SKILLS+ - SUPPORTING KNOWLEDGE CAPACITY IN ICT AMONG SME TO ENGAGE IN GROWTH AND INNOVATION

Održana završna konferencija projekta SKILLS+

U srijedu, 2. prosinca 2020. godine, održana je završna konferencija projekta SKILLS+

SKILLS+ je projekt međuregionalne suradnje s ciljem poboljšanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća koji je započeo s provedbom 1. travnja 2016. godine i traje do 31. ožujka 2021 godine.

S obzirom na pandemiju koronavirusa i stroge epidemiološke mjere u cijeloj Europi, završna konferencija projekta morala se održati u virtualnom svijetu te su partneri pripremili zanimljive teme za prezentacije i virtualne okrugle stolove kako bi predstavili sve aktivnosti koje su odrađene tijekom provedbe projekta. Na okruglim stolovima iskustva stečena u projektu razmijenili su predstavnici partnera i predstavnici dionika. Sudionica okruglog stola s partnerima, ispred AGRRA – e, bila je Ana Zubčić, voditeljica projekata međunarodne suradnje.

Sudjelovanjem u projektu SKILLS+, partnerstvom, razmjenom iskustava te kreiranjem Akcijskog plana,  AGRRA nastoji unaprijediti uvjete za rast i razvoj MSP-a smještenih u Zadarskoj županiji.

Projektno partnerstvo je sastavljeno od ukupno 12 partnera iz različitih zemalja Europe. Nositelj projekta je Ministarstvo regionalnog razvoja i transporta savezne pokrajine Saxony-Anhalt iz Njemačke, a projektni partneri su sljedeći: Kaniuum Etu Ltd. iz Finske, Ministarstvo zaštite okoliša i regionalnog razvoja iz Latvije, Sveučilište zapadne Makedonije iz Grčke, Regionalna razvojna agencija Malopolske iz Poljske, Županijska uprava Sør-Trøndelag iz Norveške, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije-AGRRA iz Hrvatske, Gospodarska i industrijska komora Bugarske, Ministarstvo kulture i turizma regije Castilla y Leon iz Španjolske, Pannon Novum West – Transdanubian regionalna agencija iz Mađarske, Sveučilište iz Latvije te Tehničko Sveučilište Ostrava iz Češke.

Program: Interreg Europe
Trajanje: 01/04/2016-31/03/2019; 01/04/2019-31/03/2021
Proračun projekta: 2.462.052,00 €