Count Me In: Improving civic competences of adult learners through digital tools

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA započela s provedbom projekta ''Count Me In''

1. prosinca 2017. godine Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA započela je s provedbom projekta ''Count Me In'' financiranog iz ERASMUS+ programa. Projekt traje 30 mjeseci, a završetak projekta predviđen je za 31. svibnja 2020. godine.

Projekt ''Count Me In'', vrijedan 219.365,00 €, financiran je u sklopu ključne aktivnosti 2: Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse, programa ERASMUS+. Projektno partnerstvo sačinjeno je od osam međunarodnih partnera, koje veže pojam obrazovanje odraslih. Projektni partneri su Open Europe iz Španjolske kao vodeći partner na projektu, Istituto Dei Sordi i Dlearn iz Italije, Domspain Consulting d.o.o. iz Španjolske,  Collegium Balticum iz Poljske, udruga Apeirons iz Latvije,  AGRRA iz Hrvatske te Veleučilišta Iliria s Kosova.

Projektom će se poduprijeti razvoj kvalitetnog znanja u području odraslog obrazovanja, unaprijedit će se korištenje tehnologije u obrazovnim procesima, omogućit će se svim zainteresiranim dionicima (odraslim učenicima, obrazovnim centrima, organizacijama civilnog društva i sl.) pristup inovativnoj platformi nazvanoj ''SMART'' platforma te promicati međunarodna suradnja organizacija koje su aktivne na području obrazovanja odraslih s naglaskom na aktivno uključivanje mladih i osoba s posebnim potrebama. Projekt Count Me In će svim građanima približiti koncept ''inovativnosti'', koji se ponekad smatra nedostižnim običnim građanima.

Rezultat projekta je stvaranje SMART platforme - resursa otvorenog obrazovanja. Platforma će uključivati web stranicu projekta, SMART bazu podataka te e-learning sekciju kroz koju će zainteresirani individualac ili organizacija moći pronaći potrebne materijale za podučavanje i učenje o SMART pristupu, praksama te rješenjima koje mogu usvojiti kako bi riješili probleme lokalne zajednice, radnog mjesta ili svakodnevnog života. Agencija ja ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA ima iznimno važnu ulogu, kako u samom projektu tako i u kreiranju SMART platforme. Naime,  ''SMART CHANGE'' sekcija platforme bit će razvijena pod vodstvom AGRRA - e.

Domaćin prvog projektnog sastanka bit će Institut gluhih iz Torina. Prvi projektni sastanak planiran je 12. i 13. prosinca 2017. godine u Torinu, gdje će biti riječi o zadacima, dužnostima i obavezama partnera.