„Uhvati priliku, volontiraj, zaposli(se), doprinesi“

Održana 2. radionica u sklopu projekta B.Ready – Snažne udruge za otpornu zajednicu

Druga radionica u sklopu edukacije „Udruga: uhvati priliku, volontiraj, zaposli(se), doprinesi“ održana je u Benkovcu u sklopu projekta B.Ready – Snažne udruge za otpornu zajednicu. Radionica se održala u četvrtak 3. studenog 2022., s početkom u 16 h u prostorijama Creative HUB AGRRA-e.

Detaljnije

Projekt „OCD kao odgovor na krizu".

Studenti Bukovice i Kotara uče o prepoznavanju fake news

Udruga studenata Bukovice i Kotara, u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije provodi projekt „OCD kao odgovor na krizu". Projektom će se kroz provedbu aktivnosti mapiranja, edukacijama, jačanjem volonterizma, tečajem zaštite i sigurnosti, praktičnom zajedničkom vježbom, on line priručnikom, umrežavanjem te osiguravanjem preduvjeta za korištenje sredstava iz različitih izvora financiranja ojačati i unaprijediti organizacije civilnog društva (OCD) s područja Bukovice i Kotara za izgradnju vlastitih kapaciteta za suočavanje s kriznom situacijom.

Detaljnije

EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge - CUHaCHA

4. Projektni sastanak i konferencija prekograničnog projekta CUHaCHA

Kroz projekt EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge / Unaprjeđenje održivog razvoja turizma kroz kulinarsku baštinu, u organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, u četvrtak i petak, 27. i 28. listopada 2022. održan je u Mostaru 4. projektni sastanak i konferencija.

Detaljnije

Javni poziv

Zadarska županija objavila Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja STARTUP-ova na području Zadarske županije za 2022. godinu

Radi stvaranja snažnog malog i srednjeg poduzetništva i poticajnog poslovnog okruženja, Zadarska županija pokrenula je Program za poticanje razvoja STARTUP-ova na području Zadarske županije za 2022.godinu

Detaljnije

AGRRA I AKTIBIZ

KONFERENCIJA U SKLOPU PROJEKTA AKTIBIZ U ZADRU OKUPILA DRUŠTVENE PODUZETNIKE Društveni poduzetnici žele se umrežiti i postati vidljiviji u lokalnim sredinama

Potrebno je utvrditi jasne kriterije za određivanje tko je društveni poduzetnik, te povećati vidljivost društvenih poduzeća u lokalnoj zajednici. Jednako je važno educirati građane/ke o tome zašto je društveno poduzetništvo važno za razvoj zajednice i udružiti se u krovnu organizaciju koja bi predstavljala i pred donositeljima odluka zastupala potrebe društvenih poduzeća. Ovo su neki od zaključaka s konferencije „Društveno poduzetništvo: Stvaranje ekonomije dobrobiti zajednice“ održane u Zadru 7. listopada 2022. Konferenciju su organizirali udruga „Eko-Zadar“, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA i udruga „Prospero“ partneri na projektu „AktiBiz – društveno poduzetništvo udruga za stabilnu zajednicu“, a okupila je predstavnike/ce 11 društvenih poduzeća iz različitih krajeva Hrvatske.

Detaljnije

Digit@l Literacy Portal

Održan sastanak u sklopu projekta Digit@l Literacy Portal

U sklopu Digit@l Literacy Portal projekta, financiranog iz ERASMUS+ programa, 4. i 5. listopada 2022. godine održan je projektni sastanak u Zadru.

Detaljnije

AGRRA I ADRINETBOOK

Održan Međunarodni događaj u skopu projekta Adrinetbook u Beogradu.

Na ovom događaju u organizaciji Sveučilišne knjižnice „Svetozar Marković“ - Beograd sudjelovali su predstavnici projektnih partnera: Općina Macerata ( Italija ), Općina Gjirokastra ( Albanija ), Znanstveno-edukacijski centar dvorac Rakičan ( Slovenija ), Muzej suvremene umjetnosti Zagreb,( Hrvatska ), Agencija za ruralni razvoj -AGRRA( Hrvatska ), partner ICCU - Središnji institut za katalogizaciju i bibliografske podatke talijanskih knjižnica ( Italija ) ,Općina Thassos (Grčka) sudjelovali su online te kao domaćin Sveučilišna knjižnica "Svetozar Marković"( Srbija ), U sklopu Međunarodnog događaja održane su radionice na temu „ Cultural Heritage and Tourism: experirnces from Western Balkans“

Detaljnije

ENCOURAGING DEMOCRATIC PARTICIPATION AT EU LEVEL

European Academy Network

Projekt „European Academy Network“ proveden je uz potporu Europske unije u okviru programa „Europa za građane“.

Detaljnije

Projekt MOŽEMO ZAJEDNO

U benkovačkoj knjižnici okrugli stol na temu prednosti umrežavanja i razvoja međusektorske suradnje

U četvrtak, 25. kolovoza 2022. godine u 18:00 sati u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac održat će se okrugli stol na temu: Prednosti umrežavanja i razvoja međusektorske suradnje. Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“ Benkovac u partnerstvu s Udrugom invalida i osoba s poteškoćama u razvoju Zajedno i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA provodi projekt „Možemo zajedno - Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ UP.04.2.1.11.0130. Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici javnog, civilnog i privatnog sektora.

Detaljnije

SOCIAL ECONOMY LABORATORIES FOR THE NEW BAUHAUS IN EUROPEAN RURAL COMMUNITIES

Održan prvi projektni sastanak projekta eLabHauSE.rur

19. srpnja održan je prvi sastanak projekta eLabHauSE.rur putem digitalne platforme ZOOM

Detaljnije