COUNT ME IN – sve što trebate znati

Projekt Count Me In, financiran bespovratnim sredstvima programa Erasmus+, privodi se kraju. U fokusu projekta nalaze se pilot aktivnosti usmjerene na mlade i oosbe s posebnim potrebama s ciljem poboljšanja njihovih digitalnih i građanskih vještina i sposobnosti.

Count Me In započeo je 2017. godine, te okuplja ukupno osam partnera iz šest europskih zemalja: Open Europe (Španjolska), Istituto Dei Sordi (Italija), Domspain Consulting d.o.o. (Španjolska), Collegium Balticum (Poljska), Apeirons (Latvija), AGRRA (Hrvatska) Dlearn (Italija), Iliria (Kosovo).

Cilj projekta je povećati socijalno sudjelovanje svih građana, posebno onih koji se nalaze u riziku od socijalne isključenosti (primjerice mladi ljudi i osobe s posebnim potrebama) kroz korištenje inovativnih alata i uređaja, integriranim pristupom, u njihovom bliskom okruženju (lokalne zajednice, radna mjesta, svakodnevni život…). Očekuje se kako će osobe s posebnim potrebama kroz obrazovanje i obuku u sklopu projekta steći znanja i vještine potrebne za rješavanje svakodnevnih problema zajednice korištenje IKT rješenja i tehnologija.

Kako bi se postigli ciljevi projekta Count Me In, partneri su kroz projekt implementirali dva intelektualna rezultata:

IO1 SMART platforma: alat za suradnju koji uključuje web stranicu projekta, platformu za e-učenje i tri SMART baze podataka (EU SMART PROJECTS, SMART IDEAS i SMART CHANGE)

IO2 Materijali za podučavanje i učenje za e-tečaj “Digital Tools for Smart Development”: cilj ovog e-tečaja jest poboljšati digitalne i građanske vještine odraslih polaznika, što zauzvrat poveća njihovu mogućnost njihovog zapošljavanja. Sam tečaj sastoji se od osam tema: upravljanje vodama, gospodarenje otpadom, upravljanje energijom, urbana mobilnost, e-upravljanje, obrada podataka.

Rezultati projekta, kao i SMART platforma, ostat će dostupni i nakon njegovog završetka. SMART platforma razvijena u sklopu projekta omogućit će otvoren pristup podučavanju i nastavnim materijalima svima kojima je cilj poboljšati vlastite digitalne vještine i kompetencije. Više o e-tečaju i platformi možete pronaći na web stranici projekta Count Me In dostupnoj putem sljedeće poveznice: http://countmein.eu/.