OUTDOOR SPORT IN NATURE FOR HEALTHY LIFESTYLES

2. Lokalni seminar u sklopu projekta SpIN

U sklopu projekta SpIN u Benkovcu 17.12.2021. održan 2.lokalni seminar koji je uključivao djelatnike iz turističkog sektora, javnog sektora te sportske organizacije. Na seminaru su prisustvovali predstavnici: TZ Novigrad, TZ Ravni kotari, TZ Jasenice, TZ Starigrad, TZ Posedarje i TZ Obrovac te Sportska zajednica Benkovac , Biciklistički klub Stankovci i Odbojkaški klub Benkovac kao predstavnici sportskih organizacija te Općina Stankovci.

Outdoor Sport In Nature (SPIN) je projekt iz Erasmus + Small Collaborative Partnership  programa za promicanje obrazovanja i širenje sporta u korist zdravlja s posebnim naglaskom na razvoj vještina povezanih s obavljanjem tjelesnih aktivnosti u prirodnom vanjskom okruženju. Povećanjem svijesti o provođenju aktivnosti u kontaktu s prirodom na siguran, ali i zabavan način  osnažuje se i suradnja s udrugama i trenerima raznih sportskih disciplina koji pomažu širenju svijesti među stanovništvom te razvijaju obrazovanje za zdrav način života integracijom sporta i prirodnog okoliša potičući i zaštitu samog okoliša.

Ciljevi projekta su:

  • povećati broj ljudi koji se bave sportovima na otvorenom,
  • bolje promovirati osnovni sport,
  • povećati sudjelovanje lokalnih dionika, poput sportskih organizacija, općina,
  • pružiti vidljivost lokalnim projektima i najboljim praksama

Na drugom lokalnom seminaru razmjenili su se primjeri dobre prakse, znanja i iskustva iz sektora turizma i sporta s posebnim naglaskom na promociju outdoor (sportovi na otvoreni) aktivnosti te njihove turističke valorizacije.