Međusektorska suradnja kao model za borbu s gospodarskom krizom

AGRRA i Montmetal d.o.o. zajednički do EU sredstava za CNC tehnologiju

Kako suradnja između javnog i privatnog sektora može polučiti sjajne rezultati pokazuje nam primjer projekta tvrtke Montmetal d.o.o i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA-e

U borbu s gospodarskom krizom krenuli s novim projektom financiranim kroz Europski strukturni i investicijski fond. Dok se gospodarstva diljem svijeta bore za opstanak u jednoj od najizazovnijih situacija posljednjih desetljeća uzrokovanom SARS-CoV-2 (korona virus) u Benkovcu imamo nova ulaganja. Nakon dvogodišnjeg zajedničkog rada i priprema kreće sa projektom „Modernizacija poslovanja uspostavom CNC tehnologija“, oznake KK.08.2.1.11.0024, vrijednim 642.050,00 kn.

 U sklopu poziva 9b1.2.3 Provedba shema za razvoj poduzetništva – Razvoj poduzetništva u gradu Benkovcu koji za cilj ima održivu fizičku, socijalnu i gospodarsku regeneraciju depriviranih područja s ciljem smanjenja socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva, Montmetal d.o.o. je u suradnji sa AGRRA -om prijavio projekt „Modernizacija poslovanja uspostavom CNC tehnologije“ s ciljem jačanja gospodarske aktivnosti te povećanja konkurentnosti poduzeća na gospodarskom tržištu u sektoru metalurgije, uspostavom i primjenom moderne i inovativne CNC tehnologije. 

Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, odnosno od 02.03.2020. do 02.03.2021. Razdoblje je to u kojem će se uspostaviti moderni i konkurentni CNC sustav, ukupne vrijednosti 642.050,00 kn, od čega su bespovratna sredstva u iznosu 497.644,21 kn financirana kroz Europski strukturni i investicijski fondovi, Operativni program Konkurentnost i kohezija.