AGRRA USPJEŠNO NASTAVLJA

AGRRA održala završnu online konferenciju sa 104 sudionika

Prošlog tjedna održana je završna online konferencija za projekt „Apprenticeship Hubs in agro-food sector", financiranog u sklopu programa Erasmus+. U navedenom projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije-AGRRA djelovala kao nositelj samog projekta.

Unatoč vremenima pandemije, na završnu online konferenciju odazvalo se dvostruko više sudionika od očekivanog što ukazuje na uspješnost kod realizacije ovog projekta i zainteresiranost javnosti za isti. Završna konferencija održana je preko digitalne platforme Teams, te je sudjelovalo 104 osoba iz različitih javnih i privatnih institucija Na konferenciji su predstavljene projektne aktivnosti i ostvareni rezultati.

„S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, završna konferencija održana je online. Sudjelovali su predstavnici javnih institucija, kao i privatnog sektora. Odazvalo se zaista puno ljudi te im se ovom prilikom još jednom zahvaljujem." , rekla nam je voditeljica projekta Martina Friganović Šimunov iz AGRRA-e.

Cilj projekta "Apprenticeship HUBs in agro-food sector" jest doprinijeti povećanim mogućnostima zapošljavanja učenika i studenata te boljoj osposobljenosti koja odgovara potrebama malih poljoprivrednih gospodarstava kroz angažiranje poljoprivrednih malih i srednjih poduzeća (MSP) u programima naukovanja.

„Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije na ovom je projektu imala ulogu nositelja, te smo bili zaduženi za koordinaciju projektnih aktivnosti. U sklopu projekta izrađena je platforma čiji je glavni zadatak umrežavanje učenika i studenata s MSP-ovima u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Unatoč izazovima koje je donijela globalna pandemija virusa COVID-19, projekt je uspješno priveden kraju", rekla nam je voditeljica projekta.

Projekt „Apprenticeship Hubs in agro-food sector", financiran u sklopu programa Erasmus+, trajao je dvije godine te je ukupna vrijednost projekta iznosila 177.986,00 €. Uspješno ostvarenje ciljeva projekta pridonijelo je podizanju svijesti malih i srednjih poduzeća u poljoprivredno-prehrambenom sektoru o prednostima naukovanja, kako na korporativnoj, tako i na društvenoj razini; unaprijeđenim i povećanim mogućnostima sudionika uključenih u naukovanje (poljoprivrednici, poslodavci i ustanove za SOO); uspostavi novih partnerstava ustanova za SOO na lokalnoj i europskoj razini te umrežavanju uključenih sudionika putem web platforme i društvenih medija. Izvorni članak pročitajte na: http://www.057info.hr/vijesti/2021-03-31/agrra-odrzala-zavrsnu-online-konferenciju-sa-104-sudionika