Apprenticeship HUBs in agro-food sector

Održan drugi projektni sastanak u sklopu projekta Apprenticeship HUB

Drugi transnacionalni sastanak u sklopu ERASMUS+ projekta "Apprenticeship HUB" održan je 1. i 2. kolovoza 2019. godine u Ateni, Grčka. Sastanku su prisustvovali predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, a domaćin sastanka bio je projektni partner IN.A.S.O.-Paseges.

Tijekom dvodnevnog sastanka, sedam projektnih partnera raspravljalo je o upravljanju, provedbi, komunikaciji i osiguravanju kvalitete "Apprenticeship HUB" projekta.

U prethodnih sedam mjeseci provedbe projekta, partneri su svoje napore usmjerili ka aktivnostima vezanim uz pronalazak i analizu primjera dobre prakse u sustavu naukovanja, kao i procjene postojećeg stanja u uključenim zemljama.

Tema sastanka bila je razvoj modela Centra za naukovanje koji bi svoje svakodnevne aktivnosti mogao obavljati neometano. Uz analizu dokumentacije te već dostupne literature, istraživanje provedeno tijekom proljeća ove godine obuhvaćalo je i intervjue sa zainteresiranim dionicima u svakoj partnerskoj zemlji. Rezultati istraživanja te zaključci i preporuke izvučene na temelju istog bit će uskoro objavljene na web stranici projekta te dostupne na engleskom, hrvatskom, talijanskom, grčkom i mađarskom jeziku.

Predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA-e, kao projektni koordinatori rukovodili su cjelokupnim procesom istraživanja koji će poslužiti kao temelj za daljnje projektne aktivnosti te za stvaranje modela Centra za naukovanje. Dakle, model Centra za naukovanje će se temeljiti na lokalnim potrebama i na usporedbi dobrih praksi u međunarodnim okvirima. Navedeni, transnacionalni model Centra za naukovanje obuhvatit će niz parametara na strukturnoj i organizacijskoj razini, a naglasak će biti stavljen i na ljudske resurse te procedure vezane za osiguranju kvalitete i materijalne resurse. Stoga je tijekom drugog transnacionalnog projektnog sastanka organizirana jednodnevna radionica na kojoj su razvijena glavna načela okvira osiguranja kvalitete naukovanja.

Treći projektni sastanak u sklopu projekta "Apprenticeship HUB" održat će se u Budimpešti, Mađarska tijekom lipnja 2020. godine, a prethodit će mu petodnevna obuka osoblja zaduženog za odvijanje aktivnosti zamišljenog Centra za naukovanje u Firenci, Italija.