„AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“

Info dan: Dan za razvoj u Gračacu i Polači u subotu 28. rujna 2019. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ u subotu 28. rujna 2019. događanje pod nazivom „Info dan: Dan za razvoj“ održat će se na dvije lokacije – u Gračacu i Polači. Događanje u Gračacu počinje u 10 sati, a održat će se u Ulici Hrvatskog proljeća na lokaciji održavanja manifestacije „Jesen u Gračacu“, dok će ono u Polači započeti u 15.30 sati, a održat će se kod OŠ Franka Lisice na lokaciji održavanja manifestacije „Etno gastro susreti Polača 2019.“

Cilj ovih događanja je što većem broju ljudi predstaviti dosadašnje rezultate projekta, a prije svega predstaviti osobe koje su u sklopu projekta završile osposobljavanje za knjigovođu-računovođu za OPG-e, te  edukaciju za izradu polovnih planova za potrebe prijave projekata na mjere iz Programa ruralnog razvoja. One će biti predstavljene putem tiskanog letka koji će zainteresiranima biti podijeljen na info štandu. Za posjetitelje štanda predviđeni su i prigodni promotivni pokloni, obrok i osvježenje, te glazbeni nastup. U Gračacu će nastupiti bend „Tajno ime“,a u Polači pjevačka skupina Udruge Baština Polače i Ravnih kotara.

Ukupno je planirano održavanje osam info dana – jedno u svakoj od osam jedinica lokalne samouprave u kojima se projekt provodi. U kolovozu je prvi od info dana održan u Zelengradu, a slijede još u Benkovcu, Novigradu, Pakoštanima, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.