Agencija za mobilnost i programe Europske unije

Besplatna radionica za strukovno obrazovanje u Otočcu za Erasmus+ početnike

Agencija za mobilnost i programe EU organizira 18. studenog 2019. u Otočcu u Maloj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Erasmus+ besplatnu regionalnu radionicu za pisanje projektnih prijedloga u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i radionicu za primjenu Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) radi pripreme za Erasmus+ natječaj za 2020. godinu.

Ova regionalna radionica predstavlja izvrsnu priliku svim djelatnicima ustanova pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za stjecanje prijeko potrebnog iskustva pri provođenju Erasmus+ projekata te pri korištenju ECVET-om, ključnim alatom za priznavanje, prijenos i prikupljanje ishoda učenja stečenih u inozemstvu. Svim polaznicima na radionici će biti omogućene smjernice te savjeti za popunjavanje prijavnog obrasca, a korisne informacije vezane za uspješno podnošenje projektnog prijedloga na natječaju za 2020. godinu bit će pružene kroz praktični rad. Agencija za mobilnost i programe EU navedene besplatne radionice organizira s ciljem jačanja kapaciteta sudionika u području strukovnog obrazovanja, odnosno s ciljem njihova osposobljavanja za korištenje mogućnosti koje nudi Erasmus+ program i ECVET, a za koje su osigurana izdašna europska sredstava. Prema najavama iz Europske komisije sredstva u novom sedmogodišnjem razdoblju, koje počinje 2021. godine sigurno će biti barem dvostruko veća od dosadašnjih.

Program radionice je dostupan na ovom linku. Prijave se zaprimaju do 11.11. 2019. putem sustava EMA. Registracija na događanje predstavlja isključivo iskaz interesa prijavitelja. Zainteresirani prijavitelji obvezni su ishoditi odobrenje ravnatelja svoje ustanove te ravnatelju na uvid dati ovaj materijal. Maksimalan broj sudionika na ovoj regionalnoj radionici je 50 osoba te nije podložan promjeni.