Projekt „OCD kao odgovor na krizu".

Studenti Bukovice i Kotara uče o prepoznavanju fake news

Udruga studenata Bukovice i Kotara, u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije provodi projekt „OCD kao odgovor na krizu". Projektom će se kroz provedbu aktivnosti mapiranja, edukacijama, jačanjem volonterizma, tečajem zaštite i sigurnosti, praktičnom zajedničkom vježbom, on line priručnikom, umrežavanjem te osiguravanjem preduvjeta za korištenje sredstava iz različitih izvora financiranja ojačati i unaprijediti organizacije civilnog društva (OCD) s područja Bukovice i Kotara za izgradnju vlastitih kapaciteta za suočavanje s kriznom situacijom.

Kroz projekt će se u svrhu jačanja kapaciteta Organizacija civilnog društva provoditi razne aktivnosti. Već je proveden tečaj prve pomoći a održat će se i tečajevi kriznog menadžmenta, samopouzdanja, komunikacije u kriznoj situaciji i prepoznavanja fake newsa, zaštite i sigurnosti te edukacija za koordinatora volontera koja će rezultirati i održavanjem volonterske akcije.

Sve edukacije će rezultirati praktičnom primjenom znanja kroz volontersku akciju i tri jednodnevne završne zajedničke vježbe gdje će polaznici imati priliku primijeniti znanja naučena na edukacijama. Održat će se i info radionica za unapređivanje javne svijesti i aktivnosti zagovaranja i rješavanja potreba ranjivih skupina, posebno uslijed kriznih situacija.

Vrijednost projekta iznosi 401.822,41 HRK a bespovratna sredstva osigurana su iz Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda (85 %) te državnog proračuna. Izvorni članak pročitajte u nastavku: https://www.057info.hr/vijesti/2022-11-02/studenti-bukovice-i-kotara-uce-o-prepoznavanju-fake-news