U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Gračacu će se održati Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja.

Radionica osnova pisanja EU projekata i projekata iz područja ruralnog razvoja u Gračacu 13. i 14. kolovoza U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Gračacu će se održati Radionica osnova pisanja proje

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Gračacu će se održati Radionica osnova pisanja projekatafinanciranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja.Radionica je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana te se održava u utorak13. i srijedu 14. kolovoza 2019. s početkom u 10 sati u prostorijama udruge„Prospero“, Hrvatskog proljeća 3, 23440 Gračac.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Gračacu će se održati Radionica osnova pisanja projekatafinanciranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja.Radionica je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana te se održava u utorak13. i srijedu 14. kolovoza 2019. s početkom u 10 sati u prostorijama udruge„Prospero“, Hrvatskog proljeća 3, 23440 Gračac.

Edukaciju održavaju Nives Rogoznica, voditeljica projekta izudruge „Eko-Zadar“ i Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju uAgenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Zainteresirani zasudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr iliSMS porukom na broj mob. 091 20 85 696. Ukoliko već imaju projektnu ideju ili su odabrali javni poziv na kojegbi željeli prijaviti projekt, zainteresirani su pozvani ovo komuniciratiprilikom prijave kako bi edukacija mogla uključiti i njihovu potrebu.

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajnonezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imajuispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko sustarije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju setakođer mogu prijaviti i članovi udruga, poljoprivrednicii predstavnici javnog sektora na administrativnom područjuOpćine Gračac.

Ovo je druga od osam ovakvih radionica koje će biti provedene usvim općinama i gradovima na projektnom području. Već je održana radionica uBenkovcu, a slijede u Obrovcu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu sAgencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je odvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, ačiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajnonezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanjekompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanjes lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskogsocijalnog fonda.