S AGRROM MOŽEMO ZAJEDNO

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „MOŽEMO ZAJEDNO“

Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“ Benkovac u partnerstvu s Udrugom invalida i osoba s poteškoćama u razvoju Zajedno i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA provela je projekt „Možemo zajedno - Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ UP.04.2.1.11.0130. U sklopu projekta, 02. prosinca u Benkovcu, održana je završna konferencija projekta „Možemo zajedno“. Završna konferencija održana je u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac. Konferenciji je prisustovalo preko 60 sudionika uključujući predstavnike javnog i civilnog sektora kao i mnogobrojnu djecu koja su sudjelovala na provedbi projekta. Kroz projekt je održano 10 setova radionica aktivnog djelovanja i razvoja zajednice na kraju kojih su održani lokalni događaji. Također održana su 2 tematska okrugla stola,tečajevi samopuzdanja i komunikacijsko - prezentacijskih vještina. U sklopu projekta održana je edukacija za koordinatore volontera te pripremljena i provedena volonterska akcija uređenja urbane površine „Možemo zajedno“. Projektni konzorcij je pripremio Smjernice za razvoj Lokalnog centra podrške za udruge koje su poslane 6 jedinica lokalne samouprave.

Detaljnije

14th Project Coordination Meeting_CCI4TOURISM Final Event

Završna konferencija projekta CCI4TOURISM održana je 30.11 i 1.12 u Grčkoj

U sklopu projekta CCI4TOURISM, financiranog iz programa Interreg-Adrion u sklopu radnog paketa 3 aktivnost T3.4.3. Joint session for the validation of the Transnational Action Plan (14th Project Coordination Meeting) i CCI4TOURISM Final Event-projektni tim projekta CCI4TOURISM putovao je u Thessaloniki, Grčka.

Detaljnije

KAD SE MALE RUKE SLOŽE

U sklopu projekta Možemo zajedno održana je volonterska akcija

U sklopu projekta Možemo zajedno održana je volonterska akcija u kojoj su naši veliki i mali volonteri dali sebi truda te su posadili sadnice ruža za ljepši grad i ugodnije blagdansko okruženje hvala. U volonterskoj akciji sudjelovali su Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA, Udruga Mali koraci Benkovac i zajedno Benkovac.

Detaljnije

eLabHauSE.rur

U Italiji održan Green SEM u sklopu projekta eLabHauSE.rur

16. i 17. studenoga 2022. u Capannoriju, Italija organiziran je Green SEM (Social Economy Mission)

Detaljnije

KVALITETA ZRAKA

ECOWAVES projektom zadarske luke provode održivo gospodarenje otpadom i štite okoliš

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA u suradnji sa Lučkom Upravom Jonskog mora - Lukom Taranto provodi projekt ECOWAVES u sklopu programa INTERREG ADRION 2014. - 2020. u području održivih regija. Projekt se provodi od 1. ožujka 2020. do 28. veljače 2023. godine. „Projekt ECOWAVES vrijedan 2.114.750,00 eura će pomoću transnacionalnog pristupa doprinijeti očuvanju i smanjenju onečišćenja, te će razviti transnacionalnu strategiju usmjerena k upravljanju otpadom i oformiti transnacionalnu mrežu za zaštitu okoliša unutar lučkog područja“, rekla je voditeljica projekta ECOWAVES iz AGRRA-e Ivana Dević. U sklopu projektnih aktivnosti održalo se predstavljanje eko otoka i meteo stanice za mjerenje kakvoće zraka u Lučkoj upravi Zadar

Detaljnije

PROJEKT ECOWAVES

U Zadru se postavljaju eko otoci i meteo stanica kako bi se smanjio štetan utjecaj na okoliš

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA u suradnji s Lučkom Upravom Jonskog mora – Lukom Taranto provodi projekt ECOWAVES u sklopu programa INTERREG ADRION 2014. – 2020. u području održivih regija. U sklopu projektnih aktivnosti održat će se predstavljanje i postavljanje eko otoka i meteo stanice za mjerenje kakvoće zraka 23. studenog (srijeda) 2022. u 10:00 sati u Lučkoj upravi Zadar, Gaženička cesta 28c na kojoj će uz ravnatelja AGRRA-e Ivicu Pintura sudjelovati ravnatelj Lučke Uprave Zadar Željko Knežević i predstavnici Zadarske županije.

Detaljnije

Green to blue

U Italiji održan međunarodni projektni sastanak projekta "Green to blue"

GREEN TO BLUE- 2. međunarodni projektni sastanak, 16. i 17. studenog 2022., FERRARA, Italija

Detaljnije

VRIJEDNA OPREMA

AGRRA i Znanstvena knjižnica nabavili skener za digitalizaciju knjižnične građe, financiran EU sredstvima

Projekt „Adrion Cultural Heritage Network – ADRINETBOOK“ ima za cilj osuvremeniti pristup kulturnoj baštini, podići svijest i angažirati novu publiku kroz digitalizaciju kulturnih dobara. Projektom ADRINETBOOK želi se promovirati, vrednovati i zaštiti kulturna baština na području Jadransko-jonske regije. Očuvanjem specifičnih kulturnih dobara (posebice knjiga) i njihovom digitalizacijom ova vrsta kulturne baštine postat će dostupna široj publici. Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA kao jedan od partnera na projektu ostvarila je suradnju sa Znanstvenom knjižnicom Zadar koja ima dugu povijest i bogatu zbirku pisane kulturne baštine.

Detaljnije

POZIV NA ON LINE KONFERENCIJU

U četvrtak 17.11.2022. održat će se ADRINETBOOK on line konferencija - ADRINETBOOK/UMREŽAVANJE i IT alati za širenje jadransko-jonske kulturne baštine

U organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) 17.11.2022. u sklopu Adrinetbook projekta financiranog iz Interreg Adrion programa održat će se on line konferencija na temu ADRINETBOOK/UMREŽAVANJE i IT alati za širenje jadransko-jonske kulturne baštine.

Detaljnije

„Uhvati priliku, volontiraj, zaposli(se), doprinesi“

Održana 2. radionica u sklopu projekta B.Ready – Snažne udruge za otpornu zajednicu

Druga radionica u sklopu edukacije „Udruga: uhvati priliku, volontiraj, zaposli(se), doprinesi“ održana je u Benkovcu u sklopu projekta B.Ready – Snažne udruge za otpornu zajednicu. Radionica se održala u četvrtak 3. studenog 2022., s početkom u 16 h u prostorijama Creative HUB AGRRA-e.

Detaljnije