Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma

Prijavite se na radionicu "Izvori financiranja“

U Starigradu Paklenici 05. travnja 2019. godine održat će se predavanje "Izvori financiranja“ za projekte dionika iz javnog, privatnog i civilnog sektora. Prijavite se!

U sklopu projekta „Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma'' u NP Paklenica i širem velebitskom području će se održati predavanje „Izvori financiranja“ za projekte dionika iz javnog, privatnog i turističkog sektora o mogućnostima financiranja u turizam i poljoprivredu te u prateću javnu infrastrukturu.

Predavanje je besplatno za sudionike/ce, a održat će se u petak 5.4.2019. u početkom u 10:00 h u prostoru zgrade Uprave Nacionalnog parka Paklenica u Starigradu Paklenici. Kroz predavanje sudionici će biti upoznati s mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava za poljoprivrednike koji ulažu u pokretanje turističkih i drugih nepoljoprivrednih djelatnosti na vlastitom poljoprivrednom gospodarstvu (Podmjera 6.2. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima); mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava za poljoprivrednike koji ulažu u razvoj postojećih turističkih i drugih nepoljoprivrednih djelatnosti u sklopu vlastitog poljoprivrednog gospodarstva (Podmjera 6.4. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima) te o mogućnostima financiranja iz lokalnih, nacionalnih, EU i međunarodnih fondova za dionike iz javnog i civilnog sektora.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na e-mail adresu: prezentacija@paklenica.hr ili na broj mobitela 098 273 124. 

Projekt „Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području“ oznake projekta KK.06.1.2.01.0013provodi Javna ustanova Nacionalni park Paklenica s partnerima Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) i Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split. Cilj projekta je doprinijeti održivom razvoju i promociji NP Paklenica i šireg velebitskog područja razvojem atraktivne posjetiteljske prezentacijsko-edukacijske infrastrukture, izgradnjom kapaciteta dionika za kvalitetnije upravljanje, zaštitu i gospodarsku valorizaciju prirodne baštine i razvoj kvalitetne ponude proizvoda i usluga održivog i sigurnog cjelogodišnjeg turizma posebnih interesa. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 22.905.290,67 kn, a sufinanciran je putem Europskog fonda za regionalni razvoj, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Dnevni red - izvori financiranja