BLUE SMART - Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources

Na Sveučilištu u Zadru održano svečano predstavljanje novog diplomskog studija “Održivo upravljanje vodenim ekosustavima”

U utorak 5. rujna 2017. održano je svečano predstavljanje novog sveučilišnog diplomskog studija „Održivo upravljanje vodenim ekosustavima“ koji je pokrenut u sklopu projekta "Blue Education for Sustainable Management of Aquatica Resources - BLUE SMART" na kojem AGRRA ima ulogu partnera

Detaljnije

Veliki interes za obnovu poljoprivrednog zemljišta stradalog u požarima EU sredstvima

Održana radionica na temu Mjere 5. Programa ruralnog razvoja

Timovi Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Savjetodavne službe održavaju operativne sastanke s predstavnicima lokalne samouprave, razvojnih agencija i lokalnih akcijskih grupa – kako bi, udruženim snagama, poljoprivrednike čiji je poljoprivredni potencijal stradao, što učinkovitije pripremilo za prijavu dokumentacije natječaj za podmjeru 5.2. Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima iz Programa ruralnog razvoja RH, za koju se prijave počinju zaprimati 2. listopada 2017. godine.

Detaljnije

Zakonom o brdsko-planinskim područjima osigurat će se podloga za jačanje razvoja brdsko-planinskih područja

Savjetovanje o Obrascu prethodne procjene za Nacrt prijedloga Zakona o brdsko-planinskim područjima

Zakonom o brdsko-planinskim područjima osigurat će se podloga za jačanje razvoja brdsko-planinskih područja s naglaskom na ruralni razvoj, poljoprivredu, šumarstvo i drvno-prerađivačku industriju kao strateške odrednice konkurentnosti i ostvarenja vlastitih razvojnih potencijala brdsko-planinskih područja.

Detaljnije

Za vodoopskrbu i odvodnju te za uspostavu šumske infrastrukture potpisani ugovori u iznosu od 72 milijuna kuna

26 milijuna kuna za vodoopskrbu Zadarske županije

Danas su potpisani ugovori za vodoopskrbu i odvodnju te za uspostavu šumske infrastrukture ukupne vrijednosti 72 milijuna kuna. Riječ je o projektima koji će biti financirani novcem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Detaljnije

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske otvara savjetovanje s javnošću o Nacrtu Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2017. do 2021. godine.

Savjetovanje o Nacrtu Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2017. do 2021. godine

Detaljnije

Potpisani ugovori za vodoopskrbu vrijedni 164 milijuna kuna

Detaljnije

Vodič za korisnike za unos prigovora putem Agronet-a

Objavljen Vodič za korisnike za unos prigovora putem Agronet-a

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pripremila je Vodič za korisnike za unos prigovora putem AGRONET-a.

Detaljnije

BLUE SMART - Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources

Svečano predstavljanje sveučilišnog diplomskog studija ''Održivo upravljanje vodenim ekosustavima''

Pozivamo Vas na svečano predstavljanje sveučilišnog diplomskog studija ''Održivo upravljanje vodenim ekosustavima'' koje će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru 5. rujna 2017. godine.

Detaljnije

Poljoprivrednicima izdane prve odluke za EU novac po novim pravilima

Započelo izdavanje prvih odluka za EU potporu iz natječaja za podmjere 4.1, „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ i 4.2, „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem prvih odluka za EU potporu iz natječaja za podmjere 4.1, „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ i 4.2, „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ zatvorenih 17. i 31. srpnja. 2017. godine.

Detaljnije

Rezultati natječaja 7.2.1. ''Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda"

Dolazi voda u Lišane Ostrovičke i Perušić Benkovački

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na svojim je mrežnim stranicama objavila rang listu odobrenih projekata financiranih kroz Program ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. i među njima su tri projekta AGRRA-e.

Detaljnije