MYSTICAL DANUBE Kick-off Meeting 15.05.2024.

Početna konferencija projekta Mystical Danube: Kolanjska gusterna dio mistične i zelene dunavske rute

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA danas i sutra je domaćin Početne konferencije projekta Mystical Danube, koja je jutros otvorena u novom Studentskom domu Sveučilišta u Zadru.

Detaljnije

EUROPE DAY 2024

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije obilježava Dan Europe

Današnjim danom obilježavamo Dan Europe i temeljni dokument Europske unije, Schumanovu deklaraciju.

Detaljnije

73.12. MALI POLJOPRIVREDNICI

Natječaj za provedbu intervencije 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Natječaj za provedbu intervencije 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima. Za ovu Mjeru na raspolaganju je 15.000.000,00 eura; od čega 1.500.000,00 eura za ekološke proizvođače/prerađivače. Prijave će biti moguće od 01.07.2024. do 31.07.2024. godine.

Detaljnije

U sklopu projekta Mystical Danube, sufinanciranog iz Programa transnacionalne suradnje Dunavska regija 2021.-2027., 24. i 25. travnja 2024. godine održan je Lead Partner seminar u Beogradu, Srbiji.

Održan je Lead partner seminar u sklopu projekta Mystical Danube

Prvi dan bio je posvećen raspravama i prezentacijama o projektima, dok je drugi dan bio fokusiran na suradnju s prioritetnim područjima EUSDR-a. Cilj je bio potaknuti razmjenu znanja i suradnju među vodećim partnerima radi poboljšanja provedbe projekata.

Detaljnije

POTPORE ZA POLJOPRIVREDNA GOSPODARSTVA

JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Zadarska Županija objavila je danas (16. travnja 2024. godine) Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu.

Detaljnije

Održan posljednji projektni sastanak u sklopu projekta Guide me Green

U sklopu projekta Guide me Green, financiranog iz Erasmus+ programa, 11. i 12. travnja 2024. godine održan je peti i ujedno posljednji projektni sastanak u Lille-u, Francuska

U travnju 2024. godine, svi su se partneri po peti puta osobno sastali u Lille-u, u Francuskoj, a domaćin sastanka bila je organizacija EURAKOM. Sastanak je bio izvrsna prilika za predstavljanje svih dosadašnjih postignuća, a glavni cilj sastanka bio je predstaviti sve intelektualne rezultate projekta na kojima se trenutno radi, kao i završne aktivnosti koje očekuju partnere.

Detaljnije

AGRRA sudjelovala na provedbenoj radionici za hrvatske projektne partnere Programa Interreg Dunavske Regije 2021.-2027.

Održana je Provedbena Radionica Programa Interreg Dunavske Regije 2021.-2027.

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije sudjelovala je kao voditelj projekta na Provedbenoj radionici u sklopu 1. poziva programa Interreg Dunavske regije 2021-2027., održanoj 11. travnja 2024. Ova radionica, održana u hotelu Esplanade Zagreb, pružila je detaljan uvid u proces izvještavanja i pripremu popratne izvještajne dokumentacije, ključnih elemenata za uspješnu provedbu projekta.

Detaljnije

eLabHauSE.rur

U sklopu projekta eLabHauSE.rur održan je posljednji projektni sastanak i završna konferencija projekta

U sklopu projekta eLabHauSE.rur, financiranog iz Programa SMP COSME, 8. i 9. travnja 2024. godine u Bruxellesu održan je posljednji projektni sastanak i završna konferencija projekta

Detaljnije

SEKTOR VOĆARSTVA I RATARSTVA

U tijeku podnošenje zahtjeva za potporu u sektorima voćarstva i ratarstva

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske 20. ožujka 2024. godine donijela Program državne potpore za proizvođače u sektorima voćarstva i ratarstva te je stupio na snagu Pravilnik o provedbi Programa državne potpore za proizvođače u sektorima voćarstva i ratarstva (NN 38/2024), započelo je podnošenje zahtjeva za potporu.

Detaljnije

Zadarska Županija poziva obtnike koji zadovoljavaju uvjete programa za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području

Javni poziv za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu.

Bespovratne potpore u smislu ovog Javnog poziva dodjeljuju se za sljedeće namjene: poboljšanje uvjeta rada u radionici/poslovnom prostoru; financiranje troškova nabave novih strojeva, opreme i alata; edukacija vlasnika i/ili zaposlenika (majstorski ispit, stručno usavršavanje i dr.); troškovi sudjelovanja na sajmovima i izložbama; izrada promidžbenog materijala; stjecanje uvjerenja o statusu tradicijskog/umjetničkog obrta te za sufinanciranje tekućih troškova poslovanja.

Detaljnije