PROJEKT SKILLS+ 2.0

Nijemci podržali AGRRA-u: razmjena iskustava o pandemiji

Mala i srednja poduzeća su okosnica gospodarstva. Broj malih i srednjih poduzeća na području Zadarske županije iz godine u godine neprestano raste. Od ukupnog broja tvrtki koje posluju na području Zadarske županije, njih čak 99,8% su mala i srednja poduzeća. Zato je iznimno važno omogućiti poduzetnicima na ruralnom području jednake uvjete koje imaju poduzetnici na urbanom području kako bi nesmetano mogli rasti i razvijati se.

U cilju stvaranja jednakih uvjeta za poslovanje, te kako bi se ublažile posljedice COVID-19 pandemije, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA u suradnji s međunarodnim partnerima započela je kapitalizaciju projekta SKILLS+ 2.0. Vodeći partner, Ministarstvo za infrastrukturu i digitalizaciju iz savezne pokrajine Saska-Anhalt (Njemačka), nakon 5 godina uspješne provedbe projekta SKILLS+ 2.0 okupilo je ponovno projektne partnere s ciljem razmjene iskustava i različitih pristupa u borbi protiv negativnih posljedica koje je za MSP izazvala pandemija.

Unatoč izdašnim potporama koje je vlada pripremila za poduzetnike, zbog posljedica 'lockdowna' preživjeli su samo oni poduzetnici koji su se prilagodili novim trendovima i novim tržišnim uvjetima. Tako su u borbi s pandemijom, veliku ulogu odigrale tehnologija i digitalizacija što je ujedno i prioritet SKILLS+ 2.0 projekta.


S obzirom da je broj MSP-a na području naše županije neprestano rastao prije pandemije, a u želji da se navedeni trend nastavi, predstavnici AGRRA-e će sudjelovati na radionicama razmjene iskustava s međunarodnim dionicima. Izvorni članak na sljedećoj poveznici: http://www.057info.hr/vijesti/2021-12-28/nijemci-podrzali-agrra-u-razmjena-iskustava-o-pandemiji