“Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti”

Radionice – obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira radionice za potencijalne korisnike mjere 5 “Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Detaljnije

Izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi pristupilo se prije svega u cilju jačanja političke stabilnosti u jedinicama

Savjetovanje o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za ovaj Nacrt prijedloga zakona trajat će 15 dana

Detaljnije

SKILLS+ - Supporting knowledge capacity in ICT among SME to engage in growth and innovation

Održan prvi peer review sastanak u sklopu projekta ''SKILLS+''

U sklopu projekta ''SKILLS+'', prvi peer review sastanak održao se od 4. do 7. rujna 2017. godine u gradu Magdeburg, Njemačka. Na sastanku i intervjuima prisustvovali su predstavnici partnerskih organizacija iz Norveške i Hrvatske te njihovi ključni dionici.

Detaljnije

Štete od požara: Župan proglasio elementarnu nepogodu

Župan Zadarske županije Božidar Longin donio je odluku o proglašenju elementarne nepogode uzrokovane požarima za područje Grada Benkovca, Općine Lišane Ostrovičke, Općine Sv. Filip i Jakov te naselja Vrana na području Općine Pakoštane.

Detaljnije

BLUE SMART - Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources

Na Sveučilištu u Zadru održano svečano predstavljanje novog diplomskog studija “Održivo upravljanje vodenim ekosustavima”

U utorak 5. rujna 2017. održano je svečano predstavljanje novog sveučilišnog diplomskog studija „Održivo upravljanje vodenim ekosustavima“ koji je pokrenut u sklopu projekta "Blue Education for Sustainable Management of Aquatica Resources - BLUE SMART" na kojem AGRRA ima ulogu partnera

Detaljnije

Veliki interes za obnovu poljoprivrednog zemljišta stradalog u požarima EU sredstvima

Održana radionica na temu Mjere 5. Programa ruralnog razvoja

Timovi Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Savjetodavne službe održavaju operativne sastanke s predstavnicima lokalne samouprave, razvojnih agencija i lokalnih akcijskih grupa – kako bi, udruženim snagama, poljoprivrednike čiji je poljoprivredni potencijal stradao, što učinkovitije pripremilo za prijavu dokumentacije natječaj za podmjeru 5.2. Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima iz Programa ruralnog razvoja RH, za koju se prijave počinju zaprimati 2. listopada 2017. godine.

Detaljnije

Zakonom o brdsko-planinskim područjima osigurat će se podloga za jačanje razvoja brdsko-planinskih područja

Savjetovanje o Obrascu prethodne procjene za Nacrt prijedloga Zakona o brdsko-planinskim područjima

Zakonom o brdsko-planinskim područjima osigurat će se podloga za jačanje razvoja brdsko-planinskih područja s naglaskom na ruralni razvoj, poljoprivredu, šumarstvo i drvno-prerađivačku industriju kao strateške odrednice konkurentnosti i ostvarenja vlastitih razvojnih potencijala brdsko-planinskih područja.

Detaljnije

Za vodoopskrbu i odvodnju te za uspostavu šumske infrastrukture potpisani ugovori u iznosu od 72 milijuna kuna

26 milijuna kuna za vodoopskrbu Zadarske županije

Danas su potpisani ugovori za vodoopskrbu i odvodnju te za uspostavu šumske infrastrukture ukupne vrijednosti 72 milijuna kuna. Riječ je o projektima koji će biti financirani novcem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Detaljnije

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske otvara savjetovanje s javnošću o Nacrtu Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2017. do 2021. godine.

Savjetovanje o Nacrtu Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2017. do 2021. godine

Detaljnije

Potpisani ugovori za vodoopskrbu vrijedni 164 milijuna kuna

Detaljnije