekt MOŽEMO ZAJEDNO

U benkovačkoj knjižnici okrugli stol na temu prednosti umrežavanja i razvoja međusektorske suradnje

U četvrtak, 25. kolovoza 2022. godine u 18:00 sati u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac održat će se okrugli stol na temu: Prednosti umrežavanja i razvoja međusektorske suradnje. Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“ Benkovac u partnerstvu s Udrugom invalida i osoba s poteškoćama u razvoju Zajedno i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA provodi projekt „Možemo zajedno - Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ UP.04.2.1.11.0130. Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici javnog, civilnog i privatnog sektora.

Detaljnije

SOCIAL ECONOMY LABORATORIES FOR THE NEW BAUHAUS IN EUROPEAN RURAL COMMUNITIES

Održan prvi projektni sastanak projekta eLabHauSE.rur

19. srpnja održan je prvi sastanak projekta eLabHauSE.rur putem digitalne platforme ZOOM

Detaljnije

KREATIVNO LJETO

Održan je prvi Summer Art Festival u sklopu projekta CCI4TOURISM

Festival Summer Art je spoj kulture i turizma, tim projektom željeli smo svim posjetiteljima omogućiti da nekoliko dana "uđu u cipele umjetnika" i da osjete što znači biti umjetnik... Cilj je bio svakog posjetioca ili prolaznog turistu uključiti u samu izložbu kroz kreativne radionice za djecu i odrasle. Projekt se sastoji od 5 kreativaca koji su iz različitih područja kreativne industrije. Tako ćete se upoznati s različitim pristupima umjetnosti i biti dio njihovih priča. Sama lokacija Lavander Lounge Bara na kojoj se održava izložba je otvorenog tipa i mogu doći i sudjelovati svi koji žele. Ideja je bila da osim izložbe kroz radionice pokažemo dio svakodnevnog svijeta jednog umjetnika. U sklopu projekta CCI4TOURISM Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA objavila je javni poziv "Hibridizacija turizma i sektora kulturne i kreativne industrije (KKI)" gdje je project Summer Art prepoznat kao projektni prijedlog kojeg vrijedi podržati.

Detaljnije

Gude Me Green

Održan drugi sastanak u sklopu Guide Me Green projekta

U sklopu Guide Me Green projekta, financiranog iz ERASMUS+ programa, 27. i 28. lipnja 2022. godine održan je drugi projektni sastanak u Zadru.

Detaljnije

AGRICOOPVALUE

U sklopu projekta AgriCoopValue održan deveti projektni online sastanak

Danas je održan deveti projektni sastanak u sklopu projekta AgriCoopValue, a putem digitalne platforme ZOOM.

Detaljnije

Projekt E-Citijens

Suradnjom JVP Zadar i AGRRA-e na EU projektu, postrojbi je donirana komunikacijska oprema

U sklopu projekta E-CITIJENS Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar darovana je oprema u iznosu 63.275,00 kn. Oprema uključuje komunikacijske jedinice za bežičnu komunikaciju tijekom misija te računalo. Sam projekt sufinanciran je iz programa Interreg Italija – Hrvatska u kojem budžet Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije iznosi 220.000,00 Eura.

Detaljnije

Projekt B.Ready

Koje su vještine nužne za preživljavanje u prirodi? Saznajte u B.Ready kampu u Karinu Gornjem

Odgovor na ovo pitanje saznat ćemo 2. i 3. srpnja na B.Ready kampu koji se održava u Karinu Gornjem u sklopu projekta “B.Ready – Snažne udruge za otpornu zajednicu” sufinanciranog od strane Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Detaljnije