Bokun ure kulture

U sklopu projekta "Bokun ure kulture" održani 2. dani otvorenih vrata

U petak, 24. rujna 2021. godine u Nadinu održana je aktivnost 2. Dani otvorenih vrata u sklopu projekta „Bokun ure kulture“ na kojem je partner AGRRA

Projekt „Bokun ure kulture“ započeo je s provedbom svojih aktivnosti početkom travnja mjeseca 2020. godine i traje do siječnja 2022. godine.

Cilj Dana otvorenih vrata jest prezentirati posjetiteljima vokalnu baštinu, važnost vokalne baštine za očuvanje i jačanje identiteta te poticanje uključivanja novih zainteresiranih članova u aktivnosti na projektu.

Na danima otvorenih vrata nastupili su Klapa Asseria Benkovac, kroz projekt stvorena ženska klapa Kotaranke iz Benkovca i gostujuće klapske skupine: ženska klapa Kandelora iz Zemunika, muška klapa Diadora iz Zadra, muška klapa Drniš. Svojim nastupom večer je obogatio i KUD Branimir iz Benkovca.

Nakon kratkog predstavljanja projekta i projektnih aktivnosti, po već uigranom programu Klapa Asseria Benkovac zaželjela je dobrodošlicu izvođenjem benkovačke himne „Zdravica gradu  Benkovcu“, a zatim su uslijedili nastupi ostalih klapa koje su svojim vokalnim izričajem pokazale zašto je klapsko pjevanje jedno od popularnijih glazbenih izričaja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.