Predstavljanje 2. Poziva na Dostavu Projektnih Prijedloga i Poziva za Male Projekte (SMF) u Sklopu Interreg Programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027.

AGENCIJA ZA RURALNI RAZVOJ ZADARSKE ŽUPANIJE KAO PRIMJER DOBRE PRAKSE

Danas 4. prosinca Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ulozi Nacionalnog tijela, u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa transnacionalne suradnje dunavske regije organiziralo je informativnu radionicu posvećenu Interreg Programu transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027. održan u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu. Cilj radionice bio je potencijalne prijavitelje upoznati sa sadržajem Programa, kako bi se pravovremeno pripremili za prijavu na 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Predstavnici nacionalne kontakt točka, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU predstavili su pregled programa, programske prioriteti s osvrtom na dosadašnje hrvatske rezultate iz prvog poziva. Zajedničko tajništvo programa detaljno je predstavilo drugi poziv s njegovim specifičnostima te smjernice o procesu prijavljivanja projekta. Među sudionicama događaja bili su i predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije Ivica Pintur, ravnatelj, i Matej Mikulić, viši savjetnik koji su podijelili svoje programsko iskustvo hrvatskog vodećeg projektnog partnera na projektu MYSTICAL DANUBE kao primjer dobre prakse.

Nadalje, koordinator prioritetnog područja 8 EUSDR-a, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja prezentirali su kakve projekte očekivati kroz SMF poziv te podršku u razvoju projektnih prijedloga.