MLADA USPJEŠNA PODUZETNICA

U ovom izdanju AGRRArizma razgovaramo s Marijom Josić: “Nudim usluge analize mošta i vina, šećera, kiselina, sumpora, PH vrijednosti…”

U prvoj emisiji druge sezone emitiranja Agrrarizma ugostili smo Mariju Josić, vlasnicu Agro Vitisa, obrta za poljoprivredu i usluge – laboratorija za analizu mošta i vina. Ideja o pokretanju vlastitog posla u posljednje dvije godine zapravo se nametala sama po sebi s obzirom na razvoj poljoprivrede, vinarstva te posljednjih godina kada je sve više europskih i državnih strateških dugoročnih ciljeva usmjereno na poljoprivredu. Marija je završila preddiplomski studij Primijenjene ekologije u poljoprivredi u Zadru, a nakon toga diplomski studij na Agronomskom fakultetu u Zagrebu smjer vinogradarstvo i vinarstvo. Samo fakultetsko obrazovanje bilo je predodređeno s obzirom da se njena obitelj bavi poljoprivrednom proizvodnjom te je u poljoprivredi cijelog svog života.

U njenom laboratoriju nudi usluge fizikalno kemijske analize mošta i vina koja obuhvaća analizu šećera, ukupnih kiselina, hlapivih kiselina, alkoholne jakosni, ukupnog i slobodnog sumpora u vinu, ph vrijednosti. Također, pruža tehničku i stručnu podršku svim poljoprivrednim proizvođačima koji žele unaprijediti postojeći posao proizvodnje, ali i oni koji žele pokrenuti vlastitu proizvodnju i za to trebaju tehničku i stručnu podršku.

Da vam ne otkrijemo baš sve, ako niste poslušali današnju emisiju, možete je poslušati u nastavku...  https://www.antenazadar.hr/clanak/2021/09/u-ovom-izdanju-agrrarizma-razgovaramo-s-marijom-josic-nudim-usluge-analize-mosta-i-vina-secera-kiselina-sumpora-ph-vrijednosti/