RADIONICA OSNOVA PISANJA EU PROJEKATA I PROJEKATA IZ PODRUČJA RURALNOG RAZVOJA U OBROVCU 24. I 27. SIJEČNJA

AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Obrovcu

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Obrovcu će se održati Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja

Radionica je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana te se održava u petak 24. siječnja i u ponedjeljak 27. siječnja s početkom u 10 sati u prostoru Doma kulture Obrovac, Trg dr. Franje Tuđmana 2, 23450 Obrovac.

Edukaciju održavaju Nives Rogoznica, voditeljica projekta iz udruge „Eko-Zadar“ i Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Praktičan rad u sklopu ove radionice bit će sastavljanje prijave na natječaj kojeg je objavio LAGUR-a “Tri mora” a koji se odnosi na dodjelu javne potpore za Mjere 1.1. „Poboljšanje javne potporne infrastrukture za razvoj ribarstva i akvakulture te potpora razvoju kratkih lanaca opskrbe” iz LRSR “Tri mora”, a sredstva se dodjeljuju za poboljšanje javne potporne infrastrukture za razvoj ribarstva i akvakulture i potpora razvoju kratkih lanaca opskrbe na ribarstvenom području ovog LAGUR-a. Stoga će prvog dana održavanja, na radionici gostovati voditeljica LAGUR-a Tri mora Marija Sjauš Baždarić kako bi predstavila natječaj.

Više o natječaju saznate OVDJE

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili SMS porukom na broj mob. 091 20 85 696. Ukoliko već imaju projektnu ideju ili su odabrali javni poziv na kojeg bi željeli prijaviti projekt različit od predloženog, zainteresirani su pozvani ovo komunicirati prilikom prijave kako bi edukacija mogla uključiti i njihovu potrebu.

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi udruga, poljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području Grada Obrovca. Ovakve radionice održat će se još radionice u Pakoštanima i Stankovcima.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicima i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.