ATELIER WYLUPEK

Agrrarizam na Anteni Zadar: Danko i Željka Wylupek predstavljaju svoju kreativnu umjetničku radionicu

U novom izdanju emisije Agrrarizam, koju emitiramo u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA-om, ugostili smo bračni par Danka i Željku Wylupek. Oni su vlasnici kreativne umjetničke radionice koja se nalazi u Smilčiću, a ovaj bračni par u njemu vam nudi pregršt umjetničkih proizvoda.

Detaljnije

Posjet primjerima dobre prakse u Kulturnim i Kreativnim Industrijama

AGRRA sudjelovala na studijskom putovanju u sklopu projekta CCI4TOURISM u Portugalu

Projektno partnerstvo CCI4TOURISM sastalo se ovog tjedna u Portugalu kako bi posjetilo dva različita kreativna središta.

Detaljnije

AGRICOOPVALUE

U Thessalonikiju održan projektni sastanak projekta AgriCoopValue

U Thessalonikiju, Grčka održan je sastanak upravljačkog tijela projekta.

Detaljnije

EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge

Završeno istraživanje kulinarske baštine u tri partnerske regije u sklopu projekta CUHaCHA

U sklopu projekta CUHaCHA objavljeno je istraživanje kulinarske baštine u tri partnerske regije, financirano iz programa Interreg HR-BA-ME.

Detaljnije

Projekt će pridonijeti širenju turističke ponude

U SKLOPU PROJEKTA CCI4TOURISM odabran projektni prijedlog „Summer Art”

ZADAR - Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije -AGRRA objavila je odluku o odabiru javnog poziva "Hibridizacija turizma i sektora kulturne i kreativne industrije u sklopu projekta CCI4TOURISM za povezivanje između kulturnog i kreativnog sektora s tradicionalnim tvrtkama koje djeluju u sektoru turizma. Riječ je o projektu osmišljenom zbog povećanja kapaciteta i utjecaja kulturnog i kreativnog sektora na nekoliko razina, a jedna od njih je povezivanje s turističkim sektorom te unapređenje turističkih proizvoda i usluga koji zadovoljavaju načela održivosti i razvoja kulturnog i kreativnog turizma. Kako ističu u AGRRA-i, ovu pilot akciju provode s ciljem umrežavanja tvrtki koje posluju u ovim sektorima kako bi zajedno mogle implementirati inovativne proizvode i usluge kulturnog turizma.

Detaljnije

Poziv na radionice valorizacije kulturne baštine

U petak 13. svibnja kreću radionice u sklopu projekta ADRINETBOOK

U organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) i Znanstvene knjižnice Zadar, tijekom svibnja održava se serija predavanja o prezentaciji i turističkoj valorizaciji kulturne baštine, s naglaskom na knjižnu i arhivsku baštinu, časopise, slike, zbirke umjetničke dokumentacije i sl. Radionica je namijenjena javnim i privatnim organizacijama koje upravljaju vrijednom građom, kulturnim organizacijama koje su kroz vlastito djelovanje prikupile vrijedne zbirke dokumenata, strukovnim školama i fakultetima, OCD-ovima u kulturi i dionicima privatnog sektora koji kreiraju kulturnu i turističku ponudu Zadra.

Detaljnije

LAG LIKA

LAG Natječaj za provedbu Mjere 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“

Lokalna akcijska grupa Lika objavljuje dana 10. svibnja 2022. godine šesti LAG Natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020. za provedbu Mjere 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima koja je usklađena s tipom operacije 6.1.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Detaljnije

SKILLS+ radionica u Ostravi, Češkoj Republici

Održana radionica "Kružna Ekonomija i IT u Ruralnim Područjima" u sklopu projekta SKILLS+

Danas, 8. veljače 2022., u Ostravi, Češkoj Republici, održana je radionica "Kružna Ekonomija i IT u Ruralnim Područjima" u sklopu projekta SKILLS+ na kojoj je sudjelovala Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA kao jedan od partnera. SKILLS+ je projekt međuregionalne suradnje s ciljem poboljšanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća. Cilj projekta je unaprjeđenje javnih politika koje promiču informacijsko komunikacijske (ICT) vještine između malih i srednjih poduzeća u ruralnim sredinama kako bi poduzetnici na ruralnom području uvidjeli prilike koje pruža jedinstveno digitalno tržite kao i prednosti digitalnog gospodarstva. Na radionici su predstavljeni primjeri dobre prakse kružne ekonomije u poslovnom sektoru, različiti inovativni digitalni alati, strategije za podršku malim i srednjim poduzećima te pametna rješenja u procesu recikliranja. Među predavačima su bili predstavnici Tehničkog Sveučilišta Ostrava, Regionalne Poljoprivredne komore Moravsko-šleske regije, Mreža europskih poduzeća i Poduzetničkog Inkubatora Tehničkog Sveučilišta Ostrava MSIC.

Detaljnije

Projekt Female Entrepreneur

U Suceavi održan 3. transnacionalni sastanak u sklopu provedbe projekta „Female Entrepreneur“

Treći transnacionalni sastanak u sklopu projekta Female Entreprneur na kojem Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, ima ulogu partnera održao se 28. i 29. travnja 2022. u Suceavi, u Rumunjskoj. Na ovom sastanku imali smo priliku upoznati pridružene članove partnerskih organizacija, te uživo razmijeniti mišljenja o dosadašnjim i sljedećim projektnim aktivnostima.

Detaljnije

PROJEKT AGRRA-E

Kroz E-Citijens nastat će platforma za hitne slučajeve

U Centru za kreativne industrije danas je predstavljen projekt E-citijens u kojem je jedan od partnera i AGRRA – Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije. O čemu je riječ u projektu rekla nam je Martina Friganović Šimunov, voditeljica projekata AGRRA- e:

Detaljnije