IMPROVING CIVIC COMPETENCES OF ADULT LEARNERS THROUGH DIGITAL TOOLS - COUNT ME IN

U Rigi održan četvrti međunarodni projektni sastanak u sklopu projekta Count Me In

Četvrti međunarodni projektni sastanak u sklopu ERASMUS+ projekta ‘’Count Me In’’ održan je 1. i 2. listopada 2019. godine u Rigi, Latvija. Sastanku su prisustvovali predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, a domaćin sastanka bio je projektni partner Apeirons, nevladina organizacija osoba s invaliditetom i njihovih prijatelja.

Tijekom dvodnevnog sastanka partneri su raspravljali o aktivnostima koje su se odvijale tijekom proteklih devet mjeseci, koliko je prošlo od prethodnog međunarodnog sastanka održanog u Prištini.

Osim osvrta na dosadašnju implementaciju i generalno upravljanje projektnim aktivnostima, najviše pažnje tijekom dvodnevnog sastanka bilo je posvećeno drugom intelektualnom outputu. Tako se tijekom prvog dana sastanka raspravljalo o izradi i implementaciji materijala za obuku trenera te e-tečaju za odrasle nastavnike kako bi isti unaprijedili svoje digitalne i profesionalne kompetencije. Nadalje, partneri su ocjenjivali dosadašnji tijek izrade e-tečaja te su dogovorili izradu pilot projekata u partnerskim zemljama. Pilot projekt će biti usmjeren na mlade ljude i ljude s posebnim potrebama kako bi unaprijedili svoje digitalne vještine i građansku pismenost te bili u mogućnosti  napraviti "pametne" promjene. U kontekstu nastavnih materijala usmjerenih na mlade ljude i ljude s posebnim potrebama, fokus je bio stavljen na procjenu izrađenih materijala te njihovu modifikaciju i prijevod na jezike partnerskih zemalja.
S tim u vezi, treba naglasiti kako su tijekom travnja ove godine predstavnici AGRRA-e sudjelovali na trodnevnom osposobljavanju u Reusu u Španjolskoj. Cilj osposobljavanja bio je omogućiti polaznicima stjecanje osnovnih znanja vezanih uz teme tehnoloških i pametnih rješenja primjenjivih u zajednicama u kojima žive.

Tijekom drugog dana sastanka partneri su se usredotočili na evaluaciju dosad postignutih rezultata u kontekstu diseminacijskih aktivnosti i vidljivosti projekta, a osim toga naglasak je bio stavljen i na osiguranje kvalitete provedbe projekta. Stoga se uglavnom diskutiralo o izrađenim newsletterima te objavama koje se mogu pronaći na Facebook stranicama partnera, a putem kojih se nastoji doprijeti do ključnih dionika zbog kojih se i poduzimaju projektne aktivnosti. Osim pregleda dosad postignutih rezultata, planirali su se i budući smjerovi u kojima treba promišljati o kako bi se osigurala kvalitena provedba projektnih akitvnosti.

Tijekom svibnja 2020. godine, u organizaciji AGRRA-e održat će se peti, ujedno i posljednji projektni sastanak u sklopu ovog projekta.